Performancing Metrics

عراق تامین‌کننده اصلی نفت هند شد | اتاق خبر
کد خبر: 361663
تاریخ انتشار: 5 مرداد 1395 - 17:50
عراق در فروش نفت به هند از عربستان سعودی پیشی گرفت.

اتاق خبر: خبرگزاری پی‌تی‌آی هند از دهلی نو گزارش کرد که عراق با پیشی گرفتن از عربستان سعودی در جایگاه تامین‌کننده نخست نفت هند و ایران نیز پس از لغو تحریمها در جایگاه چهارمین تامین کننده بزرگ نفت این کشور آسیایی قرار گرفت.

دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند گفت که عراق در دوره آوریل تا ژوئن سال جاری میلادی (٢٠١٦)، ١١ میلیون تن نفت خام به دهلی نو فروخته در حالی که مقدار نفت فروخته شده عربستان سعودی به هند در این مدت ١٠ میلیون تن بوده است.

عربستان سعودی در سالهای ٢٠١٤ تا ٢٠١٥ با فروش ٣٥ میلیون تن نفت خام و در سالهای ٢٠١٥ تا ٢٠١٦ با فروش ٤٠ میلیون و ٤٠ هزار تن نفت خام، عرضه کننده نخست به هند بوده است.

دهلی نو در دوره آوریل و ژوئن سال جاری، پنج میلیون تن نفت خام از ایران خریداری کرده که تهران به چهارمین عرضه کننده عمده نفت خام به هند با فاصله اندکی پس از ونزوئلا قرار گرفت که پنج میلیون و ٢٠٠ هزار تن نفت خام به هند صادر کرده است.

به گفته پرادهان، ٦٥ درصد از ٥٣ میلیون و ٢٠٠ هزار تن نفت خام وارداتی هند در سه ماهه نخست سال مالی جاری (٢٠١٦)، از منطقه خاورمیانه وارد شده است.
هند حدود ٨٠ درصد نفت خام مصرفی خود را وارد می کند.

عراق در دوره ٢٠١٥ - ٢٠١٦ با فروش ٣٦ میلیون و ٨٠٠ هزار تن نفت خام به هند، دومین صادر کننده عمده نفت خام به این کشور و پس از آن، نیجریه با ٢٣ میلیون و ٧٠٠ هزار تن و ونزوئلا با ٢٣ میلیون و ٦٠٠ هزار تن قرار داشته اند.

به گفته پرادهان، هند در سال ٢٠١٥- ٢٠١٦ میلادی ٦٤ میلیارد دلار (چهار میلیارد و ١٦٣ میلیون و ٦١٠ هزار روپیه) برای خرید ٢٠٢ میلیون و ٩٠٠ تن نفت خام پرداخت کرده است که نسبت به ١١٢ میلیارد و ٧٠٠ میلیون دلار (شش میلیاد و ٨٧٤ میلیون و ١٦٠ هزار روپیه) که در سال پیش از آن برای خرید ١٨٩ میلیون و ٤٠٠ هزار تن نفت خام پرداخت کرده، کاهش یافته است.

سقوط شدید قیمتهای بین المللی نفت به کاهش مبالغ پرداختی دهلی نو برای واردات نفت کمک کرده است.

وزیر نفت هند افزود: این کشور در دوره آوریل-ژوئن سال مالی جاری، ١٥ میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار ( یک میلیارد و ٥٦ میلیون و ٢٤٠ هزار روپیه) برای واردات ٥٣ میلیون و ٢٠٠ هزار تن نفت خام پرداخت کرده است.

منطقه خاورمیانه در سال مالی ٢٠١٥- ٢٠١٦ میلادی ٥٩,٧٣ درصد کل ٢٠٢ میلیون و ٩٠٠ هزار تن نفت خام وارداتی هند و در سالهای ٢٠١٢- ٢٠١٣ میلادی ٦٢.٤٤ درصد نفت مصرفی آن  را تامین می کرده است..

دهلی نو در کل سال مالی ٢٠١٤- ٢٠١٥ میلادی ١٠٩ میلیون و ٨٨٠ هزار تن یا ٥٨ درصد کل نفت خام مصرفی خود را که بالغ بر ١٨٩ میلیون و ٤٤٠ هزار تن بوده، از خاورمیانه وارد کرده است.

وابستگی هند به نفت خاورمیانه در آن سال از ٦١ درصد در سال مالی پیش از آن (٢٠١٣- ٢٠١٤) کاهش یافته است که این منطقه مجموعا ١١٥ میلیون و ٨٦٠ هزار تن نفت هند را تامین می کرد.

همچنین خبرگزاری رویترز از دهلی نو، گزارش داد که بغداد در سه ماهه دوم سال جاری میلادی (٢٠١٦) منتهی به ژوئن با پشت سرگذاشتن عربستان سعودی، جایگاه نخست صادرات نفت به بازار هند را تصاحب کرده است.

بخشی از این تحول ناشی از فروش نفت خام سنگین با تخفیف به هند است که شرکت های پالایشگر این کشور آسیایی از آن برای تولید قیر مورد استفاده در جاده سازی در هند استفاده می کنند.

تقاضای شرکت های پالایشگر هند برای خرید نفت خام سنگین بصره عراق از هنگام شروع عرضه آن درسال گذشته (٢٠١٥) افزایش یافته است، زیرا بسیاری از این شرکت ها، توانایی پالایش و فرآوری چنین انواع نفت خام سنگین را دارند که با تخفیف زیادی فروخته می شود.

نفت خام سنگین بصره برای تولید قیر مورد استفاده در راه و جاده سازی مناسب است و هند بر اساس طرح ناریندرا مودی، نخست وزیر، برای بهبود زیرساخت های این کشور، قصد ساخت روزانه حدود ٤٠ کیلومتر جاده در سال مالی جاری را دارد.

بر اساس آمار منابع تجاری و اطلاعات کشتیرانی، عراق در سه ماهه دوم سال جاری، تقریبا یک پنجم نفت مصرفی هند را تامین می کرده که نسبت به سال پیش از آن، ١٦ درصد افزایش یافته است.

این در حالیست که سهم عربستان در بازار هند در این دوره از یک پنجم در سال گذشته (٢٠١٥)، به حدود ١٨ درصد کاهش یافته است.

به این ترتیب عراق برای نخستین بار در یک دوره کامل سه ماهه در بازار نفت هند، از عربستان پیشی گرفته است.

عربستان که تولید و صادر کننده نخست عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) است، در ماه های اخیر شماری از بازارهای جهانی از جمله چین را به روسیه واگذار کرده و با تهدیدهای از جانب ایران روبرو است که پس از لغو تحریم های غربی، صادرات خود را افزایش می دهد.

واردات نفت روزانه هند از عراق در سه ماهه آوریل تا ژوئن با حدود ٣٤ درصد افزایش به ٨٤٧ هزار بشکه رسید و واردات نفت روزانه دهلی نو از عربستان به ٧٦٨ هزار بشکه کاهش یافت.

به گفته مقام های پالایشگاه های هند، مشکلات بارگیری منجر به کاهش ١٣ واردات نفت از عراق در ژوئن شده است. هرچند پیش بینی می شود که تقاضا پس از پایان فصل باران های موسمی در هند که عملیات راهسازی را کند می کند، در سپتامبر، به وضع قبلی بازگردد.

منبع:ایسنا

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید