Performancing Metrics

رونق اقتصادی؛ خیلی دور خیلی نزدیک | اتاق خبر
کد خبر: 353813
تاریخ انتشار: 5 تیر 1395 - 11:31
اتاق خبر از پیامدهای تک رقمی شدن تورم بر اقتصاد گزارش می دهد
نرخ تورم تک رقمی تاثیرات مهمی بر جنبه های مختلف اقتصاد کشور مانند تولید، معدن و مسکن می گذارد.

اتاق خبر- گروه اقتصادی: نرخ تورم و بالا بودن آن یکی از بزرگترین نقاط ضعف اقتصاد کشور در طول سالیان گذشته بوده است. سال 1369، آخرین سالی بود که اقتصاد ایران تورم تک رقمی را به خود دید و بعد از آن هرگز اقتصاد کشور تورم تک رقمی را تجریه نرکد. نرخ تورم کشور در پایان دولت دهم به 44 درصد رسید که یکی از بالاترین نرخ های ثبت شده در تاریخ کشور بود.

با روی کار آمدن دولت یازدهم و تغییر سیاست های کشور در زمینه اقتصادی، دولت یکی از اهداف خود را کاهش نرخ تورم اعلام کرد. بعد از اجرای برجام و لغو تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای، مسیر برای رسیدن به این هدف هموار شد و به تازگی مرکز آمار کشور نرخ تورم را 9.5 درصد اعلام کرد.

به نظر می رسد که دولت به هدف بزرگ خود که تک نرخی شدن نرخ تورم است دست پیدا کرده است اما برخی از منتقدان و کارشناسان اعتقاد دارند که این کاهش نرخ تورم بیشتر به دلیل رکود اقتصادی است نه اقدامات و طرح های اقتصادی دولت. علیرغم این بحث ها، تک رقمی شدن نرخ تورم می تواند گام مهمی برای دولت در انجام سایر ظرح های اقتصادی خود مانند کاهش سود بانکی و تک نرخی شدن ارز باشد.

 

سعیده امیر احمدی کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگویی با اتاق خبر ، یکی از دلایل کاهش نرخ تورم را  کمبود نقدینگی در کشور دانست و  اعتقاد دارد که کمبود نقدینگی  می تواند  مسائل مهم اقتصادی را تحت تاثیر قرار دهد. متن کامل گفتگو را اینجا بخوانید

 

 

 

 

 اما مهدی کرباسیان رئیس سازمان سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران ( ایمیدرو) در گفت و گو با اتاق خبر  تک رقمی شدن نرخ تورم را یکی از مثبت ترین اقدامات دولت یازدهم خواند. وی اعتقاد دارد کاهش نرخ تورم در دولت یازدهم باعث کاهش تسهیلات بانکی و کمتر شدن قیمت تمام شده برخی از کالا ها شده است.

متن کامل گفتگو را اینجا بخوانید

 

 

رابطه کاهش نرخ تورم و رونق تولید

دبیر انجمن فولاد کشور تاثیر تک رقمی شدن نرخ تورم در صنعت فولاد کشور را مثبت ارزیابی کرد.

رسول خلیفه سلطان دبیر انجمن فولاد کشور در گفت و گو با اتاق خبر با بیان این نکته که هزینه های تولید در کشور بالاتر از استاندارد است گفت: علیرغم بالا بودن هزینه تولید در کشور، کاهش نرخ تورم می تواند پیام خوبی برای بخش تولید باشد. به علت اینکه بالاترین هزینه تولید مربوط به تسهیلاتی است که تولید کنندگان دریافت می کنند، کاهش نرخ تورم و تک نرخی شدن آن می تواند با خود کاهش سود تسهیلات بانکی را به همراه داشته باشد. از این نظر تک نرخی شدن تورم می تواند به نفع تولید باشد.

 خلیفه سلطان با اشاره به تاثیر نرخ بالای تورم بر تولید فولاد کشور ادامه داد: وقتی نرخ تورم بالا باشد قیمت تولیدات نیز به همان اندازه باید قیمت محصولات افزایش پیدا کند. اما در بخش فولاد تولیدات این بخش ظرفیت افزایش قیمت بیش از 7 تا 8 درصد را ندارد.

دبیرانجمن فولاد گفت: با توجه به این موضوع که صنعت ساخت و ساز کشور مصرف کننده اصلی محصولات فولادی است خریداران این محصول در مقابل افزایش قیمت فولاد مقاومت می کنند و نتیجه آن رکود در این بخش است. از سوی دیگر گردش نقدینگی در بخش فولاد بالاتر از بخش های دیگر تولید در کشور است و به همین دلیل بالا بودن نرخ سود تسهیلات بانکی در این بخش تاثیر بیشتر می گذارد. به عبارت دیگر کاهش نرخ تورم باعث کم شدن نرخ سود بانکی و در نتیجه کاهش هزینه تولید در بخش فولاد خواهد شد. به نظر می رسد با توجه به کم شدن نرخ تورم سرمایه های بانکی افراد وارد بازار تولید و در نتیجه ایجاد رونق اقتصادی شود.

 

بازار مسکن و تاثیرپذیری از کاهش تورم

مصطفی قلی خسروی رییس سابق اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفت و گو با اتاق خبر با اشاره به تاثیرات مثبت کاهش نرخ تورم، گفت: کاهش نرخ تورم در کنار خود کاهش سود بانکی را به همراه دارد و باعث می شود که سپرده های بانکی وارد بازار هایی مانند ساخت و ساز و مسکن شود.

خسروی با اشاره به این نکته که کاهش نرخ سود بانکی باعث گردش مالی در کشور خواهد شد ادامه داد: در این شرایط اگر مردم بتوانند سرمایه های خود را وارد بازار ساخت و ساز کنند این بازار وارد دوران رونق خود خواهد شد. در حقیقت در کنار رونق اقتصادی شاهد افزایش درآمد های مالیاتی دولت و کم شدن بیکار در کشور خواهیم بود.

عضو اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به انتخابات سال 96 و تاثیر آن بر اقتصاد کشور گفت: پیشبینی شخصی من بر این اساس است که در نیمه دوم سال شاهد شکوفایی در بخش مسکن خواهیم بود.

این کارشناس مسکن گفت: با این حال همچنان این کاهش تورم در زندگی افراد و جامعه دیده نشده است و در حال حاضر تنها براساس آمار تنها می توان اظهار نظر کرد.

94105 ت

 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید