Performancing Metrics

رسیدگی ویژه نعمت‌زاده به مشکلات کاشی و سرامیک | اتاق خبر
کد خبر: 141677
تاریخ انتشار: 25 شهریور 1394 - 15:13
رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) از رسیدگی ویژه وزیر صنعت، معدن و تجارت به مشکلات صنعت کاشی و سرامیک خبر داد و گفت: وزارتخانه به مشکل ...
رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) از رسیدگی ویژه وزیر صنعت، معدن و تجارت به مشکلات صنعت کاشی و سرامیک خبر داد و گفت: وزارتخانه به مشکل این صنعت رسیدگی می‌کند و وزیر جلسه ویژه ای برای این امر تشکیل داده است.
مهدی کرباسیان - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت -  اظهار کرد: چند سالی است که صنعت کاشی و سرامیک از حوزه ایمیدرو خارج شده و جزو گروه یک است و بخش خصوصی باید در این عرصه وارد شود. وی تصریح کرد: مشکلات صنعت کاشی و سرامیک به دلیل رکود بازار ایجاد شده و رکود ساخت و ساز محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است. از سوی دیگر باید بپذیریم که با توجه به ظرفیت تولید در صنعت کاشی و سرامیک اگر صادرات صورت نگیرد و توسعه پیدا نکند، مشکلات این صنعت تشدید می‌شود. رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) درمورد وضعیت صنعت خاک نسوز نیز گفت: همه این صنایع مثل هم هستند و شرایط مشابه دارند.

خاک‌نسوز هم در تب بازار مسکن سوخت

به گزارش ایسنا، رکود ساخت‌وساز نه تنها مصرف کاشی و سرامیک را در کشور به شدت کاهش داد، بلکه معادن تولید خاک‌نسوز را نیز با چالش جدی مواجه کرد؛ به گونه‌ای که 30 درصد بازار خود را از دست دادند. در گذشته سالانه 450 میلیون مترمربع کاشی و سرامیک تولید می‌شد که برای این امر نیاز به 9 میلیون تن خاک صنعتی بود و از طریق 190 معدن فعال کشور تامین می‌شد. با توجه به نیاز هر مترمربع به 12 تا 18 کیلوگرم ماده اولیه، مصرف خاک‌ صنعتی نیز حدود 30 درصد و به عبارت دیگر دو میلیون و 700 هزار تن کاهش یافت. رکود شدید حاکم در صنعت کاشی و سرامیک که از اواسط سال 1393 موجب کاهش 30 درصدی تولید کاشی و سرامیک شد. به گفته مهدی ارغوان - عضو هیات مدیره خانه معدن فارس - بخش عمده‌ای صادرات کاشی و سرامیک به کشور عراق صورت می‌گرفت، اما در سال‌های گذشته پس از جنگ داعش ایران تقریبا بازار عراق را از دست داد لذا برخی کارخانه‌ها برای حل مشکل به فکر کاهش تولید یا دگرگون‌سازی استراتژی تولید افتادند و برخی با این فکر از خاک ارزان‌تر در تولید کاشی و سرامیک استفاده کردند که در پی آن در دراز‌مدت کاشی‌ها ترک می‌خورد و در نهایت مصرف‌کننده متضرر می‌شود. وی پیش از این اظهار کرده بود که برخی کارخانه‌ها تلاش کردند از خاک با کیفیت‌تر و از خاک سفیدبر به جای خاک قرمز استفاده کنند اما در این حوزه با چالش کمبود خاک سفید بر مواجه هستیم. از سوی دیگر کارخانه‌ها نیز زیرساخت مناسب تغییر خط تولید را ندارند بنابراین با چالش مواجه شده‌اند. وی با اشاره به افزایش چشمگیر حقوق دولتی در سال گذشته نیز به عنوان یک چالش بزرگ برای معادن خاک خاطر نشان کرد: حقوق دولتی در اوایل سال گذشته از 1500 تومان به 6000 تومان رسید؛ بنابراین معادن به سراغ قسط بندی رفتند. در نهایت با توجه به مشکلات نقدینگی برخی معادن مجبور شدند باطله برداری را که هزینه‌های زیادی دارند را کاهش دهند و این مساله باعث کاهش طول عمر معدن می‌شود، چراکه در صورت عدم باطله برداری عملیات معدن‌کاری در دراز‌مدت به سختی صورت می‌گیرد. ارغوان با اشاره به این‌که شاید لازم باشد دولت در بخش مسکن طرح ویژه‌ای در نظر گیرد که جایگزین مسکن مهر شود، گفته بود که با خروج ساختمان‌سازی از رکود، وضعیت معادن بهبود بخشیده می‌شود. هم اکنون حجم صادرات خاک‌ نسوز چشم‌گیر نیست و در ارقام کم صورت می‌گیرد، در حالی که به طور معقول می‌توان 30 تا 40 درصد تولید معدن را صادر کرد. وی با اشاره به این‌که در سال 1391 و 1392 سرانه مصرف کاشی و سرامیک به پنج مترمربع رسیده بود و کاشی‌کاران مصرف 350 میلیون مترمربع کاشی در کشور را تجربه کردند، یادآور شده بود که اکنون میزان مصرف به 170 میلیون مترمربع تا 200 میلیون مترمربع رسیده است.
مطالب مرتبط
نظرات
ADS
ADS
پربازدید