Performancing Metrics

احیای اراضی خوزستان و ایلام سال آینده به اتمام می رسد | اتاق خبر
کد خبر: 366191
تاریخ انتشار: 30 مرداد 1395 - 15:52
مدیرعامل موسسه جهاد نصر آخرین وضعیت اجرای طرح احیای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان و ایلام را مورد اشاره قرار داد و گفت: اجرای فاز اول این طرح تا آخر سال ۹۶ به پایان می‌رسد.

اتاق خبر: یدالله شمایلی در نشستی خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، اهداف و وظایف موسسه جهاد نصر را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: طرح احیای اراضی ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان و ایلام، توسعه آبزی‌پروری با اولویت پرورش ماهی در قفس، برقی کردن چاه های کشاورزی برای مصرف بهینه سوخت، مقابله با بروز پدیده ریزگردها و بیابان‌زدایی و همچنین واگذاری سهام موسسه از جمله مسئولیت های ما است.

وی آخرین وضعیت اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری اراضی خوزستان و ایلام را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه اجرای این طرح از اواخر سال ۸۸ به موسسه جهاد نصر محول شده و از سال ۹۲ اجرای آن شتاب بالایی گرفته است، افزود: اجرای این طرح به دو فاز تبدیل شده که فاز اول آن شامل احیای ۳۱۲ هزار هکتار از اراضی خوزستان و ایلام است که تاکنون بر ۲۰۸ هزار هکتار از این اراضی زیرساخت های لازم شامل شبکه های زه کشی زیرزمینی، تجهیزات، نوسازی و یکپارچه سازی انجام شده است و باقی نیز در سال ۹۵ و ۹۶ انجام می شود.

مدیرعامل موسسه جهاد نصر تاکید کرد: اجرای فاز اول طرح احیای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان و ایلام نهایتا تا پایان سال ۹۶ به سرانجام خواهد رسید.

شمایلی با بیان اینکه فاز دوم این طرح شامل ۲۳۸ هزار هکتار از اراضی خوزستان و ایلام است که تخصیص آب آن در اردیبهشت ماه سال جاری انجام شده است، اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی پیگیر تامین منابع مالی لازم برای اجرای فاز دوم است و امیدوار هستیم اجرای این فاز نیز به موازات فاز اول و در سال های ۹۵ و ۹۶ انجام شود.

وی گفت: برای اجرای فاز دوم این طرح ۳.۱ میلیارد دلار اعتبار لازم داریم.

مدیرعامل موسسه جهاد نصر افزود: با اجرای این طرح بیش از ۹.۵ میلیون تن به میزان تولید محصولات کشاورزی خوزستان و ایلام افزوده خواهد شد، ضمن اینکه بزرگترین قطب کشاورزی ایران در این دو استان ایجاد می شود.

شمایلی تصریح کرد: در اجرای این طرح، ما به دنبال استفاده بهینه از آب هستیم. در همین راستا، کاهش میزان آبیاری سطحی و افزایش آبیاری تحت فشار و کم فشار را در برنامه داریم.

به گفته وی، حدود ۳ هزار و ۵۰۰ ماشین آلات تخصصی، سبک و نیمه سبک و... در محدوده این طرح فعال هستند، ضمن اینکه ۸ هزار و ۵۰۰ نفر نیروی مستقیم که عمدتا نیروهای بومی هستند، در محدوده اجرای این طرح فعالیت می کنند.

مدیرعامل موسسه جهاد نصر با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام‌شده در دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان امکان تولید حداقل یک میلیون تن انواع آبزیان به روش پرورش در قفس وجود دارد، اظهار داشت: یکی از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی در برنامه ششم توسعه، پرورش ۲۰۰ هزار تن ماهی در قفس است.

شمایلی با اشاره به اینکه اجرای طرح پرورش ماهی در قفس مزیت های زیادی دارد، ادامه داد: توسعه صادرات غیرنفتی از محل این تولیدات، افزایش امنیت غذایی، اشتغال و افزایش امنیت مرزهای کشور از جمله مزیت هایی است که طرح مذکور به دنبال دارد.

منبع:مهر

نظرات
ADS
ADS
پربازدید