Performancing Metrics

نقطه عطف در رابطه تهران و سئول | اتاق خبر
کد خبر: 339196
تاریخ انتشار: 14 اردیبهشت 1395 - 16:42
محمد بروجردي*
رييس جمهوري كره جنوبي در رأس هيأت بزرگي از دولتمران، تجار و بخش خصوصي و رسانه‌هاي جمعي آن كشور به تهران سفر كرده است.

اين سفر كه از زمان برقراري روابط سياسي يعني سال 1341 براي نخستين بار در سطح رييس جمهوري انجام مي‌شود، از چنان ابعاد مهمي برخوردار است كه مي‌توان آن را سفري تاريخي در مناسبات دوجانبه تهران و سئول توصيف كرد.

كره جنوبي كه با داشتن بيش از 50 ميليون نفر جمعيت، تنها وسعتي به اندازه يك شانزدهم ايران دارد، در بسياري از زمينه‌هاي اقتصادي در سال‌هاي اخير به موفقيت‌هاي فراواني دست يافته است.
اين كشور اولين كشور جهان در زمينه مصرف سرانه فولاد، ساعات كار كارگران، ساخت كشتي و سرعت اينترنت، سومين كشور جهان از نظر تحقيق و توسعه و استفاده از اينترنت در مدارس، چهارمين اقتصاد جهان و چهارمين كشور از نظر ساخت ماشين‌آلات صنعتي، استفاده از اينترنت در منازل، مصرف انرژي (نفت)، پنجمين كشور جهان از نظر توليد سالانه خودرو و ساخت نيروگاه‌هاي هسته‌اي، يازدهمين كشور صنعتي جهان و پانزدهمين كشور جهان از نظر توليد ناخالص داخلي بوده و 6/2 درصد از سهم بازار صادراتي جهان را به خود اختصاص داده است.
روابط ايران و كره جنوبي در سال 1341 برقرار و اولين كميسيون مشترك ميان دو كشور در سال 1356 برگزار گرديد. پس از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي كره جنوبي از جمله اولين كشورهايي بود كه دولت جمهوري اسلامي ايران را به رسميت شناخته و تمايل خود را براي گسترش مناسبات اعلام نمود.
ليكن در سال‌هاي تحريم‌هاي ظالمانه غرب عليه جمهوري اسلامي ايران مشكلات عديده‌اي كه دامنگير روابط خارجي كشورمان گرديده بود، شامل روابط با اين كشور نيز شده و اين امر مانعي در پيشبرد روابط دوجانبه بود. متعاقب حصول توافق هسته‌اي ميان جمهوري اسلامي ايران و 6 قدرت جهاني، تحولات مثبتي در حجم و تنوع روابط ميان كشورمان و كره جنوبي پديدار گرديد كه نقطه اوج آن را مي‌توان برگزاري يازدهمين كميسيون مشترك اقتصادي دو كشور در اواخر سال گذشته و پس از حدود 10 سال وقفه دانست. با اين حال، بدون ترديد سفر تاريخي كئون هه پارك، رئيس جمهوري كره جنوبي را مي‌توان نقطه عطف مهمي در روابط دو كشور دانست.
در اين سفر 4 وزير و بيش از 10 مقام ارشد دولتي، 85 نفر اصحاب رسانه‌ و 240 نفر از تجار و فعالان اقتصادي رئيس جمهوري كره را همراهي مي‌نمايند كه اين تعداد بزرگ‌ترين هيأت اقتصادي و تجاري آن كشور است كه تاكنون رئيس جمهوري را در سفرهاي خارجي همراهي نموده‌اند.
همچنين در اين سفر بيش از 50 يادداشت تفاهم و موافقتنامه در حوزه‌هاي مختلف سياسي، فرهنگي، اقتصادي، علمي، فناوري، انرژي و... به امضاي دو كشور رسيده است. براساس اين اسناد، روابط اقتصادي دو كشور كه در حال حاضر حدود 6 ميليارد دلار است، تا حد قابل توجهي افزايش خواهد يافت.
*مدير اداره كل شرق آسيا و اقيانوسيه وزارت امور خارجه
منبع: روزنامه ايران 95/2/14

ایرنا

94110

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید