Performancing Metrics

پارادوکس رکود در بازار خودرو | اتاق خبر
کد خبر: 318979
تاریخ انتشار: 29 بهمن 1394 - 20:56
در آخرین هفته‌ بهمن‌ماه هرچند خودروسازان از افزایش فروش خودرو به‌دلیل استقبال مشتریان خبر می‌دهند، اما نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت از رکود موجود در بازار ابراز نارضایتی می‌کنند.

به گزارش اتاق خبر به نقل از دنیای اقتصاد ،در آخرین هفته‌ بهمن‌ماه هرچند خودروسازان از افزایش فروش خودرو به‌دلیل استقبال مشتریان خبر می‌دهند، اما نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت از رکود موجود در بازار ابراز نارضایتی می‌کنند. در حالی تا پایان سال ۹۴ تنها یک‌ماه باقی است و همه بازار در التهاب خریدهای نوروزی در رونقی نسبی به‌سر می‌برد، که فعالان بازار خودرو از عدم مراجعه مشتریان و ادامه‌دار بودن رکود در این بازار خبر می‌دهند که این امر ثبات قیمتی را در پی داشته است.

عدم تمایل متقاضیان به خرید خودرو از بازار در حالی است که به گفته دست‌اندرکاران صنعت خودرو طی هفته‌های گذشته فروش محصولات خودروسازان از طریق نمایندگی‌ها توانسته رکورد تازه ای را رقم زند تا جایی که برخی از نمایندگی‌ها با کمبود خودرو نیز روبه‌رو شدند. آنگونه که به‌نظر می‌رسد، عرضه خودروهای مدل ۹۵ از سوی خودروسازان، ایجاد شرایط فروش اقساطی و تحویل فوری خودروها موجب افزایش تقاضای خرید در شرکت‌های خودروساز شده است. کارشناسان نیزعامل اساسی در رونق فروش صنعت خودرو کشور را به‌دلیل نزدیک بودن ایام عید و شرایط فروش اقساطی خودروهای داخلی می‌دانند که تمایل به خرید خودرو را در مشتریان افزایش داده است. با این وجود، کارشناسان علت عدم مراجعه مشتریان برای خرید خودرو در بازار را کاهش قدرت خرید و ناتوانی آنها در خرید نقدی محصولات در بازار می‌دانند و بر این اساس است که در شرایط کنونی فروش اقساطی خودروسازان با استقبال مشتریان روبه‌رو شده است. بر این اساس کارشناسان معتقدند که به‌دلیل کاهش قدرت خرید مشتریان بعید به‌نظر می‌رسد که بازار خودروهای صفر نقدی تا پیش از عید تکان بخورد؛ بنابراین رکود در این بازار همچنان ادامه خواهد داشت. از سوی دیگر به گفته برخی از دست‌اندرکاران بازار وارداتی‌ها، این بازار نیز به‌دلیل نوسانات قیمت ارز راکد بوده است.

 

ثبات قیمت‌ داخلی‌ها

اما به بازار برویم و ببینیم این هفته قیمت‌ها چه تغییراتی را به خود دیده است. آن طور که فعالان بازار روایت می‌کنند، در حال حاضر پژو ۲۰۶ تیپ ۵ با قیمتی برابر با ۳۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود که این موضوع از ثبات قیمت این خودرو طی هفته‌جاری حکایت دارد. با این حال، مدل صندوقدار ۲۰۶ با نام V8، ۱۰۰ هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرده است و در حال حاضر ۳۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود. در این میان اما پژو ۴۰۵ بدون آنکه تغییر قیمتی خاصی در بازار داشته باشد، هم‌اکنون ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. از سوی دیگر، سمند که طی این هفته‌ کاهش قیمت را تجربه کرده بود، ثبات قیمت خود را در بازار حفظ کرده است؛ به‌طوری‌که هم‌اکنون ۲۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. از بازار رانا هم خبر می‌رسد، این خودرو با توجه به عدم تغییر قیمتش در هفته جاری، در حال حاضر ۳۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود. به گفته نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت، دنا نیز طی هفته جاری بدون آنکه کاهش قیمت را تجربه کند؛ همانند هفته‌های گذشته ۴۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان قیمت دارد. از دنا که بگذریم، این هفته طبق معمول تغییری در قیمت تیبا رخ نداد، چه آنکه به گفته نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت، تیبا در مدل صندوقدار خود هم‌اکنون ۲۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان قیمت دارد. تیبا چند هفته است که با این قیمت خرید و فروش می‌شود و نوسان خاصی را به خود ندیده است. برای خرید پراید در مدل ۱۳۱ نیز باید ۱۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان هزینه کرد که این موضوع از ثبات قیمت این خودرو در هفته جاری حکایت می‌کند. مدل ۱۱۱ پراید نیز با کاهش ۱۰۰ هزار تومانی همراه بوده است؛ بنابراین برای خرید این خودرو هم‌اکنون باید ۲۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان هزینه کرد. از بازار سراتوهای مونتاژی سایپا نیز خبر می‌رسد که این خودروها تغییر قیمت خاصی طی هفته جاری نداشته‌اند. به گفته فعالان بازار، سراتوی اتومات با قیمتی برابر با ۹۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود و برای مدل دنده‌ای آن نیز باید ۷۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان پرداخت. سری هم به خانواده تندر-۹۰ بزنیم که اعضای آن به جز یکی، افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند. به گفته فعالان بازار تندر-۹۰ مدل E2 که طی هفته گذشته با کاهش قیمت معامله می‌شد، در هفته جاری با افزایش ۴۰۰هزار تومانی، هم‌اکنون ۳۹ میلیون و ۴۰۰هزار تومان به فروش می‌رسد. از بازار تندر-۹۰ مدل اتومات نیز خبر می‌رسد که این خودرو افزایش را تجربه کرده است؛ بنابراین در حال حاضر برای خرید آن باید ۴۸ میلیون تومان هزینه کرد. به گفته فعالان بازار، تندر اتومات طی هفته جاری یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان افزایش قیمت را به خود دیده است. با این وجود، قیمت پارس تندر نه ارزان شده و نه گران بنابراین برای خرید این خودرو باید ۳۹ میلیون و ۸۰۰هزار تومان هزینه کرد. این خودرو به لحاظ کیفی و فنی تفاوت خاصی با دیگر مدل‌های تندر-۹۰ ندارد و تنها ظاهر آن با تغییراتی روبه‌رو بوده است.

 

افت قیمت وارداتی‌ها

بازار خودروهای وارداتی هرچند راکد بود اما به گفته نمایشگاه‌داران پایتخت با عدم مراجعه مشتریان مواجه نبود، با این وجود، افت قیمت دلار طی هفته‌های اخیر موجب شد که رکود موجود در این بازار شدت پیدا کند؛ بنابراین به‌دنبال افت قیمت دلار، قیمت خودروهای وارداتی نیز با افت ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومانی مواجه شده است. به این ترتیب، هم‌اکنون در بازار خودروهای وارداتی مدل ۲۰۱۶، هیوندایی توسان با کاهش یک میلیون تومانی، هم‌اکنون ۱۶۱ میلیون تومان به فروش می‌رسد. النترا نیز افت قیمت یک میلیون تومانی را تجربه کرده است؛ بنابراین این خودرو در حال حاضر با قیمتی برابر با ۱۳۰ تومان به فروش می‌رسد. هیوندایی سوناتا که تنها مدل ۲۰۱۵ آن در بازار موجود است، قیمتی برابر با ۱۶۴ میلیون تومان دارد که این موضوع از افت یک میلیونی این خودرو حکایت دارد. کیا اپتیما اما با کاهش ۵۰۰هزار تومانی طی هفته جاری، هم‌اکنون ۱۶۴ میلیون و ۵۰۰هزار تومان تومان به فروش می‌رسد. برای خرید سراتو نیز هم‌اکنون باید ۱۲۶ میلیون تومان هزینه کرد. از بازار محصولات تویوتا در مدل ۲۰۱۶ نیز خبر می‌رسد که تویوتا کمری هیبریدی به قیمت ۱۹۰ میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود. قیمت قبلی کمری در مدل بنزینی ۱۸۰ میلیون تومان بود که مدل بنزینی این خودرو دیگر وارد کشور نمی‌شود. برای خرید یاریس‌هاچ‌بک در مدل ۲۰۱۶ اما باید ۱۱۱ میلیون تومان هزینه کرد که این موضوع از کاهش یک میلیون تومانی این خودرو حکایت دارد.

منبع: اخبار خودرو

نظرات
ADS
ADS
پربازدید