کد خبر:
8711
تاریخ انتشار: 30 مهر 1390 - 14:16
پرداخت جوایز صادراتی معوقه با تخصيص 200 ميليارد تومان اعتبار از فردا آغاز خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اتاق نیوز مهدي غضنفري در مراسم تجليل از صادركنندگان نمونه سال 90 بابیان این مطلب به ميزان صادرات شش ماهه نخست امسال در بخش كالاها اشاره کرد و گفت: صادرات شش ماهه نخست امسال در بخش كالاها از مرز 20 ميليارد دلار گذشته كه علت اصلي آن اراده قوي و تلاش پيگير همه صادركنندهها بوده است.
غضنفري با اشاره به این که در شرايط فعلي توجه بسياري از مسوولان به صادرات جلب شده است؛ در خصوص اخباری که چندی پیش مبنی بر عدم تخصیص جوایز صادراتی منتشر شده بود ؛تصریح کرد: دولت همواره حمايت از صادرات را لازم ميداند و صادرات هيچ كشوري جز با پشتيباني دولت رشد نكرده است.
وی خاطرنشان کرد : البته ممكن است نحوه پرداخت جوایز صادراتی تغییر کند اما حمایت از صادرات به طور جدی در دستور کار قرار گرفته است و این یک حمایت مقطعی نیست بلکه همیشگی است .
وي در ادامه خطاب به رييس كل بانك مركزي كه در اين نشست حاضر بود عنوان كرد: اگر اجازه دهيد درخواستهاي صادركنندگان را در جلسات شوراي گفتوگوي دولت و بخش خصوصي مطرح كنيم. آن موضوعاتي كه تصميمات بانك مركزي است صادركنندهها در آن مورد همراهي خواهند كرد اما اينكه صداي صادركننده در شوراي گفتوگوي دولت و بخش خصوصي شنيده شود براي صادرات كفايت ميكند.
غضنفري در ادامه به بحث دو ميليارد دلاري صادرات از صندوق توسعه ملي اشاره كرد و متذكر شد: اين ميزان از طريق بانك توسعه صادرات به عنوان تسهيلات ارزي به صورت اعتبار براي فروشنده و خريدار ميتواند باشد.
وزير صنعت، معدن و تجارت در ادامه بر بهبود فضاي كسب و كار تاكيد كرد و افزود: طي مطالعات وزارت صنعت، معدن و تجارت مراحل صادرات عامل محور، كارآيي محور و خلاقيت محور است كه صادرات ايران به مرحله دوم صعود كرده است.
به گفته وي در حال حاضر 200 كشور در عرصه تجارت فنآوري فعال هستند اما 99 درصد تجارت فنآوري توسط تنها 21 كشور انجام ميشود و سهم فنآوري از كل صادرات ايران تنها دو درصد است.
غضنفري در پايان خاطرنشان كرد: البته سهم فنآوري از صادرات ايران پيش از اين تنها 0.29 درصد بوده در حال حاضر سهم كشورهاي چين، آمريكا و ژاپن از تجارت فنآوري در جهان به ترتيب 17، 16 و هشت درصد است كه ايران نيز بايد در اين زمينه بيشتر كار كند.
وی همچنین با یادآوری اینکه بیش از یک چهارم جمعیت جهان ملمانان و غذای حلال می خورند ؛عنوان کرد:بازار غذای حلال سهم حتمی ماست و باید برای کسب بازار های هدف تلاش بیشتری کنیم.
کلید واژه ها :