
قيمت گوشت قرمز اين روزها سر به فلك كشيده است و تهيه يك كيلو گرم راسته گوسفندي در شمال شهر تهران به 40هزار تومان هم ميرسد. گوشتي كه قرار بود قيمت آن در بدترين حالت زير 15هزار تومان باشد، امروز با شايعه كمبود، سير سعودي قيمت خود را آغاز كرده است. وعده دولتيها نيز براي تنظيم بازار و عرضه گوشت با قيمت تعادلي نيز چارهساز نبوده و به نظر ميرسد مسوولان قصد دارند جو رواني ايجادشده به واسطه بروز قحطي در چند ماه آينده را با شايعه توزيع روزانه 50 هزار تن گوشت قرمز در كشور كنترل كنند. به همين منظور كمك گرفتن از خبرگزاريها و خبرنگاران نزديك به دستگاههاي متولي تنظيم بازار در اولويت قرار گرفته و بر اساس اعلام يكي از خبرگزاريها توزيع روزانه 50 هزار تن گوشت در دستور كار قرار گرفته است.
بر اساس اين گزارش افزايش قيمت دلار و مقرون به صرفه نبودن واردات براي واردكنندگان احتمال كمبود كالا در ماههاي آينده را قوت بخشيده است. اين در حالي بود كه نوساناتي نيز در قيمت برخي اقلام از جمله لبنيات، مشاهده ميشد اما همين نگراني از بابت كمبود كالا در ماههاي آينده، به تدريج به كوچه پسكوچههاي بازار و خانههاي مردم سرايت كرد و موجي از تقاضا را به سمت بازار فرستاد. بازار گوشت نيز يكي از همين بازارها بود كه به دليل افزايش تقاضا، با برخي نوسانات مواجه شد و قيمت هر كيلوگرم گوشت در تهران به بيش از 40 هزار تومان هم رسيد.
اين اتفاق به تنهايي كافي بود تا مسوولان دولتي اعلام كنند كه عرضه گوشت قرمز گرم و منجمد در بازار آغاز خواهد شد و اين گوشتها قيمت تعادلي خواهند داشت. صدراله دولت در گفتوگو با «مهر» در اين رابطه گفت: ستاد تنظيم بازار دو تصميم مهم را در مورد گوشت اتخاذ كرده است كه بر اساس آن، صادرات دام زنده از كشور ممنوع شد. رييس ستاد تنظيم بازار مواد پروتئيني افزود: از اواخر هفته گذشته، عرضه گسترده گوشت قرمز به قيمت تعادلي در بازار آغاز شده و البته شواهد حكايت از آن دارد كه كمبودي در زمينه گوشت قرمز در بازار وجود ندارد، اما به دلايل مختلف قيمت در هفتههاي گذشته افزايش يافته بود. وي تصريح كرد: بر اين اساس، اولين بخش از گوشت قرمز ذخيرهسازيشده در سردخانهها روانه بازار خواهد شد كه بر اساس تصميمات اتخاذشده، قيمت عمدهفروشي گوشت گاو منجمد هشتهزار و 400تومان و قيمت هر كيلو گوشت به اصطلاح سه قطعه در خردهفروشيها و مراكز توزيع، هشتهزار و 800 تومان است.
اين در حالي است كه گشتي در شهر و مراجعه به فروشندگان اقلام پروتئيني نشاندهنده وجود افزايش قيمتها و بيتاثير بودن وعدههاي دادهشده در كاهش قيمت گوشت است. در همين رابطه يكي از فروشندگان مواد پروتئيني به «مهر» گفته است: چند روز در هفته گذشته، تقاضاي بسياري براي خريدهاي عمده از سوي مردم مطرح ميشد كه همين امر شايد باعث بالا رفتن قيمت شده باشد، چرا كه مردم خريدهاي عيد خود را زودتر از موعد هر سال به نظر ميرسد شروع كرده باشند. يكي ديگر از قصابان كه واحد صنفي نسبتا بزرگي در سطح شهر دارد، به «مهر» ميگويد: نوسانات نرخ ارز و بالا رفتن قيمت سكه باعث شده بود حتي برخي كشتارگاهها نيز به كندي كشتار انجام دهند و به بهانه اينكه بتوانند در روزهاي آينده كه اوج تقاضاي مردم براي تامين اقلام پروتئيني در ايام پاياني سال است، گرانتر بفروشند، همين امر البته به قصابان نيز سرايت كرد و آنها نتوانستند به ميزان لازم گوشت مورد نياز واحد خود را تامين كنند.
وي ميافزايد: مردم هم شنيده بودند كه قرار است قحطي بيايد و بنابراين به بازار مراجعه ميكردند و البته فروش ما نيز رونق گرفته بود، اما تلاش شد به دليل اينكه اعتبار خود را ميان مردم از دست ندهيم، به ميزان معقولي افزايش قيمت دهيم. يكي ديگر از فروشندگان مواد پروتئيني ميگويد: قيمت گوشت قرمز بالا رفته است، اما بيشتر هيجانات ناشي از خريد است كه تقاضا را بر هم ميزند. اضطراب حاكم بر بازار و افزايش قيمتها واقعيتي است كه اين هواي دخل و خرج اين روزهاي مردم را ابري كرده است و بسياري از مردم براي آفتابي شدن آن به فكر حذف گوشت و برخي ديگر از مواد پروتئيني از سبد غذايي خود هستند.
منبع:شرق