Performancing Metrics

ایران بزرگترین صادرکننده آلومینیوم اولیه به چین شد | اتاق خبر
کد خبر: 144566
تاریخ انتشار: 1 مهر 1394 - 12:15
رویترز به نقل از معامله گران بازار بین المللی گزارش داد ایران در پی ارزانی قیمت و کاهش تقاضا از سوی خریداران معمول در ترکیه و خاورمیانه، صادرات آلومینیوم اولیه به چی
رویترز به نقل از معامله گران بازار بین المللی گزارش داد ایران در پی ارزانی قیمت و کاهش تقاضا از سوی خریداران معمول در ترکیه و خاورمیانه، صادرات آلومینیوم اولیه به چین را که بزرگترین مصرف کننده جهانی این فلز است، افزایش داد.
به گزارش اتاق نیوز به نقل از ایسنا ، آمار بازرگانی جدید چین نشان داد ایران با صادرات 13 هزار و 925 تن آلومینیوم اولیه در ماه اوت، از روسیه و کشورهای دیگر صادرکننده پیشی گرفت و بزرگترین صادرکننده این کالا به چین شد. این صادرات ایران را بزرگترین فروشنده آلومینیوم به چین در مدت هشت ماه نخست سال 2015 ساخت. با اینهمه این افزایش صادرات غیرمعمول است زیرا چین با مازاد تولید داخلی آلومینیوم مواجه است که طی یک سال گذشته به شکل محصولات نیمه نهایی آلومینیوم بازار جهانی را اشباع کرده اند. به گفته معامله گران بین المللی، شرکت‌های چینی مواد خام شامل آلومینا و بوکسیت را برای تولیدکنندگان ایرانی آلومینیوم تامین می‌کنند زیرا تولید در این کشور ارزان‌تر بوده و آنها می‌توانند فلز تولید شده را در منطقه بفروشند. برندهای ایرانی آلومینیوم به دلیل تحریم‌های تجاری که خرید و پرداخت پول آنها را دشوار می‌کند، نسبت به سایر برندهای جهانی ارزان‌تر هستند. یک معامله گر در سنگاپور به رویترز گفت: نمی‌توان به دلار یا یورو کالایی از ایران خریداری کرد اما می‌توان این کار را با یوان، روپیه هند و روپیه اندونزی انجام داد و تا زمانیکه این روش پرداخت وجود دارد، خرید و پرداخت پول کالاهای ایرانی امکان پذیر است. بر اساس این گزارش، شرکت‌های چینی بوکسیت و آلومینا را برای کارخانه‌های ایرانی تامین می‌کنند زیرا به دلیل پایین‌تر بودن هزینه تولید، همچنان حاشیه سود خوبی وجود دارد. اما پس از اینکه پریمیوم‌های جهانی که نرخ اضافی دریافت شده از سوی فروشندگان برای تحویل فیزیکی است، از بیش از 400 دلار در سه ماهه اول به کمتر از 100 دلار کاهش پیدا کرد، مشتریان آلومینیوم ایرانی هم کاهش پیدا کردند و بازار این فلز بدون مشتری ماند. شرکت‌هایی که بدهکار بودند به دلیل ریسک‌های اعتباری، حاضر نشدند آلومینیوم را در ایران نگه دارند و از آنجا که بازار دیگری وجود نداشت این فلز به چین صادر شد.
مطالب مرتبط
نظرات
ADS
ADS
پربازدید