Performancing Metrics

افزایش تعرفه گمرکی مانع صادرات استان فارس | اتاق خبر
کد خبر: 368313
تاریخ انتشار: 9 شهریور 1395 - 19:22
استان فارس با مشکلاتی مانند نبود زیرساخت‌های مناسب حمل‌ونقل روبه‌رو است. هزینه حمل‌ونقل دراستان فارس بسیار بالاست و چون بیشتر کالاهای صادراتی استان محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی هستند، نیاز به امکانات حمل‌ونقل در آن بسیار احساس می‌شود.

اتاق خبر: به گفته فعالان بازار در صورت ایجاد امکانات حمل‌ونقل به‌طور حتم استان فارس شاهد جهش صادراتی خواهد بود. به علاوه برای رفع مشکلات صادرکنندگان باید تعامل بیشتری با کشورهای همسایه و کشورهای اروپایی انجام شود چون همین رفت‌وآمدها و حضور هیات‌های تجاری می‌تواند برای رفع مشکلات استان موثر واقع شود.
افزایش ۶۰درصدی صادرات فارس
عضو هیات‌رییسه خانه صنعت، معدن و تجارت استان فارس با بیان اینکه در زمینه صادرات فرآورده‌های لبنی در ۴ماه نخست امسال ۳۵درصد افزایش را تجربه کرده‌ایم، می‌گوید: استان فارس در ۴ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۶۰درصد (مجموع همه حوزه‌ها) افزایش صادرات داشته است.
سهراب شرفی در گفت‌وگو با صمت می‌افزاید: ۴ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، در زمینه صادرات بستنی ۱۸۰درصد، شیره عصاره شیرین بیان ۳۵درصد، رب گوجه‌فرنگی ۲۸درصد، سیمان ۵۷درصد و محصولات شیمیایی و پتروشیمی ۶۷۰درصد افزایش صادرات داشته‌ایم.
وی ادامه می‌دهد: متاسفانه در زمینه صادرات داروهای گیاهی و عرقیجات ۳۵درصد و کاشی و سرامیک و چینی‌آلات ۶۰درصد کاهش صادرات را تجربه کرده‌ایم. در حوزه معدن نیز در زمینه صادرات گچ حدود ۲۵۲درصد افزایش و در زمینه صادرات سنگ نمای ساختمان ۹۹درصد کاهش مشاهده شده است که جمع صادرات معادن استان در مقایسه با ۴ ماه نخست سال گذشته با ۲۳درصد کاهش روبه‌رو شده است.
عضو هیات‌رییسه خانه صنعت، معدن و تجارت استان فارس تصریح می‌کند: امسال در صادرات دام زنده ۲۷درصد و محصولات باغی ۴۹درصد افزایش داشتیم اما مجموع صادرات محصولات کشاورزی استان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۴درصد رشد داشته است.
شرفی با بیان اینکه در حوزه صادرات فرش بسیار مطلوب عمل کرده‌ایم، اظهار می‌کند: امسال در زمینه صادرات فرش حدود ۳۶۵درصد افزایش صادرات داشتیم اما در زمینه گبه و سایر فرش‌های ماشینی با کاهش ۳۷درصدی صادرات مواجه شده‌ایم. در مجموع در ۴ماه نخست امسال صادرات صنایع‌دستی استان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۷۵درصد افزایش را تجربه کرده است.


عضو هیات‌رییسه خانه صنعت، معدن و تجارت استان فارس اظهار می‌کند: به جز نبود زیرساخت‌ها، یک مشکل دیگر که مانع رشد صادرات استان شده، پرداخت عوارض گمرکی است که صادرکنندگان ما را در بازارهای هدف با مشکلات زیادی مواجه کرده و تا به امروز متاسفانه حمایت قابل توجهی از سوی دولت در این زمینه انجام نشده و باعث شده بازارهای هدف کمتری را در اختیار داشته باشیم.
وی با اشاره به دلایلی که صادرات سیمان استان را با خطر روبه‌رو کرده است، تاکید می‌کند: همان‌طور که می‌دانید عراق بازار اصلی صادراتی ما است، همچنین با توجه به شرایط دیپلماسی و سیاسی که در کشور ایجاد شده، عراق تعرفه گمرکی سیمان را ۱۵درصد اعلام کرده است درحالی‌که این تعرفه برای دیگر کشورها ۷درصد تعیین شده است. برای رفع این مشکل باید رایزن‌های بازرگانی ما در سفارتخانه‌های عراق قوی‌تر کار کنند و در این زمینه وارد مذاکره شوند.
عضو هیات‌رییسه خانه صنعت، معدن و تجارت استان فارس اظهار می‌کند: در حوزه سنگ با مشکلاتی روبه‌رو هستیم که ریشه در مسائل داخلی دارد. هزینه حمل‌ونقل داخلی بسیار بالاست چون خط ریلی استان به بنادر وصل نیست به همین دلیل سنگ‌های صادراتی باید با کامیون حمل شود. به‌دلیل نبود زیرساخت هیچ‌گونه برنامه‌ای در این زمینه نتوانستیم اجرا کنیم، متاسفانه زیرساخت‌های حمل‌ونقل به‌ویژه بخش ریلی در استان با مشکلات بسیاری روبه‌رو است.
شرفی خاطرنشان می‌کند: اگر برای مشکلات حمل‌ونقل چاره‌ای اندیشیده شود به‌طور حتم در حوزه معادن فعال خواهیم شد و بهره زیادی از معادن استان خواهیم برد.
وی با بیان اینکه در حوزه محصولات کشاورزی مشکل کمبود آب داریم اما در زمینه صادرات این محصولات خوب عمل کره‌ایم، خاطرنشان می‌کند: استان فارس ۲۷هزار هکتار مزرعه زیر کشت دیم برای تولید کشمش دارد، همچنین بزرگترین مزارع انجیرستان جهان را داریم.
عضو هیات‌رییسه خانه صنعت، معدن و تجارت استان فارس با بیان اینکه سال گذشته صادرات فارس حدود ۲۵درصد افزایش پیدا کرد و به ۶۰۰میلیون دلار رسید، اضافه می‌کند: خوشبختانه با ارتباطات و رایزنی‌هایی که با کشورهای هدف در حال شکل گرفتن است، پیش‌بینی می‌شود صادرات استان نسبت به سال گذشته رشد داشته باشد. شرفی با تاکید بر ضرورت افزایش بازارهای هدف استان تصریح کرد: برای تحقق اهداف صادراتی از دولت و مسئولان خواهشمندیم برای رفع این مشکل چاره‌ای بیندیشند تا در امسال شاهد افزایش چشمگیری نسبت به سال گذشته باشیم.
عضو هیات‌رییسه خانه صنعت، معدن و تجارت استان فارس خاطرنشان می‌کند: همچنین حوزه خلیج‌فارس از عمده‌ترین بازارهای هدف استان فارس است که در این حوزه رقیب‌های بسیاری داریم اما به‌دلیل کیفیت و ارگانیک بودن محصولات ایرانی، میل به خرید محصولات ایرانی بسیار بیشتر از کشورهای دیگر است.


بر قراری تعامل با کشورهای اروپایی
رییس تشکل صادرات خدمات فنی و مهندسی استان فارس می‌گوید: متاسفانه استان فارس در امسال در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی وضعیت مطلوبی نداشته است در صورتی که در دو سال گذشته حدود ۴۵۰میلیون دلار به کشور عراق صادرات داشتیم.
مرتضی سیف‌زاده در گفت‌وگو با صمت می‌افزاید: صادرکنندگان باید برای حضور در بازارهای هدف، در زمینه ضمانتنامه‌های بانکی و ارزی که نیاز دارند، حمایت شوند تا بتوانیم میزان صادرات استان و در نهایت صادرات غیرنفتی کشور را افزایش داده و به اهداف تعیین شده در برنامه توسعه و سند چشم‌انداز دست پیدا کنیم.
سیف‌زاده تاکید می‌کند: البته محدودیت‌هایی که در ارائه اعتبارهای داخلی وجود دارد باعث شده نتوانیم صادرکنندگان خدمات مهندسی را حمایت کنیم، این مشکل هم یکی از معضلاتی است که متاسفانه در این زمینه وجود دارد.
رییس تشکل صادرات خدمات فنی و مهندسی استان فارس خاطرنشان می‌کند: استان فارس در زمینه صادرات از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است، خوشبختانه برای افزایش میزان صادرات غیرنفتی استان فارس در امسال اقدامات مناسبی در نظر گرفته شده است که امیدواریم اجرایی شود و شاهد رشد صادرات استان در همه حوزه‌ها باشیم.


نکته پایانی
به گفته کارشناسان، برای رفع مشکلات صادرکنندگان باید چاره‌ای اساسی اندیشیده شود، مسئولان و دولت در این زمینه می‌توانند نقش بسیار مهمی ایفا کنند، باید تلاش کنیم بسیاری از موانعی که بر سر راه تاجران و فعالان اقتصادی وجود دارد را با کمک و حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین سایر وزارتخانه‌های مرتبط برطرف کنیم.

منبع: صمت

95102

نظرات
ADS
ADS
پربازدید