Performancing Metrics

کرونا هزار چهره شده است | اتاق خبر
کد خبر: 444427
تاریخ انتشار: 2 تیر 1399 - 11:31
وزیر بهداشت: برای پاییز نگران همزمانی کرونا و آنفلوانزا هستیم
آمار مبتلایان به ویروس کرونا هر روز عدد بالاتری را نشان می‌دهد به‌طوری که خبرهای خوبی از برخی استان‌ها از افزایش موارد بستری و ابتلا به گوش نمی‌رسد.
 
به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایران، رئیس ستاد ملی مبارزه با کرونا در کلانشهر تهران نیز نسبت به افزایش بار مراجعات بیماران مبتلا به کرونا در تهران خبر می‌دهد. به‌گفته علیرضا زالی، در دو هفته اخیر نمودار تعداد مراجعان سرپایی، افراد بستری در بخش‌های عادی و مراقبت‌های ویژه و همچنین میزان مرگ و میرها در حال تغییر است.
گزارش‌ها نشان می‌دهد روند صعودی نمودارهای شیوع بیماری نگران‌کننده است و موج جدید شیوع کرونا فشار مضاعفی را به کادر درمان وارد کرده است  سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز می‌گوید، هنوز در حال تجربه کردن موج اول این بیماری هستیم و حداقل دو سال باید با کرونا زندگی کنیم. سعید نمکی که در اجلاس مجازی رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور، سخن می‌گفت با اعلام اینکه حتی در استان‌هایی که فکر می‌کنیم موج اول کرونا را پشت سر گذاشته‌ایم، موج اول را به‌طور کامل تجربه نکرده‌ایم.
او در ادامه افزود: در کشور در حال تجربه کردن موج اول کرونا هستیم اما ممکن است شکل موج اول کرونا در یک استان با آنچه در استان دیگری تجربه کرده‌ایم، متفاوت باشد. باید باور کنیم و به مردم هم بگوییم که ویروس کرونا تمام نشده، پیک بیماری رد نشده و کرونا، یک ویروس پیچیده تو در توی صدهزار چهره است و ممکن است یک پروتکل درمانی در یک منطقه جواب دهد و در منطقه دیگری جواب ندهد. وزیر بهداشت تصریح کرد: امروز بیشتر از قبل معتقدم که ویروس کرونا، بسیار پیچیده و هنوز هم ناشناخته است. هرگز فکر نکنیم که رفتار ویروس با روز قبل و در اقلیم‌های مختلف، یکسان است. رفتار ویروس کرونا در جنوب کرمان با هرمزگان یا میناب با بندرعباس و شهرهای دیگر، کاملاً متفاوت است. بنابراین ویروس کرونا در اقلیم، ‌نژاد و آب و هوای مختلف، بروز متفاوتی دارد. نمکی در خصوص آمادگی پرسنل برای روزهای آینده مقابله با کرونا، گفت: در استان‌هایی که هنوز گرفتاری عمده‌ای ندارند و از گرفتاری قبلی عبور کرده‌اند، از معاونان پرستاری و درمان خواسته‌ام تا مهلتی دهند که همکاران کادر درمانی بتوانند نفس بکشند و با ارائه تسهیلاتی بتوانند به همراه خانواده هایشان، با رعایت اصول بهداشتی سفر کنند تا اگر طوفان جدیدی در راه بود بتوانیم همکاران تازه نفسی داشته باشیم.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش به این نکته هم اشاره کرد که حدود ۸۷ درصد از بیماران کووید۱۹ گرفتار چاقی، دیابت و بیماری زمینه‌ای بوده‌اند. وزیر بهداشت افزود: بر اساس بررسی هایمان حدود ۱۲.۶ درصد از فوتی‌های کرونایی در کشور بیماری زمینه‌ای نداشتند. در حالی که یکی از عمده‌ترین علت‌های مرگ‌های زیر ۵۰ سال در کرونایی‌های دارای بیماری‌های زمینه‌ای، چاقی بوده است. باید توجه کرد که چاقی زمینه بیماری‌های دیگر مانند دیابت، سرطان و..‌. است. او گفت: سیاست ما باید این باشد که تخت‌های بیمارستانی کمتری درگیر شود و اجازه ندهیم که افراد پرخطر به فازهای بعدی بیماری بروند. گروه هدف ما از این به بعد افراد بالای ۶۰ سال، بیماران دارای بیماری زمینه‌ای و افراد چاق و دارای اضافه وزن است. سه روز قبل در استان هرمزگان دختربچه ۱۰ ساله‌ای بر اثر کرونا فوت کرد که با پدر و مادر خود برای گردش به قشم سفر کرده بودند و تنها مشکل این فرد، اضافه وزن بود.
وزیر بهداشت افزود: باید گروه‌های پرخطر را دریابیم و خدمات الکترونیک را برای آنها توسعه دهیم و باید بتوانیم داروهای مورد نیاز آنها را براحتی و در منازل آنها تحویل دهیم و پزشکی از راه دور را برای این گروه‌ها، فعال‌تر کنیم. نمکی تأکید کرد: حتماً باید به همپوشانی و همزمانی کرونا و آنفلوانزا در فصل پاییز توجه ویژه کنیم. به همین دلیل بیش از ۱۰ برابر سال گذشته به‌دنبال تأمین واکسن آنفلوانزا هستیم.
وزیر بهداشت گفت: از رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی تقاضا دارم که در مورد پذیرش یک ترم میهمانی دانشجویان در دانشگاه‌های نزدیک به محل سکونت‌شان، همراهی کنند. باید استانداردها را منطبق با ضرورت‌های کشور ببینیم چون شرایط متفاوت است. وزیر بهداشت در ادامه گفت: از روز اول شیوع کرونا در چین به همکاران و معاونینم گفتم که این ویروس، با تمام ویروس هایی که دیده اید متفاوت است. بنده به عنوان یک ایمونولوژیست معتقدم که این ویروس، یک شتر گاو پلنگ است که می تواند گاز بگیرد و لگد و شاخ بزند. نمکی همچنین در  مراسم افتتاح خط تولید انسولین قلمی که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد،  با بیان اینکه از ۳۸۰ هزار مرگی که در سال رخ می‌دهد، ۳۱۳ هزار مرگ بر اثر بیماری‌های غیرواگیر مانند فشارخون و دیابت، بیماری‌های قلب و عروق و... است، گفت: با راه‌اندازی خط تولید انسولین قلمی به محصولی دست یافتیم که علاوه بر کاهش ارزبری، یک محصول استراتژیک است و پله‌ای برای صعود به پله‌های بالای تکنولوژی است.  او عنوان کرد: سال گذشته با همدلی توانستیم بیش از ۶۰۰ میلیون دلار ارزبری دارو را کاهش دهیم که در واقع بیش از ۲۰ درصد از مصرف ارز دارو در سال ۱۳۹۷ بود. این اتفاق درحالی افتاد که ما ۲۵ درصد واردات داروهای خارجی که مشابه داخلی داشتند، کاهش دادیم و توانستیم ۳۰ درصد تولید داروهای داخلی را افزایش دهیم. امسال هم این حرکت را ادامه می‌دهیم تا  در سالی که سال جهش تولید به فرمایش مقام معظم رهبری است، خوشبختانه به جایگاه ویژه‌ای در تولید  دارو و مواد اولیه دارویی و بویژه داروهای های تک دست پیدا کنیم.
نظرات
ADS
ADS
پربازدید