Performancing Metrics

سومین وعده خودرویی رییس‌جمهوری در آستانه تحقق | اتاق خبر
کد خبر: 455123
تاریخ انتشار: 19 آذر 1401 - 10:24
با صدور مجوز واگذاری پارس‌خودرو، سومین فرمان از فرامین هشت ماده‌ای رییس‌جمهوری در صنعت خودروسازی (پس از صفر شدن خودروهای ناقص و حذف تدریجی قرعه‌کشی خودرو) رنگ و بوی تحقق به خود گرفت.

به گزارش  اتاق خبر به نقل از ایرنا، یازدهم اسفندماه سال گذشته بود که رییس‌جمهوری پس از بازدید سرزده از گروه صنعتی ایران‌خودرو فرمانی هشت‌ماده‌ای صادر کرد.

تامین قطعات موردنیاز و ترخیص و عرضه فوری خودروهای دپو شده و در نتیجه خالی شدن پارکینگ‌های خودروسازان از خودروهای ناقص و همچنین حذف تدریجی روند قرعه‌کشی با افزایش عرضه، از جمله مفاد این فرامین بود که پیش از این تحقق یافته بود. امروز محصولات تولیدی خودروسازی سایپا بدون قرعه‌کشی به مردم عرضه می‌شود و با برگزاری جلسات منظم در گروه صنعتی ایران‌خودرو، با افزایش تولید و سایر راهکارها، تحقق کامل این هدف تا پایان سال دنبال می‌شود.

به این ترتیب دو مساله مزمن که در سال‌های گذشته گریبانگیر صنعت خودرو شده بود، یعنی تولید خودروی ناقص و همچنین قرعه‌کشی خودرو به‌تدریج در حال برطرف شدن است.

بر اساس این گزارش، در بند هشتم فرامین هشت‌ماده‌ای رییس‌جمهوری آمده است: «واگذاری مدیریت دولتی شرکت‌های خودروسازی ایران‌خودرو و سایپا حداکثر در مدت ۶ ماه به بخش غیردولتی تعیین تکلیف شود.»

به گزارش ایرنا، چهارشنبه هفته گذشته (۱۶ آذرماه) بود که رییس‌کل سازمان خصوصی سازی از صدور مجوز واگذاری شرکت پارس خودرو خبر داد و گفت: به دلیل اینکه پارس خودرو سهام مستقیم دولت محسوب نمی‌شود، هیات مدیره و مجمع شرکت سایپا برای چگونگی واگذاری و ارزش‌گذاری آن تصمیم می‌گیرد.

با توجه به اینکه وزارت صمت تقاضای صدور مجوز شرکت پارس‌خودرو از زیرمجموعه‌های شرکت سایپا را داشت، این موضوع در جلسات فنی متعددی مورد بحث قرار گرفت و تاکید شد که در موضوع واگذاری شرکت‌های ایران خودرو و سایپا، اولویت واگذاری مدیریت این دو شرکت از سوی دولت است که مقدمه لازم آن، حذف قیمت‌گذاری دستوری محصولات آنهاست.

چهارشنبه گذشته، تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان خصوصی سازی، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) و معاونت صنایع حمل و نقل وزارت صمت امضا شد. مطابق این تفاهم‌نامه باید تا پایان بهمن استراتژی توسعه صنعتی صنعت خودرو با افق ۱۰ساله به صورت رسمی منتشر شود تا همه نقش آفرینان این صنعت از چشم‌انداز این صنعت و قابل پیش‌بینی بودن متغیرهای آن مطمئن شوند و همه محصولات ایران خودرو و سایپا تا پایان سال از شمول قیمت‌گذاری دستوری خارج شوند، همچنین واگذاری سهام تودلی دو شرکت تا پایان سال به سرانجام برسد.

با این شروط و تعهداتی که از سوی وزارت صمت به صورت مکتوب ارائه شد، مجوز واگذاری پارس خودرو از زیرمجموعه‌های شرکت سایپا توسط سازمان خصوصی‌سازی صادر شد.

 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید