Performancing Metrics

کاهش عرضه خودرو به بازار | اتاق خبر
کد خبر: 333553
تاریخ انتشار: 27 فروردین 1395 - 07:08
بازار خودروی کشور به رغم رکود شکل گرفته از سال گذشته، این روزها با کمبود خودرو نیز مواجه است، این در حالی است که دست‌اندرکاران بازار سه دلیل عمده برای عدم عرضه مناسب از سوی تولید‌کنندگان ارائه می‌کنند.

به گزارش  اتاق خبر به نقل از دنیای اقتصاد ،بازار خودروی کشور به رغم رکود شکل گرفته از سال گذشته، این روزها با کمبود خودرو نیز مواجه است، این در حالی است که دست‌اندرکاران بازار سه دلیل عمده برای عدم عرضه مناسب از سوی تولید‌کنندگان ارائه می‌کنند. برخی به استناد آمار هر ساله شرکت‌های خودروساز مبنی‌بر کاهش تولید در فروردین‌ماه به‌دلیل تعطیلات نوروزی، نبود خودرو در اولین ماه سال جدید را رویه‌ای هر ساله می‌خوانند این در شرایطی است که بعضی دیگر عنوان می‌کنند خودروسازان هم‌اکنون مشغول تحویل خودروهای ثبت‌نامی هستند به همین دلیل عرضه کافی به بازار صورت نمی‌گیرد.  اما در تبیین دلیل سوم، دست‌اندرکاران بازار تاکید می‌کنند که خودروسازان به امید افزایش قیمت محصولات تولیدی خود تمایل چندانی به فروش فوری در فروردین‌ماه ندارند.به اعتقاد این دسته از کارشناسان با احتمال درخواست افزایش قیمت به شورای رقابت، پیش‌بینی می‌شود که قیمت‌ها در سال جاری روندی صعودی به خود بگیرد به همین دلیل خودروسازان ترجیح می‌دهند که عرضه خودرو را بعد از تجدید نظر شورای رقابت از سر بگیرند.

هر چند قیمت‌ها امسال با توجه به افزایش نرخ بیمه روندی صعودی به خود گرفت، اما خودروسازان در این افزایش قیمت سهمی نداشتند و هزینه مذکور به خزانه دولت واریز خواهد شد.بر این اساس به‌دنبال افزایش نرخ بیمه شخص ثالث، قیمت خودروها بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان بالا رفت که این موضوع نیز موجب افزایش ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومانی قیمت‌ها در بازار شده است. در حالی که هر ساله قیمت خودروهای داخلی به‌دلیل نرخ بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده و شماره‌گذاری افزایش پیدا می‌کند که هم اکنون اخبار ضد و نقیضی از درخواست افزایش قیمت خودرو از سوی خودروسازان به شورای رقابت شنیده می‌شود. در همین حال به گفته دست‌اندرکاران بازار، طی هفته جاری قیمت خودروها با افت و خیز بسیاری همراه بوده است که عامل اصلی در این زمینه نیز همانطور که گفته شد، کاهش عرضه از سوی تولید‌کنندگان عنوان شده است. بر این اساس، نمایشگاه‌داران خودرو در گفت‌و‌گو با «دنیای‌اقتصاد» با گلایه از وضعیت کنونی، همچنان بر شرایط انتظاری مشتریان و به‌دنبال آن تشدید رکود تاکید دارند.به این ترتیب بسیاری از نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت معتقدند تا زمانی که مشتریان تصمیم به خرید خودرو نگیرند بازار تکان خاصی را تجربه نخواهد کرد که این موضوع نیز تابع عوامل متعددی از جمله افزایش قدرت خرید، ورود خودروهای جدید، قیمت مناسب و … است.

افت‌وخیز قیمت داخلی‌ها
نگاهی به قیمت‌های بازار نشان‌ می‌دهد که قیمت خودروهای داخلی طی هفته جاری با افت و‌خیز همراه بوده است؛ به‌طوری‌که به گفته فعالان بازار، در حال حاضر پژو ۲۰۶ تیپ ۵ با قیمتی برابر با ۳۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود که این موضوع از ثبات قیمت خودروی موردنظر در هفته‌جاری حکایت می‌کند، اما پژو ۲۰۶ صندوقدار در مدل V8 با کاهش ۳۰۰ هزار تومانی قیمت خود در بازار، در حال حاضر ۳۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. از سوی دیگر پژو ۴۰۵ با افت ۱۰۰ هزار تومانی قیمت هم‌اکنون ۳۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. سمند که مدتهاست تغییرات قیمتی را به خود ندیده هم‌اکنون با قیمت ۳۱ میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود که این موضوع از ثبات قیمتی این خودرو طی هفته جاری خبر می‌دهد.پژوپارس نیز که طی هفته‌های گذشته با افزایش قیمت مواجه بود ثبات قیمتی خود در بازار را حفظ کرده است و در حال حاضر ۳۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود، اما از بازار رانا خبر می‌رسد، این خودرو در حال حاضر ۳۳ میلیون تومان قیمت دارد و این نشان می‌دهد رانا ۱۰۰ هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرده است. فعالان بازار اما در مورد دنا عنوان می‌کنند که این خودرو توانسته ثبات قیمت خود را در بازار حفظ کند، با این حساب در حال حاضر برای خرید دنا باید ۴۵ میلیون تومان هزینه کرد. از دنا که بگذریم، قیمت خودروهای شرکت سایپا این هفته با افزایش اندکی مواجه بودند؛ چه آنکه به گفته نمایشگاه‌داران خودروی پایتخت، تیبا در مدل صندوقدار خود هم‌اکنون ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد که این موضوع از افزایش ۱۰۰ هزار تومانی قیمت این خودرو حکایت دارد.

همچنین برای خرید پراید در مدل ۱۳۱ نیز باید ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان هزینه کرد که این موضوع نشان از افزایش ۱۰۰ هزارتومانی قیمت این خودرو در بازار دارد. برای خرید مدل ۱۱۱ پراید نیز باید ۲۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان هزینه کرد که این موضوع از افزایش ۱۰۰ هزارتومانی قیمت خودرو موردنظر حکایت دارد. از سوی دیگر پراید در مدل ۱۳۲ با قیمتی معادل ۲۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود و با این حساب، خودرو موردنظر ثبات قیمت خود را در بازار حفظ کرده است، اما از بازار سراتوهای مونتاژی سایپا نیز خبر می‌رسد که این خودروها تغییرات قیمتی را به خود دیده‌اند، به‌طوری‌که سراتوی اتومات با قیمت برابر با ۹۱ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود که این موضوع نشان از افزایش ۱۰۰ هزار تومانی این خودرو طی هفته جاری دارد؛ برای مدل دنده‌ای آن نیز باید ۷۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دست به جیب شد که این موضوع از ثبات قیمتی این خودرو در بازار حکایت دارد.  سری هم اما به خانواده تندر-۹۰ بزنیم. به گفته فعالان بازار تندر-۹۰ مدل پارس خودرو با افزایش ۲۰۰ هزار تومانی در حال حاضر ۴۰ میلیون تومان خریدوفروش می‌شود. پارس تندر نیز در حال حاضر ۴۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد که این نشان از ثبات قیمتی این خودرو طی هفته جاری دارد. از بازار تندر-۹۰ مدل اتومات خبر می‌رسد که این خودرو ثبات قیمتی خود را طی هفته جاری حفظ کرده است با این حساب، تندر اتومات در حال حاضر با قیمتی معادل ۴۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

94105

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید