Performancing Metrics

انتقاد پزشکیان از صداوسیما درباره مذاکرات/ آماده‌باش ارتش اسرائیل از بیم پاسخ ایران/ ادعای نماینده آمریکا: توافق با ایران امروز امضا می‌شود/ ارتش اسرائیل: به عملیات در لبنان ادامه می‌دهیم | اتاق خبر
کد خبر: 469045
تاریخ انتشار: 24 خرداد 1405 - 20:30

در روز چهلم جنگ اسرائیل و آمریکا علیه ایران، آتش بس دو هفته‌ای از بامداد چهارشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۵ برقرار شد. روز شنبه ۲۲ فروردین، مذاکرات طولانی ایران و آمریکا در اسلام‌آباد پاکستان برگزار شد، اما طرفین به توافقی دست نیافتند. روز جمعه ۲۸ فروردین، ایران تنگه هرمز را باز کرد و ترامپ با تشکر از ایران، گفت که محاصره دریایی تا زمان توافق ادامه خواهد داشت. سه‌شنبه شب اول اردیبهشت، ترامپ به صورت یک طرفه از تمدید آتش‌بس با ایران خبر داد و روز سوم خرداد، آمریکا مدعی شد که به توافق با ایران نزدیک شده‌ایم. یکشنبه ۱۷ خرداد، در روز شصت و یکم آتش‌بس، ایران در پاسخ به حملات اسرائیل به ضاحیه جنوبی بیروت، حملاتی را به اسرائیل انجام داد. بامداد دوشنبه، ۱۸ خرداد، اسرائیل به نقاطی در ایران حمله کرد. پس از یک روز درگیری نظامی، دو طرف پایان حملات را اعلام کردند. روز جمعه ۲۲ خرداد دو طرف از نزدیک شدن به توافق خبر دادند.

 
 

به گزارش اتاق خبر به نقل از دیدارنیوز _ سرویس بین‌الملل: در پی تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا به ایران در روز شنبه ۹ اسفند ۱۴۰۴ و ترور آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب، درگیری میان طرف‌ها آغاز شد و در روز چهلم، موقتا جنگ متوقف و آتش‌بس به مدت دو هفته برقرار شد.

به گزارش دیدارنیوز، روز شنبه (۲۲ فروردین)، مذاکرات طولانی میان ایران و آمریکا در اسلام‌آباد پاکستان برگزار شد اما طرفین با وجود مذاکره تا بامداد یکشنبه در اسلام آباد به توافقی نرسیدند. بنابر گزارش رسانه‌های داخلی، گفته می‌شود درخواست‌های آمریکا به ویژه درباره تنگه هرمز و اورانیوم غنی‌شده مانع از دستیابی به توافق شده است.

روز یکشنبه ۱۳ اردیبهشت، ترامپ اعلام کرد که پیشنهاد ایران قابل قبول نیست و مذاکرات در بن‌بست قرار دارد.

روز دوشنبه ۱۴ اردیبهشت، حملات موشکی و پهپادی به امارات صورت گرفت، اما ایران این حملات را تایید نکرد. امارات مدعی شده که این حملات از سوی ایران انجام شده است.

پنجشنبه ۱۷ اردیبهشت حملاتی از سوی آمریکا به بندرعباس و قشم صورت گرفت و نیروی دریایی ایران با ناوشکن‌های آمریکایی درگیر شد. همچنین صدای شدید پدافند هوایی در غرب تهران شنیده شد.

دوشنبه شب ۲۸ اردیبهشت، ترامپ مدعی شد که به دلیل درخواست چند کشور عربی، حمله دوباره به ایران را به تعویق انداخته است.

بامداد یکشنبه ۳ خرداد، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا ادعا کرد که به توافق با ایران نزدیک شده‌ایم.

ساعت ۲۲:۳۰ یکشنبه ۱۷ خرداد، جمهوری اسلامی ایران حملات موشکی خود را به اسرائیل، در پاسخ به حملات تل‌آویو به ضاحیه جنوبی بیروت آغاز کرد و تنش‌ها بار دیگر بالا گرفت.

بامداد روز دوشنبه ۱۸ خرداد، اسرائیل به مناطقی در ایران حمله کرد. پس از یک روز درگیری نظامی، دو طرف پایان حملات را اعلام کردند.

بامداد روز چهارشنبه ۲۰ خرداد، آمریکا به بهانه سرنگون شدن یک هلی‌کوپتر در تنگه هرمز، انگشت اتهام را به سمت ایران نشانه گرفت و حملاتی را به جنوب کشورمان انجام داد که با پاسخ ارتش و سپاه مواجه شد.

روز جمعه ۲۲ خرداد دو طرف از نزدیک شدن به توافق خبر دادند.

لازم به ذکر است، اینترنت بین‌الملل در کشورمان که از زمان حمله هوایی روز شنبه (۹ اسفندماه ۱۴۰۴) به ایران قطع شده بود، سرانجام بعدازظهر روز سه‌شنبه ۵ خرداد ۱۴۰۵ پس از ۸۸ روز وصل شد هرچند که محدودیت‌ها و فیلترینگ شدید همچنان برقرار است.

 

پوشش زنده خبر‌های مذاکرات، جنگ، آتش‌بس، تحولات منطقه و جهان در روز یکشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۵:

 

ساعت: ۱۸:۵۴/ انتقاد پزشکیان از صداوسیما درباره مذاکرات

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری گفت: رسانه ملی (صداوسیما) در حالی بیانات رهبری شهید در خصوص عدم مذاکره را مکرر پخش می‌کند که بنده در مقطعی با ایشان درباره ضرورت خروج کشور از وضعیت فرسایشی "نه جنگ، نه صلح" گفت‌و‌گو کردم و ایشان نیز در همان مقطع مجوز پیگیری مذاکرات عزتمندانه را صادر کرده بودند. شورای عالی امنیت ملی به این جمع‌بندی رسیده است که مسیر گفت‌و‌گو باید دنبال شود. هیچ فرد یا جریانی نباید خود را فراتر از سازوکار‌های رسمی تصمیم‌گیری بداند.

مطلب مرتبط: پزشکیان: تصمیم‌گیری درباره جنگ و مذاکره بر عهده رهبری و شعام است/ انتقاد از برچسب «خیانت» یا «وطن‌فروشی» به تیم مذاکره‌کننده

ساعت: ۱۸:۳۷/ آماده‌باش ارتش اسرائیل از بیم پاسخ ایران

ارتش اسرائیل اعلام کرد بر اساس ارزیابی وضع موجود، ارتش خود را برای شلیک موشک به سمت اراضی اشغالی طی ساعات آینده آماده می‌کند.

به نقل از ایسنا، پس از حمله مجدد ارتش اسرائیل به بیروت، «ایال زامیر» رئیس ستاد کل ارتش این رژیم گفت در حال انجام ارزیابی‌های مداوم وضعیت با فرماندهان است.

وی افزود: بر اساس ارزیابی‌ها، ارتش در حال آماده‌سازی برای احتمال شلیک موشک به اسرائیل طی ساعات آینده است.

زامیر تأکید کرد ارتش اسرائیل همچنان در حالت آماده‌باش بالا و آمادگی کامل برای سناریو‌های مختلف دفاعی و تهاجمی است.

اسرائیل امروز با وجود هشدار ایران به ضاحیه بیروت حمله کرد که در اثر آن تعدادی از شهروندان لبنانی شهید و زخمی شده‌اند.

 

ساعت: ۱۷:۵۵/ ادعای نماینده آمریکا در سازمان ملل: توافق با ایران امروز امضا می‌شود

به نقل از مهر، مایک والتز نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل امروز یکشنبه در سخنانی ادعا کرد: رئیس جمهور ترامپ و (جی دی ونس) معاون رئیس جمهور کاملاً به امضای توافق طی امروز متعهد هستند.

ارتش اسرائیل: به عملیات در لبنان ادامه می‌دهیم/ احتمال شنیده‌شدن صدای انفجار در بندرعباس/ شکایت لبنان از اسرائیل به شورای امنیت/ اسرائیل به ضاحیه حمله کرد

ساعت: ۱۷:۲۲/ ارتش اسرائیل: به عملیات در لبنان ادامه می‌دهیم 

ایال زامیر، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل با تأکید بر اینکه لبنان در حال حاضر «مرکز ثقل» تحولات است، از برنامه‌ریزی برای گسترش حملات به حزب‌الله خبر داد.

رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که در حال آماده‌سازی برای تشدید حملات و تعمیق حملات زمینی علیه حزب‌الله در جنوب لبنان است.

ساعت: ۱۶:۵۰/ احتمال شنیده‌شدن صدای انفجار در بندرعباس

سپاه هرمزگان اعلام کرد: روز دوشنبه ۲۵ خرداد، عملیات انهدام مهمات عمل‌نکرده در بندرعباس از ساعت ۸ صبح تا حوالی عصر انجام می‌شود.

ساعت: ۱۶:۰۰/ شکایت لبنان از اسرائیل به شورای امنیت

وزارت خارجه لبنان اعلام کرد: در پی هدف قرار گرفتن یک دستگاه خودروی نظامی متعلق به ارتش لبنان و شهادت شماری از نظامیان، شکایتی علیه اسرائیل به شورای امنیت سازمان ملل ارائه شد.

هدف قرار دادن نیرو‌های ارتش لبنان توسط اسرائیل مستقیماً تلاش‌های دیپلماتیک را تضعیف کرده و تلاش‌ها با هدف تقویت اقتدار دولت لبنان و گسترش حاکمیت آن بر تمام اراضی خود را تهدید می‌کند.

ساعت: ۱۵:۲۳/ اسرائیل به ضاحیه حمله کرد

به نقل از بی بی سی، اسرائیل ادعا کرد که پس از حملات امروز حزب‌الله، به اهدافی در ضاحیه در حومه جنوبی بیروت حمله کرده است.

ارتش اسرائیل گفت که حزب‌الله سه پرتابه به مناطق شمالی اسرائیل شلیک کرد که «نقض آشکار آتش‌بس» است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و یسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل در بیانیه‌ای مشترک مدعی شدند: «ارتش اسرائیل اکنون در پاسخ به حملات حزب‌الله به خاکش، اهداف متعلق به گروه حزب‌الله را در محله ضاحیه در بیروت هدف قرار داده است.»

حزب‌الله تاکنون واکنشی رسمی به این بیانیه اسرائیل نشان نداده، اما گفته بود که موشک و پهپاد به سمت نیرو‌های اسرائیل شلیک کرده است.

ایران تاکید کرده که توقف جنگ در لبنان لازمه توافق با آمریکاست.

 

دفعه قبل که اسرائیل به ضاحیه، پایگاه قدرت حزب‌الله در بیروت، حمله کرد ایران نقاطی را در اسرائیل هدف حمله موشکی قرار داد و اسرائیل هم در مقابل به اهدافی در ایران حمله کرد تا اینکه دونالد ترامپ از هر دو کشور خواست شلیک به یکدیگر را متوقف کنند.

ساعت: ۱۵:۲۲/ فعال شدن پدافند هوایی در شمال اسرائیل

به نقل از مهر، رسانه‌های عبری اعلام کردند که سامانه‌های پدافند هوایی در کریات شمونه بدون به صدا درآمدن آژیر‌های خطر فعال شدند.

ساعت: ۱۴:۲۰/ حمله اسرائیل به ضاحیه بیروت

اسرائیل، منطقه الغبیری در ضاحیه بیروت را هدف حمله هوایی متجاوزانه خود قرار داد.

به نقل از ایسنا، اسرائیل امروز (یکشنبه) اعلام کرد منطقه الغبیری در ضاحیه بیروت را هدف حمله هوایی قرار داده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و یسرائیل کاتس، وزیر جنگ این رژیم اعلام کردند در پاسخ به حملات حزب‌الله به اراضی اشغالی ضاحیه جنوبی بیروت را هدف قرار دادند.

ساعت: ۱۳:۴۸/ العربی الجدید: تهران هنوز تایید نهایی خود را برای توافق اعلام نکرده است

در پی سفر امروز هیاتی قطری به تهران برای گفت‌و‌گو درباره یادداشت تفاهم، رسانه قطری العربی الجدید ادعا کرده که ایران همچنان ملاحظاتی نسبت به متن این یادداشت دارد و هنوز تأیید نهایی خود را برای این توافق اعلام نکرده است.

العربی الجدید به نقل از یک منبع آگاه ایرانی نوشت که این منبع احتمال امضای توافق در روز یکشنبه را منتفی دانسته و تصریح کرده که گفت‌و‌گو‌ها درباره توافق در داخل ایران همچنان ادامه دارد و موضوع به طور کامل حل و فصل نشده است. این منبع در عین حال تأکید کرده که ممکن است توافق امروز نهایی شود و تهران تأیید نهایی خود را اعلام کند.

ساعت: ۱۳:۱۰/ نیویورک‌تایمز: ایران به کشوری مقاوم‌تر و آماده‌تر تبدیل شد

به نقل از انتخاب، نیویورک‌تایمز نوشت: «جنگی که آمریکا و اسرائیل طی ماه‌های گذشته علیه ایران انجام دادند، به اهداف راهبردی اعلام‌شده در آغاز آن دست نیافته و در عوض واقعیت سیاسی و امنیتی جدیدی ایجاد کرده است که ایران را به کشوری مقاوم‌تر و آماده‌تر برای پذیرش ریسک تبدیل کرده است.

ایران در این مذاکرات با اعتمادبه‌نفس بیشتری وارد می‌شود، زیرا با وجود آسیب‌های واردشده، توانسته بخش مهمی از ساختار نظامی، تأسیسات هسته‌ای و ظرفیت‌های فنی خود را حفظ کند.

تهران معتقد است ایالات متحده آمادگی ورود به یک جنگ گسترده دیگر را ندارد و دونالد ترامپ ترجیح می‌دهد به توافقی برسد که تنش‌ها را کاهش داده و ثبات را به بازار‌های انرژی جهانی بازگرداند. این موضوع به ایران فضای بیشتری برای مانور می‌دهد و احساس نیاز آن به دادن امتیازات بزرگ را کاهش می‌دهد.»

ساعت: ۱۲:۱۴/ هشدار تخلیه برای ۴۲ منطقه در جنوب لبنان از سوی تل‌آویو

به نقل از مهر، ارتش اسرائیل هشدار تخلیه فوری ۱۳ روستا و منطقه در جنوب لبنان را صادر کرد و از ساکنان آنها خواست به شمال رود الزهرانی بروند.

ارتش اسرائیل همچنین هشدار تخلیه برای ۲۹ روستا و منطقه در نبطیه و صیدا صادر کرده است.

این هشدار تخلیه از سوی اسرائیل همزمان با تشدید حملات صهیونیست‌ها علیه مناطق جنوبی لبنان صادر می‌شود.

ساعت: ۱۲:۱۱/ شنیده شدن صدای انفجار ناشی از مهمات عمل‌نکرده در تبریز

اداره‌کل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی اعلام کرد: به اطلاع مردم سردرود و مناطق اطراف رسانده شده که صدای انفجاری که دقایقی قبل در این منطقه به گوش رسید، ناشی از مهمات عمل‌نکرده جنگ رمضان بوده است.

در بعد از ظهر امروز نیز احتمال شنیده شدن صدای انفجار ناشی از انهدام مهمات باقی‌مانده در این منطقه وجود دارد.

ساعت: ۱۱:۲۲/ ۹۲ درصد مصدومان جنگ در تهران غیرنظامی بودند

رئیس اورژانس استان تهران با اشاره به آمار خسارات انسانی جنگ در پایتخت اعلام کرد که از مجموع ۸۷۰۰ مصدوم ثبت‌شده در استان تهران، حدود ۹۲ درصد را شهروندان غیرنظامی تشکیل می‌دهند.

در مجموع ۱۲۶۲ شهید در استان تهران شناسایی شدند که ۸۲۰ نفر از آنان در همان صحنه حادثه شناسایی شدند.

 

ساعت: ۱۰:۳۶/ سفر هیات قطری به تهران برای نهایی کردن توافق

یک منبع آگاه به سی‌ان‌ان گفت که مذاکره‌کنندگان قطری، با هماهنگی ایالات متحده، صبح یکشنبه به تهران پرواز کرده‌اند تا به نهایی شدن این توافق کمک کنند.

ساعت: ۱۰:۲۱/ گروسی خواستار مشارکت آژانس در نظارت بر توافق احتمالی آمریکا و ایران شد

به نقل از مهر، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: مهم‌ترین وظیفه آژانس نظارت بر اجرای توافق‌هاست و از نظر حقوقی و رسمی بسیار مهم است که مشارکت آژانس در این توافق ثبت و تثبیت شود.

گروسی

ساعت: ۱۰:۲۰/ لاپید: توافق با ایران یک شکست کامل برای نتانیاهو است

لاپید، رئیس اپوزیسیون اسرائیل گفت: «توافقی که با ایران در حال شکل‌گیری است، هیچ یک از اهداف جنگ را که اسرائیل تعیین کرده بود، محقق نمی‌کند.

آنچه در حال وقوع است، به منزله یک شکست کامل برای بنیامین نتانیاهو (نخست‌وزیر اسرائیل) است چراکه او در حال تبدیل اسرائیل به یک نهاد تابع است که دستورالعمل‌هایی را درباره امنیت داخلی خود دریافت می‌کند.»

ساعت: ۰۹:۳۳/ انفجار کنترل‌شده در شرق اصفهان

روابط عمومی سپاه حضرت صاحب‌الزمان (عج) استان اصفهان با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد: امروز یکشنبه ۲۴ خردادماه از ساعت ۸ تا ۱۲ ظهر، عملیات انفجار کنترل‌شده در محدوده شرق اصفهان، منطقه زردنجان، انجام خواهد شد.

در این اطلاعیه تأکید شده است که صدای انفجار‌های احتمالی ناشی از این عملیات بوده و جای هیچ‌گونه نگرانی برای شهروندان وجود ندارد.

انفجار کنترل‌شده در محدوده مبارکه اصفهان

روابط عمومی سپاه حضرت صاحب‌الزمان (عج) استان اصفهان اعلام کرد: امروز یکشنبه ۲۴ خردادماه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ ظهر عملیات انفجار کنترل‌شده در محدوده شهرستان مبارکه و اطراف آن انجام می‌شود.

بر اساس این اطلاعیه، صدای انفجار‌های احتمالی ناشی از اجرای این عملیات است و جای هیچ‌گونه نگرانی برای شهروندان وجود ندارد.

ساعت: ۰۸:۰۹/ تجمع مخالفان توافق با آمریکا در تهران و مشهد

در حالی که قرار است امروز توافق پایان جنگ میان آمریکا و ایران امضا شود، برخی مخالفان این توافق که از «چهره‌های نزدیک به جبهه پایداری» ــ تشکلی اصولگرا و تندرو در ایران ــ توصیف شده‌اند، علیه عباس عراقچی و محمدباقر قالیباف شعار دادند.

به نقل از بی بی سی، این تجمع در میدان ابن‌سینای تهران برگزار شد و معترضان شعار‌هایی از جمله «عراقچی حیا کن، مملکت رو رها کن» و «قالیباف، عراقچی، پس خون رهبرم چی؟» سر دادند.

همزمان، ده‌ها نفر شامگاه گذشته مقابل ساختمان وزارت خارجه در مشهد در اعتراض به اظهارات عباس عراقچی درباره توافق احتمالی با آمریکا تجمع کردند.

بر اساس ویدئویی که خبرگزاری فارس منتشر کرده است، معترضان در مشهد نیز شعار‌هایی علیه عراقچی سر دادند. مخالفان توافق معتقدند چنین توافقی به سود ایران نیست و اهرم فشار تهران در تنگه هرمز را تضعیف می‌کند.

عراقچی در گفت‌وگویی تلویزیونی گفته بود که توافق مورد مذاکره شامل لغو محاصره دریایی بنادر ایران از سوی آمریکا خواهد بود. او همچنین تنگه هرمز را یکی از ابزار‌های اصلی بازدارندگی ایران توصیف کرده بود.

ویدئو‌هایی در شبکه‌های اجتماعی که خبرگزاری فرانسه نتوانسته است مستقلا صحت آنها را تایید کند، همچنین شعار‌هایی علیه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس و از مذاکره‌کنندگان ارشد ایران، را نشان می‌دهد.

ساعت: ۰۷:۲۵/ تهران و واشنگتن در انتظار امضای تفاهم‌نامه

بی بی سی نوشت: مقام‌های آمریکا و پاکستان پیش‌بینی کرده‌اند که توافق چارچوبی برای پایان دادن به درگیری میان آمریکا و ایران، که مدت‌ها انتظار آن می‌رفت، امروز امضا شود.

 

با این حال تهران درباره زمان امضای آن ابراز تردید کرده و معترضان تندرو در ایران هم مخالفتشان را با این توافق نشان داده‌اند.

دونالد ترامپ در حالی امروز هشتادمین سالروز تولد خود را جشن می‌گیرد که پیش‌تر گفته بود این توافق یکشنبه امضا خواهد شد.

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، نیز اعلام کرده که طرفین بر سر چارچوب یک توافق صلح به تفاهم رسیده‌اند و اسلام‌آباد در حال آماده‌سازی مقدمات امضای الکترونیکی آن است. به گفته او، مذاکرات در سطح کارشناسی هفته آینده ادامه خواهد یافت.

ساعت: ۰۰:۱۹/ رایزنی وزیر خارجه قطر با همتای کویتی خود درباره ایران

وزارت خارجه قطر اعلام کرد: نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه این کشور در تماسی تلفنی با وزیر امور خارجه کویت، درباره تلاش‌های میانجی‌گری میان واشنگتن و تهران گفت‌و‌گو کردند.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه قطر نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه کویت ابراز امیدواری کردند که واشنگتن و تهران به‌زودی (پیش نویس) توافق را امضا کنند.

 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید