فولکس واگن گلف احتمالاً یکی از محبوبترین نامهای خودرویی در ایران است. روزگاری این خودرو محبوبترین و بیرقیبترین هاچبک ایرانی در بین جوانان بود. این محبوبیت البته تنها در ایران خلاصه نمیشود. در واقع این خودرو در طول ۴۵ سال و هفت نسل تولید، همواره تنها یک تجربه کسب کرده و آن موفقیت است.
فولکس واگن، کمپانی همیشه متفاوت آلمانی، در تمام نسخهها و نسلهای گلف هرآنچه کاربران از یک هاچبک خانوادگی و شهری انتظار داشتند را عرضه کرده است. در طی نزدیک به نیم قرن، بهترینهای این کلاس را در فولکس واگن گلف شاهد بودهایم. تا جایی که، شاید از جهاتی بتوان گفت که توجه بازار جهانی به این کلاس تا حدی کاهش یافته و استقبال از اسیوویهای کوچک و مینی کراساورهای شهری، فروش هاچبکها را کاهش داده است، اما این رویداد جهانی یک استثنا داشته و آن کسی نیست جز آقای گلف از فلکسواگن آلمان.
اکنون این موفق دوران، با نسل هشتم وارد بازار جهانی شده است تا بار دیگر درنوردیدن نسلهای خلاقیت و موفقیت را به رخ بکشد. با ما همراه باشید تا از این عالیجناب هاچبکها بیشتر بدانیم.
برتریهای خاص فنی گلف
فولکس واگن گلف نسل هشتم، همچنان در پلتفرم با نسل قبلی مشترک است و بر اساس پلتفرم QMB فولکس واگن طراحی شده است. اما این بخش و برخی خصوصیات ظاهری تنها اشتراکات این نسخه با نسل پیشین به شمار میرود. فولکس در نسل هشتم گلف از دو نوع موتور ۱.۵ لیتری ۴سیلندر توربوشارژ و ۱ لیتری ۴ سیلندر استفاده کرده است. این دو موتور به ترتیب توان تولید ۱۴۸ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن متر گشتاور، ۱۰۹ اسب بخار قدرت و ۲۰۰ نیوتنمتر گشتاور را دارند. اما در کنار این موتورها شاهد یک سیستم هیبریدی ۴۸ ولتی نیز هستیم.
این سیستم هیبریدی در واقع یک استارتر-ژنراتور است که توان تولید ۱۶ اسب بخار قدرت و ۲۵ نیوتن متر گشتاور را دارد. این سیستم هدر رفت انرژیهای خودرو در مواقع ترمزگیری را جذب و ذخیره کرده و در زمان شتابگیریهای سنگین و سرعتهای بالای خودرو به عنوان نیروی کمکی در اختیار موتور اصلی قرار میدهد. لازم به ذکر است که این سیستم به منظور هماهنگی با گیربکس اتوماتیک دو کلاچهٔ گلف جدید بر روی این خودرو سوار شده است. در مواقعی که این سیستم وارد عمل میشود، موتور به صورت خودکار دو سیلندر را از مدار خارج کرده و انرژی و توان تولیدی از سیستم هیبریدی جایگزین این خروج میشود. البته این تغییرات تنها به صورت روشن شدن چراغ اکو در پشت آمپر نمود ظاهری دارد و راننده متوجه ورود و خروج سیستم کمکی به مدار نمیشود.
به این ترتیب نتیجهٔ این هماهنگی و همراهی در تستهای رانندگی، شتاب گیری نرمتر و راحتتر، درگیری مناسب کلاچ و عملکرد بهتر و آرامتر موتور است. فولکس واگن اعلام کرده که در آیندهٔ نه چندان دور، نسخهٔ پلاگین هیبرید را نیز به این نسل اضافه خواهد کرد. عملکرد فرمان هیدرولیک گلف ۲۰۲۰ نیز خوب و رضایتبخش است و خودرو کاملاً تحت کنترل راننده احساس میشود. در بحث سیستم تعلیق نیز باید گفت که گلف نسل هشتم با وجود بدنه کوچک و وزن نه چندان بالا، خودرویی با ثبات و کمتکان است. ضربات جاده چندان درون کابین وارد نمیشود و میتوان تجربهٔ سواری خوبی را با آن به ثبت رساند. لذت تماشای تصاویر این خودروی جذاب را میتوانید در دیوار گلف نوش جان کنید.
فرمانبر از صدای راننده
نکتهٔ مهم محل قرار گرفتن باتری ۴۸ ولتی سیستم هیبریدی خودرو است. فولکس واگن این باتری را زیر صندلیهای ردیف عقب جای داده بنابراین تاثیری در فضای کابین و صندوق بار نداشته است. به این ترتیب این هاچبک همچنان یک خودروی خانوادگی مناسب با فضای کافی در ردیف عقب و صندوق بار باقی مانده است. وجود صفحه نمایش بزرگ یکپارچهٔ پشت آمپر و میانهٔ جلو داشبورد نیز از جذابیتهای دیگر این نسل از گلف است.
همچنین بسیاری از دکمههای مکانیکی در کابین جای خود را به دکمههای لمسی دادهاند. گلف قابلیت دریافت برخی دستورهای صوتی را نیز دارد و میتوان برخی تنظیمات خودرو مانند استفاده از سیستم مولتی مدیا و سیستم تهویه مطبوع را توسط این قبیل دستورات صوتی انجام داد.