به گزارش اتاق خبر، موزه آبگینه یکی از بناهای بسیار زیبای به جامانده از تهران قدیم است. اگر از سمت خیابان جمهوری به خیابان سی تیر وارد شوید با حدود دو دقیقه پیادهروی به سردر زیبای موزه آبگینه میرسید. موزه آبگینه موزه اختصاصی و تخصصی ظروف شیشهای و سفال است.
سردر ورودی موزه آبگینه
این موزه در گذشته خانه و محل کار یکی از پرنفوذترین رجال سیاسی دوران قاجار و پهلوی یعنی احمد قوام یا قوامالسلطنه بوده است. قوامالسلطنه از وزیران به نام پایان دوران قاجار و حکومت پهلوی بوده که دو بار در دوره قاجار و سه بار در دوره پهلوی نخستوزیر ایران شد.
حیاط و باغ زیبای موزه آبگینه
این خانه تا سال ۱۳۳۰ محل استقرار وی بود و پس از آن هم به ترتیب به در اختیار سفارت مصر، سفارت افغانستان و بانک بازرگانی قرار گرفت.
در سال ۱۳۵۵ تغییرات موزه آبگینه با همکاری مهندسان اتریشی از جمله هانس هولاین و مهندسان ایرانی آغاز شد. هانس هولاین کار طراحی ویترینهای موزه را به عهده داشت که در گزارشی از آثار قرار گرفته در این موزه به طور جداگانه به این موضوع خواهیم پرداخت.
درب ورودی موزه آبگینه
این ساختمان دو طبقه که پنج تالار در آن قرار دارد در یک باغ با مساحت ۷۰۰۰ متر ساخته شده است.
هنگام بالا رفتن از پلههای ورودی و راه رفتن در طبقه دوم صدایی که از کف چوبی این بنا شنیده میشود بسیار خاطرهانگیز و جالب است. صدایی که این روزها در کمتر ساختمانی شنیده میشود و ما را به یاد افکت صدای چوب در انیمیشنهای قدیمی میاندازد.
نمای قسمت ورودی از پاگرد نیم طبقه اول
ترکیب رنگ چوبها و فرش قرمز کف موزه بسیار زیباست.
در نگهداری این عمارت زیبا تلاش زیادی صورت گرفته که بسیار قابل تحسین است.
معماری این بنا در دوران قاجار انجام شده است. دورانی که معماری ایرانی تا حدی به معماری اروپایی نزدیک شد.
اما در این بنا هم مانند بسیاری دیگر از بناهای دوران قاجار از نمادهای معماری ایرانی به خوبی استفاده شده است. درها و پنجرهها که بسیار خوب نگهداری شدهاند به سبک معماری دوران سلجوقی هستند.
نمای ساختمان در یک روز ابری بهاری
بنیاد سینمایی فارابی هم در این مجموعه قرار دارد. خانه قدیمی قوامالسلطنه در اختیار این بنیاد قرار دارد.
ورودی بنیاد سینمایی فارابی
گردشگران خارجی در حال خروج از موزه
این موزه همه روزه به جز دوشنبهها و ایام سوگواری به روی علاقهمندان باز و مبلغ ورودی آن برای هر نفر ایرانی ۲۵۰۰ تومان است. برای رسیدن به این موزه میتوانید از ایستگاه متروی سعدی با حدود ۱۵ دقیقه پیادهروی به خیابان سی تیر و موزه آبگینه برسید. موزه آبگینه بهعنوان یکی از شاخصترین آثار معماری دوران قاجار شناخته میشود و با توجه به دقت بالایی که در نگهداری آن صورت میگیرد از مقاصد گردشگری مهم و زیبای پایتخت به شمار میرود.
منبع: کجارو
94104