Performancing Metrics

رونق یا رکود ساختمان سازی تاثیر مستقیم بر بازار آهن دارد | اتاق خبر
کد خبر: 102319
تاریخ انتشار: 29 فروردین 1394 - 14:06
اتاق نیوز - رییس اتحادیه آهن، فولاد و فلزات تهران گفت: رونق یا رکود ساختمان سازی و اجرای طرح های عمرانی در کشور تاثیر مستقیم بر بازار آهن آلات دارد....

اتاق نیوز - رییس اتحادیه آهن، فولاد و فلزات تهران گفت: رونق یا رکود ساختمان سازی و اجرای طرح های عمرانی در کشور تاثیر مستقیم بر بازار آهن آلات دارد.

محمد آزاد درباره پیش بینی وضعیت بازار آهن آلات در سال 94 اظهار کرد: رکود سال گذشته در بهار امسال هم ادامه خواهد داشت اما با ابلاغ بودجه 94 به دولت و مشخص شدن سیاست های دولت در بخش عمرانی و ساخت وساز می توان وضعیت سال 94 را بهتر پیش بینی کرد.

وی افزود: با توجه رونق ساخت و ساز از فصل بهار هرسال، واحدهای آهن فروش از بهمن واسفند سال قبل اقدام به خرید آهن وعرضه در بهار می کنند؛ اما در سال گذشته این خرید صورت نگرفت که این مسئله دورنمای خوبی را از سال 94 نشان نمی دهد.

آزاد در عین حال پیش بینی کرد در نیمه دوم امسال رونق بیشتری نسبت به نیمه نخست سال در بازار آهن آلات را شاهد باشیم.

وی در خصوص مشکلات آهن فروشان گفت: نداشتن نقدینگی لازم و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده از مهمترین مشکلات این صنف است. با توجه به نبود نقدینگی لازم در صنف امکان خرید کلان از بورس که عرضه های کلان دارد، توسط این صنوف وجود ندارد.

وی ادامه داد: اما شرکت هایی از طرف برخی بانکها با بودجه کلان در بورس حضور یافته وخرید می کنند و آهن آلات خریداری شده از بورس را به صورت خرد به واحدهای ما می فروشند که معمولا این فروش به صورت بدون فاکتور وسند صورت می گیرد.

آزاد افزود: زمانی که دارایی از واحدهای آهن فروش مطالبه فاکتور می کند، با توجه به صادر نشدن فاکتور از سوی شرکت های فروشنده؛ اداره دارایی تمام آهن خریداری شده را برای واحد صنفی، به عنوان فروش لحاظ کرده و مالیلت برارزش افزوده را از آنان مطالبه می کنند و این در صورتی است که سود مصوب این واحدها نیم تا یک درصد است ضمن اینکه این واحدها مالیات عملکرد هم پرداخت می کنند.

رییس اتحادیه آهن آلات تعداد واحدهای فعال آهن فروش دارای پروانه را 2 هزار و 750 واحد ذکر کرد و افزود: همچنین یک هزار و500 واحد فاقد پروانه کسب نیز در حال فعالیت هستند که به دلایلی چون انحصار وراثت، شهرداری و...، تاکنون موفق به دریافت پروانه کسب نشده اند.

آزاد ، ساماندهی واحدهای پروانه کسب را ضروری خواند و در خصوص رسته های تحت پوشش اتحادیه گفت : دفترعمده فروش آهن، فروشگاه آهن، فروشگاه خشکه وفولاد، فروشگاه قراضه آهن فروشی(ضایعات)، برشکاری فلزات، فروشگاه لوله وپروفیل، فروشگاه لوله آبیاری واتصالات، فروشگاه لوله داربستی واتصالات، پخش اکسیژن وگازهای صنعتی وعمده فروش فلزات غیرآهنی(مس،آلومینیوم،روی،قلع،استیل) رسته های تحت پوشش اتحادیه صنف آهن فروشان تهران هستند.

وی در خصوص عوامل موثر بر بازار آهن و فولاد گفت: بخشی از آهن آلات مورد نیاز کشور از تولید داخل و بخشی هم از طریق واردات تامین می شود.

در حال حاضر بخش زیادی از کارخانه های پروفیل سازی نیاز خود را از داخل تامین می کنند ضمن اینکه در بخش ساختمان سازی و یا طرح های عمرانی مانند پل سازی، مدرسه سازی، راهسازی و ... از داخل کشور تامین می شود که با افزایش تعداد پروژه های مذکور، بازار آهن نیز رونق می گیرد.

آزاد میزان تولید فولاد در سال گذشته را بیش از 16 میلیون تن ذکر کرد و افزود: کارخانه های نوردی نیز در سال گذشته کمتر از 5 میلیون تن انواع آهن آلات تولید کردند.

وی تصریح کرد: در صورت پر شدن ظرفیت داخلی کارخانه های فولاد، نیازی به واردات که بعضا از استانداردهای پایینی برخوردار هستند، نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: در حال حاضر کارخانه های فولاد کشور برخی از تولیدات خود را به خارج کشور هم صادر می کنند ضمن اینکه به دلیل کیفیت بالای تولیدات ایرانی در حال حاضر کشورهای همسایه و همچنین کشورهای حوزه خلیج فارس مشتری آهن آلات ایران هستند.

منبع: اتاق اصناف ایران

مطالب مرتبط
نظرات
ADS
ADS
پربازدید