
وزارت کشور آلمان اعلام کرد این کشور برنامه کنترل مرزی موقت را تا 31 اکتبر (9 آبان) تمدید خواهد کرد که این برنامه بیشتر با تمرکز بر مرز آلمان و اتریش انجام خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از برلین، سخنگوی وزارت کشور آلمان امروز (سه شنبه) با اشاره به هجوم بی سابقه آوارگان، گفت: برلین که اجرای کنترل مرزی را از 13سپتامبر (22 شهریور ) آغاز کرده به کمیسیون اروپا اطلاع داده است که این برنامه را تا 31 اکتبر ادامه خواهد داد زیرا وضعیت مرزهای این کشور به گونه است که نمی تواند این برنامه را اجرا نکند.
این مقام آلمانی بر ضرورت استفاده از یک روش منظم برای مدیریت سیاست مهاجرت تاکید کرد.
بر اساس مقررات منطقه شینگن که عبور و مرور از 26 کشور اروپا را بدون نیاز به روادید امکان پذیر می کند، کشورهای عضو می توانند در صورت وجود تهدید امنیتی یا یک شرایط اضطراری، به صورت مقررات کنترل مرزی را با یکی دیگر از کشورهای عضو اجرا کنند.
کشورهای عضو شینگن می توانند برای مدت 10 روز مقررات کنترل مرزی را اجرا کنند و سپس تا 20 روز این مهلت قابل تمدید است اما نباید در مجموع بیش از دو ماه طول بکشد.
آلمان به عنوان پرجمعیت ترین و قوی ترین اقتصاد اتحادیه اروپا، بیشترین سهم را در پناه دادن به مهاجران و جنگ زدگانی داشته که از فقر و جنگ ناشی از سیاست مداخله جویانه آمریکا و غرب در کشورشان متواری شده اند. انتظار می رود آلمان تا پایان امسال میزبان 800 هزار آواره و پناهجو باشد.
سیاست بلند پروازانه «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان در رابطه با استقبال از افراد تازه وارد و ادغام سریع آنها در جامعه، وی را با انتقادهای شدیدی مواجه کرده است.
نگرانی های فزاینده از فشار ناشی از هجوم پناهجویان و آوارگان به آلمان همچنین محبوبیت صدراعظم آلمان را کاهش داده است.
«هورست زهوفر» نخست وزیر ایالت بایرن در جنوب آلمان پیشنهاد تاسیس «مناطق ترانزیت» را برای نگهداری آوارگان و پناهجویان تا زمان ارزیابی درخواست پناهندگی شان را خواستار شده است.
ایالت بایرن اصلی ترین دروازه ورود آوارگان از منطقه بالکان و اتریش به آلمان است.
اعضای حزب راست میانه سوسیال دمکرات در دولت ائتلافی مرکل با این پیشنهاد مخالفت کرده اند و چنین استدلال می کنند که تاسیس چنین منطقه ای به مثابه ایجاد مرکز بزرگ بازداشتگاهی در یک منطقه ممنوعه است.
منبع: ایرنا