
وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: اگر گامهاي بعدي هدفمند كردن يارانهها را برداريم در بسياري از كالاها نه تنها واردكننده نخواهيم بود بلكه ميتوانيم صادركننده باشيم و من اين خبر خوب را در آستانه سالروز هدفمند كردن يارانهها اعلام ميكنم.
شمسالدين حسيني در ديدار مسئولان گمرك كشور با رييس جمهور درباره تاثيرات هدفمندي يارانهها در آستانه يكساله شدن آن اظهار كرد: بعد از هدفمندي يارانهها مصرف گندم به شش درصد كاهش يافته است كه به نظر من اين نشان ميدهد كه قاچاق گندم در كشور كاهش يافته است.
وي با بيان اينكه مصرف سوخت نيز بعد از هدفمندي يارانهها پايين آمده است، افزود: اگر در مصرف سوخت مديريت جديد اعمال نميشد ما بايد در امسال هشت ميليارد دلار سوخت وارد ميكرديم در حالي كه اين واردات به صفر نزديك ميشود.
وزير امور اقتصادي و دارايي در ادامه با اشاره برنامههاي اجرا شده در قالب طرح تحول گمرك گفت: بايد كاري كنيم كه تجارت رسمي سهل و آسان باشد چرا كه قاچاق در برخي موارد به دليل سختگيريها در مبادي رسمي شكل ميگيرد.
وي افزود: روشن است كه نظام اقصادي بدون تعامل با خارج از كشور موضوعيت و جامعيت نمييابد و هرچه زمان و مكان تجارت گسترش بيشتري پيدا ميكند گمرك نيز اهميت بيشتري مييابد.
وزير اقتصاد گفت: صادارت غير نفتي از 18 ميليارد دلار در سال 85 به 33 ميليارد دلار در سال 89 رسيده است و ترانزيت كالا نيز از 5/4 ميليون تن در سال 85 به 10 ميليون تن در سال 89 رسيده است.
بعد از سخنان وزير اقتصاد لوح تقديري به دست رييس جمهور به سه تن از مسئولان گمرك اهدا شد و در مقابل نيز وزير اقتصاد و رييس گمرك لوح تقديري به رييس جمهور اعطا كردند.