اتاق خبر: محمد شکرچی زاده، تحقیقات بر روی خطر احتمالی فروریزش که راه آهن تهران ـ مشهد را تهدید می کند ادامه دارد. با اینکه زمان بندی دقیقی نمی تواند برای اعلام نتایج مشخص کرد اما احتمالا ظرف دو ماه آینده مطالعات به پایان خواهد رسید.
وی افزود: مهمتر از برداشتها و بررسیها، مقاوم سازی و تحکیم راه آهن است که امیدواریم این مساله محقق شود.
رییس مرکز تحیقات راه، مسکن و شهرسازی همچنین درباره ساختمانهای مراکز بیمارستانی و سوخت رسانی تهران که بر روی گسل قرار دارند گفت: هم اکنون در حال بررسی بیمارستانها، ساختمانهای سوخت رسانی و سایر مراکز مهم هستیم تا تعداد آنها را مشخص کنیم. همه ساختمانهایی که می توانند موقع وقوع زلزله خطرساز باشند را برداشت می کنیم تا به وزارتخانهی مربوطه از جمله وزارت بهداشت و وزارت نفت اعلام کنیم.
شکرچی زاده اظهار کرد: فعلا به صورت کلی به دو وزارتخانه مذکور اعلام کردیم و محدوده های گسلها را به اطلاعشان رساندیم. یک تعامل مشترک در این زمینه در حال شکل گیری است که در مجموع بتوانیم اقدامات موثری برای افزایش ضریب ایمنی صورت دهیم.
وی تصریح کرد: این تعامل در فرونشستها هم با شهرداری انجام می شود. ما مشکلمان در تهران بیشتر فروریزش است. فرونشت را بیشتر در بیرون شهرها یا روستاها داریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه فروریزشهایی که در تهران داریم عمدتا به خاطر فعالیتهای زیرزمینی و عملیات مترو است، ادامه داد: جلسهای هفته گذشته داشتیم که قرار شد کمیتهای تشکیل شود و راهکارهایی که به نظرمان می رسید را ارایه دادیم.
شکرچی زاده تاکید کرد: ما نمی خواهیم حرکت ساخت مترو را کند کنیم؛ زیرا می دانیم که مترو و حمل و نقل عمومی یکی از ضروریات کلان شهرها است. بخصوص در شرایط فعلی که ظاهرا 110 کیلومتر مسیر 6 و 7 در حال ساخت است و از این جهت خوشحالیم اما می گوییم مسوولیتی که وزارت راه و شهرسازی برای ایمنی شهروندان و تاسیسات زیربنایی دارد به قوت خود باقی است و باید هشدارهای لازم را در این خصوص ارایه دهیم.
ایسنا