Performancing Metrics

روحانی: قرار نیست به آمریکا اعتماد کنیم | اتاق خبر
کد خبر: 309864
تاریخ انتشار: 28 دی 1394 - 06:44
حجت الاسلام حسن روحانی پس از ارائه گزارش مستقیم به مردم درباره اجرای برجام به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. سوالاتی که به روابط ایران با عربستان و آمریکا اشاره داشت.

اتاق خبر - رییس جمهور در پاسخ به این سوال که سالانه بین 20 تا 30 هزار دلار سرمایه خارجی برای بازسازی اقتصاد کشور لازم است، ایران چطور این سرمایه را تامین خواهد کرد؟؛ اظهار داشت: ما نیازمند سرمایه هستیم. در این راه شرایط کشور ما برای استقبال از کارآفرینان آماده است. ما برای رشد اقتصادی به فعال شدن بخش خصوصی نيازمنديم. این بخش می تواند سرمایه خارجی را به خوبی جذب کند. این دولت از ابتدا زير پای بخش خصوصی غیر رانتی، فرش قرمز پهن کرده و امروز هم پهن می کند.

وی ادامه داد: کشور ما جاذبه های لازم برای جذب سرمایه خارجی دارد. چرا که کشور ما دارای ثبات و آرامش است. دولت به وعده های اقتصادی خود عمل کرده و  خواهد کرد. ما قول دادیم کاهش تورم مستمر داشته باشیم و در سالی که از نظر اقتصادی سال سختی بوده و هست، شاهد چنين رشدي در سال گذشته و امسال بودیم. دست کم در سال آینده 5 درصد رشد اقتصادی خواهیم داشت.

روحانی افزود: علاوه بر این ها نیروی انسانی لایق و سرمایه انسانی کافی داریم. این همه جوان تحصیل کرده و مهندس اماده فعالیت هستند. کشور ما دارای انرژی است و در بسیاری از زمینه ها بکر و آماده جذب  سرمایه خارجی است. 150 شرکت خارجی از 50 کشور در طول ماه های گذشته به ایران سفر کرده اند که نشان می دهد سرمایه خارجی قابل جذب است. دولت و بخش خصوصی باید دست به دست هم دهد تا رشد و توسعه کشور اتفاق بیفتد.

رییس جمهور در پاسخ به این سوال که اگر تندروها در آمریکا به قدرت برسند، بعد از این برای ادامه اجرای برجام چه خواهید کرد؟ اظهار داشت: اینکه احتمالا در اجرای برجام با مشکلاتی روبرو خواهیم بود و باید مراقبت کنیم و رصد کنیم؛ حرف درستي است.

به گفته وي فرقي نمي کند که چه گروهي در آمريکا دولت را در اختيار بگيرند، چون تعهد امریکا در برجام، تعهد دولت آمریکا است و هر دولتی بیاید متعهد است که برجام را اجرا کند.

حجت الاسلام روحانی تاکید کرد: درست است که تندروهای داخل امریکا و صهیونیست ها علیه برجام حرکت می کنند؛ اما دنیا به این نتیجه رسیده که راه تحریم راه باخت -  باخت است و راه صحیحی نیست. در برنامه های پی ام دی ثابت شد که ایران کشور اخلاقی است، راست گفته و از مسیر فعالیت های خود منحرف نشده است. اعتمادی که امروز دنیا به ما دارد، به مراتب از سال های قبل بیشتر است.

رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباه وضعیت منطقه و تنش های مربوط به عربستان و ایران و اینکه چگونه می توان از فضای جدید برای حل بحران منطقه ای استفاده کرد، اظهار داشت: برجام می تواند به عنوان یک مدل برای حل و فصل مسائل منطقه ای هم مورد استفاده قرار بگیرد. برجام به این معنا است که دو طرف اختلافات خود را با منطق حل و فصل کرده و به اعتمادسازی برسند. منطقه ما با بحران هایی مواجه است. بعضی از کشورهای منطقه با معضل تروریست مواجه هستند و اختلافاتي ميان کشورها در منطقه وجود دارد که باید این اختلافات حل شود.

رییس جمهور گفت: از امروز با اجرای برجام شرایط بهتری برای روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای منطقه خواهيم داشت و در سایه این روابط می توانیم مسائلی که در منطقه داریم را حل و فصل کنیم.

روحانی در پاسخ به سوالي که به مسائل اخير فيمابين ايران و عربستان اشاره داشت نيز تاکید کرد: ما می خواهیم با کشورهای همسایه روابط صمیمانه داشته باشيم. اما مشکل عربستان از خود آنها ناشی شده است. رفتار و عملکرد عربستان در مسئله منا در عرف دیپلماتیک و در  چهار چوب اخلاق نمی گنجید. عربستان از خانواده های جان باختگان عذرخواهی نکرد. رفتار عربستان با کشورهای منطقه خوب نیست. کشور یمن را مدت هاست مورد بمباران قرار داده است. برای چه هدفی و به چه دلیل این کار را دنبال می کند. اگر کسی در عربستان بر مبنای عقاید خودش سخنی گفته و نقدی کرده است، پاسخ انتقاد و حتی انتقاد تند، اعدام نیست. کشتن یک عالم مبلغ دینی و مورد احترام بخش قابل توجهی از جامعه عربستان، مورد قبول نیست. بنابراین خود عربستان مسیر اشتباهی را آغاز کرده و امیدواریم این مسیر اشتباه را ادامه ندهد .

وي افزود: امروز که روز اجرای برجام بود، یکی از مقامات سعودی اظهار تاسف کرد که مشکلات ایران حل شده است! در حالی که یک همسایه و یک مسلمان هیچ وقت این کار را نمی کند و از راحتی همسایه خود ناراحت نمی شود. آنچه می خواهیم حل و فصل مسائل منطقه از طریق گفت و گو است، اما در عین حال رفتار نادرست را ملت ما نخواهد پذرفت و اگر لازم باشد به بعضی از برخوردهای نادرست پاسخ لازم خواهیم داد.

رئيس جمهور در پاسخ به سوالي که به گزارش 100 روزه دولت يازدهم اشاره داشت و مي پرسيد «آيا باز هم چنين گزارشاتي ارائه مي شود؟»، گفت: من در ايام انتخابات به مردم قول داده بودم که گزارش 100 روزه و سالانه ارائه دهم. گزارش دهي به مردم در زمان هاي کوتاه واقعا لازم و صحيح است. دولت بايد مشکلات را با مردم در ميان بگذارد. اميدوارم در فاصله هاي کوتاهتر، بتوانيم با مردم گفت و گو کرده و گزارش دهيم.

روحاني همچنين در پاسخ به سوال ديگري که به واکنش دولت به عهد شکني آمريکا اشاره داشت نيز گفت: مردم ما در طول زمان از دولت ايالات متحده آمريکا، بدعهدي هاي زيادي ديده اند. قرار نيست ما به آمريکا اعتماد کنيم. اگر آنها برجام را نقض کنند بر اساس سازوکارهاي ديده شده در متن برجام، پاسخ متقابل را به آنها خواهيم داد. ديگر شرايط بازگشت تحريم ها نيست. تحريم نفت و سيستم بانکي ما بر اساس قطعنامه هاي شوراي امنيت بود که زمينه ترک تازي افراطيون آمريکا را فراهم آورده بود. اما هم اکنون ديگر آن زمينه ها وجود ندارد.

وي با اشاره به اينکه ايران مراودات اقتصادي چنداني با آمريکا نداشته است، ادامه داد: اگر سرمايه و تکنولوژي از آمريکا بيايد، ما آمادگي پذيرفتن آن را داريم. تسهيلاتي هم براي شرکت هايي در خارج از آمريکا در دوران پسافرجام در نظر گرفته شده است.

به گفته وي احتمال دارد که در اجراي برجام با مشکلاتي روبرو شويم که وظيفه هيات نظارت بر برجام رصد کردن همين موضوع است تا پاسخ مناسب به آنها داده شود.

نظرات
ADS
ADS
پربازدید