اتاق خبر:مسعود کرباسیان در جلسه امضای تفاهمنامه میان سازمان ملی استاندارد و گمرک که امروز 19 اردیبهشت در سازمان استاندارد برگزار شد، عنوان کرد: پیش از این جلساتی را با سازمان استاندارد داشتیم و برخی مشکلات را در زمینه عدم شفافیت در بخشهای مختلف مطرح کردیم.
وی افزود: در مجموع 150 گمرک در کشور وجود دارد و حجم بالایی از کالاها باید از سازمان استاندارد مجوز دریافت کند و امنیت، صحت و درستی شان سنجیده شود.
کرباسیان ادامه داد: زمانی بود که سازمان گمرک و استاندارد یک خانواده بودند، اما تحولاتی انجام گرفت و وظایف شان تفکیک شد. در این زمینه سازمان استاندارد آزمایشگاههای مستقل پیدا کرد و با حضور بخش خصوصی این آزمایشگاهها مجهزتر شد که نشانی برای کالاهایی شد که عقبه جدی داشتند.
وی یادآور شد: حدود دو سال پیش گمرک تفاهمنامه دیگری را با سازمان استاندارد امضاء کرد که به شفشافیت استاندارد کالاها و ترخیص شان کمک کرد و باعث معطلی کالاها از 26 روز به طور متوسط به سه روز کاهش پیدا کند.
کرباسیان به محتوای تفاهم نامه جدید میان سازمان استاندارد و گمرک اشاره کرد و گفت: در تفاهمنامه امروز امتیازاتی برای تولید داخل دیده شده است، در فاصله دوسال گذشته قانون رفع موانع تولید به تصویب رسید، قانونی که به واحدهای تولیدی این امکان را داد تا بتوانند یک بار مراحل مجوز را طی کنند.
رئیس کل گمرک ادامه داد: مشکل دیگر موضوع مجوزهای موقت بود که در حال حاضر شرکت های بازرگانی که با واحدهای تولیدی همکاری میکنند ورود موقت را برای صادرات کالا با تسهیلات قائل شده اند و وزارت جهاد کشاورزی نیز با ورود موقت موافقت کرده است.
وی اضافه کرد: ما در گمرک میتوانیم با توجه به کارشناسی های متمرکزمان بخش ارزیابی مان را تعدیل کنیم و معطلی مواد اولیه واحدهای تولیدی را کاهش دهیم.
کرباسیان درباره تعاملات گمرک با دیگر سازمانها گفت: گمرک با 23 سازمان مختلف همکاری و تعامل دارد که یکی از اصلی ترین آن سازمان استاندارد است. گمرک به غیر از سازمان استاندارد با سازمان غذا و دارو، بانک مرکزی، دانشگاه تهران، بیمهها و بنادر نیز تفاهم نامه امضا کرده است و این امیدواری وجود دارد که با این اقدامات از تولید صادراتی حمایت شود.
به گفته او با تفاهم نامه امضا شده بین سازمان استاندارد و گمرک بسترهای صادراتی سامان دهی خواهد شد و فرهنگ سازی برای تولید داخل صورت خواهد گرفت.