Performancing Metrics

استاندار خوزستان: علت آتش سوزی در پتروشیمی بوعلی ماهشهر نقص فنی بود | اتاق خبر
کد خبر: 358326
تاریخ انتشار: 21 تیر 1395 - 06:39
استاندار خوزستان گفت:علت آتش سوزی در پتروشیمی بوعلی ماهشهر نقص فنی بود که در جریان تعمیر یک پمپ اتفاق افتاد و همه کارشناسان در این زمینه اتفاق نظر دارند.

اتاق خبر:غلامرضا شریعتی شنبه شب در گفت وگوی ویژه زنده خبری در شبکه خوزستان با اشاره به نحوه مدیریت و واکنش مسئولان در قبال اتفاقاتی که در پتروشیمی ماهشهر رخ داد گفت: پس از اطلاع از حادثه، فورا ستاد بحران منطقه، استان و شهرستان تشکیل شد.
وی گفت: سپس معاونین امنیتی انتظامی و امور هماهنگی عمرانی استانداری به منطقه اعزام شدند اما قبل از آن مدیر کل حوادث غیر مترقبه استان به منطقه اعزام شده بود.
وی اضافه کرد: فرماندار ماهشهر و دست اندرکاران منطقه ویژه پتروشیمی هم که بلا فاصله در صحنه حضور یافتند که پس از آن نیاز ها از طرف استان اعلام شد و همه امکانات لازم از مناطق نفت خیز جنوب، ملی حفاری، شهرداری ها، اداره کل بنادر، فرودگاه ها و... به منطقه ارسال شدند.
وی گفت: حتی نیروهای انسانی که در این زمینه تخصص داشتند نیز سریعا به منطقه اعزام شدند و اقدامات لازم در این زمینه انجام شد.
استاندار خوزستان بیان کرد: مسئولان ملی از جمله شخص رئیس جمهوری و دفتر وی ، وزیر کشور و معاونان وی موضوع را به صورت ویژه دنبال می کردند و در بسیج امکانات و ارسال موارد مورد نیاز نهایت تلاششان را انجام دادند.
وی ادامه داد: برای احتیاط یک هواپیمای آبپاش با حجم 40 تن آب از وزارت دفاع به اهواز اعزام شد اما با توجه به وضعیت عملیات تشخیص داده شد که امکان استفاده از آن نیست و ممکن است آتش بیشتر مشتعل شود به همین دلیل در اهواز فرود آمد.
شریعتی خاطرنشان کرد: مدیران ستاد بحران در استان و کشور همکاری بین بخشی مناسبی را برای کنترل و مهار این حادثه انحام دادند.
او با اشاره به علت حادثه گفت: تیم بررسی برای این کار تشکیل شد اما اتفاق نظر همه نقص فنی بود و غیر از آن مساله خاص دیگری نبوده است.
استاندار خوزستان اظهار کرد: ابتدا برجی که بلندترین برج منطقه است و 225متر طول دارد در این واحد پتروشیمی دچار حریق شد و تلاش جهت خاموش کردن این برج در ابتدا صورت گرفت پس از آن گدازه هایش به مخزنی که در چند متری آن قرار داشت افتاد و باعث آتش گرفتن آن شد چراکه حدودا 20هزار تن نفتا در آن مخزن وجود داشت.
وی افزود: ابتدا تلاش زیادی برای خاموش کردن برج انجام شد زیرا اگر برج سقوط میکرد احتمال اینکه روی مجتمع پتروشیمی شهید تند گویان بیفتد و آن را نیز دچار آسیب جدی کند وجود داشت به همین دلیل همه تلاش ها برای خاموش کردن و تثبیت برج بود این در حالی است که برای مخزن هم اقدامات لازم صورت گرفته بود.
شریعتی عنوان کرد: پس از موفقیتی که پنج شنبه صبح برای خاموش کردن برج صورت گرفت و مخزن هم رو به خاموشی بود تقریبا شرایط تا حدودی عادی تلقی شد اما به خاطر حجم زیاد مواد هیدروکربنی که در مخزن کنار برج بود این مخزن مشتعل شد.
وی اضافه کرد: از آنجایی که حجم مخزن زیاد بود دو لوله 12 و 14اینچی یک طرفه مواد را وارد مخزن میکرد و چون شیب یکطرفه داشت تصمیم گرفته شد به سرعت آن را برگردانند و آن را با نهایت دقت خالی کنند.
استاندار خوزستان گفت: این کار به شکل کارشناسی انجام شد و پنج تا شش هزار تن مواد هیدروکربنی از مخزن خارج شد که هم از هدر رفت آن جلوگیری به وجود آمد و هم به مهار سریع تر آتش کمک کرد.
شریعتی توضیح داد: در محیط این مجتمع مخازن متراکم زیاد وجود دارد و حجم آتش هم زیاد بود و گرمای بسیاری ایجاد میکرد به همین دلیل آتش نشانان مجاهد به وجود گرمای زیاد اقدامات کنترلی را انجام دادند وبه صورت 24 ساعته روی مخازن گازی کروی، مخازن بنزن و دیگر مخازن را با آب خنک می کردند و دما مرتب مانیتورینگ می شد.
وی اظهار کرد: دمای این مخازن کاملا تحت کنترل بود تا هم آتش گسترش پیدا نکند و هم این که پس از آن تلاش شد که این آتش مهار شود .
شریعتی گفت: ساعت 14روز جمعه تلاش شد به آتش مخزن حمله شود و از طریق بمباران فوم آن را خاموش کنیم که موفقیت آمیز نبود به همین دلیل بعد از آن تصمیم گرفته شد مواد کربنی بسوزد تا به اتمام برسد البته در همه دنیا این کار انجام می شود.
وی گفت: با بررسی هایی که انجام شد ساعت یک بامداد تصمیم گیری شد که حمله مجددی صورت نگیرد زیرا با توجه به تجمع زیاد فوم ها براورد شده بود که می توانیم آن را بدون حمله خاموش کنیم.
شریعتی ادامه داد: آتش نشانها در ساعت یک تا دو بامداد موفق به مهار و خاموشی آتش شدند و پس از خاموشی باز هم کار خودشان را متوقف نکردند و تا صبح کار خنک کردن را انجام دادند.
او در پایان گفت: خوشحالیم که این حادثه تبعات جانی نداشت و تبعات اقتصادی آن کاملا کنترل شد و با حداقل ممکن بود .
وی از همه دست اندرکاران، آتش نشانان، شهرداری، مجتمع های پتروشیمی، مناطق نفت خیز جنوب ، اداره کل بنادر، پالایشگاه و دیگر ارگانهای امداد رسان که برای خاموش کردن این آتش شبانه روزی تلاش کردند تقدیر کرد.
واحد پتروشیمی بوعلی سینای ماهشهر روز چهارشنبه دچار آتش سوزی گسترده شد که برای خاموش کردن آن امدادگران استان دو روز تلاش شبانه روزی انجام دادند.

نظرات
ADS
ADS
پربازدید