اتاق خبر - بغداد روز چهارشنبه شاهد چند عملیات تروریستی بود، بطوری که انفجار یک خودرو بمب گذاری شده در مقابل یکی از دروازه های ورودی کاظمین و همچنین خیابان الربیع، 25 کشته و 74 زخمی و یک حمله تروریستی در شهرک صدر 30 کشته و 65 زخمی داشت که داعش مسئولیت این حملات را بر عهده گرفت. این آخرین آماری است که منابع اعلام کرده اند.
به دنبال این حوادث ، نیروهای امنیتی برخی خیابان های بغداد را تحت تدابیر ویژه قرار داده و تدابیر حفاظتی را در ورودی های پایتخت تشدید کردند.
حوادث روز چهارشنبه در عین حال با واکنش های مختلفی در بغداد و حتی خارج از عراق روبه رو شد، بطوری که یکی از تندترین واکنش ها به جنایات این روز داعش را تشکیلات نیروهای مردمی نشان داد که طی آن ابو مهدی المهندس چهارشنبه شب در بیانیه ای تاکید کرد که خود را برای انتقام خون شهدا متعهد می داند و به ملت عراق اطمینان داد که به جنایات روز چهارشنبه داعش در بغداد پاسخ سختی در جبهه های جنگ خواهد داد.
وی وعده کرد که عملیاتی همه جانبه علیه هسته های خفته داعش در بغداد و کمربند پایتخت عراق، جایی که خودروهای بمب گذاری شده و عوامل انتحاری را آماده کرده و راهی بغداد می کنند، بزودی شروع خواهد شد.
حیدر العبادی نخست وزیر عراق نیز در جلسه ای با حضور فرماندهان عملیات بغداد، دستور گشودن یک پرونده تحقیق فوری را در ارتباط با حملات تروریستی روز چهارشنبه بغداد صادر کرد.
در ادامه بحث ها و واکنش ها در قبال حملات تروریستی بغداد، همام حمودی نایب رئیس پارلمان عراق آن را ناشی از اختلافات سیاسی در کشور دانست و ایاد علاوی رئیس ائتلاف وطنی (العراقیه سابق) العبادی نخست وزیر عراق را مسئول دانست و وی را در مدیریت پرونده امنیتی بغداد ، ناکام توصیف کرد.
در مقابل حاکم الزاملی رئیس کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق، گریبان وزیر کشور 'محمد سالم الغبان' را گرفت و او را متهم کرد که در پرونده امنیتی بغداد ناکام بوده است.
وزارت کشور عراق نیز به سرعت به این اظهارات پاسخ داد و بطور رسمی اعلام کرد که مسئولیت پرونده حفاظت از بغداد در دست وزارت کشور نیست.
در بیانیه وزارت کشور تاکید شده که عراق در برابر یک چالش امنیتی جدی قرار دارد و جریان هایی با هدف حمله به نیروهای امنیتی بر اساس ایجاد نفرت و انتقام جویی و به نام مردم، در تلاش هستند.
وزارت کشور عراق تعهد خود را به مسئولیت ها و وظایف محوله اعلام و در عین حال به این نکته تاکید کرده است که مسئولیت امنیت بغداد و مراکز استان ها با فرماندهی عملیات است و با طرح های فرماندهان این نهاد مدیریت می شود.
قاسم الاعرجی یک عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق هم با تاکید بر اینکه بغداد و از جمله شهرک صدر تحت کنترل وزارت کشور نیست، به این موضوع اشاره صریح کرده است که پرونده امنیتی پایتخت در دست فرماندهی عملیات بغداد تابعه وزارت دفاع است؛ نکته ای که رزاق الحیدری دیگر نماینده پارلمان عراق هم تکرار کرده و گفته که اگر پرونده امنیتی بغداد به وزارت کشور سپرده می شد، این وزارت خانه با یک تیم کاری و منسجم امنیت پایتخت را مدیریت می کرد.
الحیدری در عین حال در واکنش به اتهام ها علیه وزارت کشور گفته که این اظهارات سیاسی و عاری از هرگونه حس میهنی است.
قاسم الاعرجی در اظهارات خود درباره حوادث روز چهارشنبه ، بدون اشاره صریح، به حضور سفیر عربستان سعودی در بغداد هم نیم نگاهی داشته و گفته که 'بدترین تصمیم دولت این بود که سفیر سعودی را برای کار در بغداد پذیرفت، در حالی که منشاء داعش عربستان سعودی است'.
حملات تروریستی چهارشنبه بغداد، علاوه بر واکنش های داخلی، با بازتاب های خارجی نیز همراه بود، بطوری که اتحادیه عرب ، در این خصوص یک بیانیه صادر کرد، اما در قبال حملات در نقاط مختلف از جمله کاظمین، تنها حمله به شهرک صدر را محکوم دانست. این نهاد عربی در عین حال خواستار پایان دادن به شکاف های سیاسی در عراق شد.
در همین حال، حزب الله لبنان هم یک بیانیه به مناسبت حملات خونین روز چهارشنبه بغداد صادر کرد که در آن حملات صورت گرفته را وحشتناک توصیف کرده و آن را نشانه مرگ احساسات انسانی در میان این جنایتکاران دانسته است.
در بیانیه حزب الله ، بر تشدید تلاش ها برای مبارزه بیماری فراگیر با تروریسم تفکیری که از خارج از مرزهای عراق ایده و انرژی (حمایت) دریافت می کنند، تاکید کرده و مبارزه با این گروه را مستلزم آن دانسته که دولت ها، نهادها و سازمان های منطقه ای حامی داعش را متوجه مسئولیتی کنند که در این خصوص برعهده آنان است.
ایرنا
94110