اتاق خبر - 'طارق فاطمی' در گفت و گویی با بخش اردوی 'بی بی سی' گفته است كه قرارداد خرید جنگنده های اف-16 از آمریكا لغو نشده اما راضی كردن كنگره آمریكا در این خصوص مسئولیت دولت واشنگتن است.
چند روز پیش تعدادی از نمایندگان كنگره آمریكا بار دیگر مخالفت خود را با فروش جنگنده های اف-16 به پاكستان و همچنین كمك های مالی آمریكا به پاكستان در چارچوب صندوق حمایت از ائتلاف (ائتلاف حمله به افغانستان در سال 2001) اعلام كردند.
طارق فاطمی در مصاحبه روز گذشته خود با رد هرگونه احتمال بن بست در نهایی شدن قرارداد خریداری جنگنده های اف-16 از آمریكا افزود: این قرارداد همچنان در دستور كار است و البته جلب رضایت كنگره آمریكا در ارتباط با این قرارداد مسئولیت دولت اوباما است.
گروهی از اعضای كنگره آمریكا با پرداخت كمك مالی 430 میلیون دلاری این كشور به پاكستان به عنوان بخشی از هزینه فروش هشت فروند جنگنده اف-16 به این كشور، مخالفت كرده اند و این بدان معناست كه پاكستان اگر خواستار این جنگنده ها است، باید تمام مبلغ این قرارداد 700 میلیون دلاری را خودش بپردازد.
وی افزود: اعضای كنگره آمریكا همواره نسبت به سیاست دولت این كشور برای حمایت های نظامی از سایر كشورها معترض هستند اما این به معنای صرف نظر دولت واشنگتن از پیشنهاد كمك مالی از پاكستان نیست.
طارق فاطمی تاكید كرد: رایزنی ها میان پاكستان و آمریكا در بحث كمك های مالی و قرارداد خرید جنگنده های اف- 16 ادامه دارد و دیپلمات های پاكستان در واشنگتن نیز طی دیدار با افراد مرتبط در كنگره آمریكا، آنان را از مواضع اسلام آباد آگاه می كنند.
طارق فاطمی تاكید كرد: امیدواریم كه دولت اوباما گام اساسی برای جلب رضایت كنگره بردارد. در غیراین صورت دولت آمریكا گزینه های دیگری نیز برای اجرایی كردن قراردادهای همكاری با پاكستان در اختیار دارد.
این مقام عالی دولت پاكستان به جزئیات بیشتری درباره گزینه های دیگر آمریكا برای اجرایی كردن قراردادهایش با پاكستان اشاره ای نكرد.
ایرنا
94110