
وی اضافه کرد که این خط آهن با عبور از جزیره سیاحتی 'سندباد' در داخل اروند رود، به بندر المعقل امتداد می یابد و جمهوری اسلامی ایران پیشقدم ساخت یک پل بزرگ بر رودخانه اروند رود (شط العرب) در جزیره سندباد شده است.
وزیر حمل و نقل عراق اضافه کرد که در حال حاضر یک تیم متخصص در پاکسازی مین در حال پاک کردن منطقه از وجود مین و دیگر پسمانده های جنگی هستند که به محض دریافت گواهی لازم از تخلیه منطقه از این مواد، طرح راه آهن بین دو کشور در منطقه آغاز می شود.
جمهوری اسلامی ایران طرح خط آهن را در داخل اراضی خود به امتداد 17 کیلومتر از خرمشهر به شلمچه در نقطه صفر مرزی به پایان رسانده، اما بخش اعظم این طرح به طول 35 کیلومتر در داخل اراضی عراق واقع شده است.
بندر المعقل یکی از بنادر مهم و تاریخی عراق است که از دهانه خلیج فارس 135 کیلومتر فاصله دارد، اما به دلیل عمق آب، بسیاری از کشتی ها در این بندر برای بارگیری و تخلیه بار، پهلو می گیرند.
با افتتاح این خط آهن، امکان برقراری ارتباط ریلی بین ایران و عراق از طریق مرز شلمچه و در نتیجه امکان تبادل بار و مسافر بویژه زائران اماکن متبرکه کربلا، نجف اشرف و سایر اماکن زیارتی واقع در خاک عراق و سوریه فراهم می شود.
خط آهن خرمشهر به بندر المعقل برای تردد قطارهای مسافری با سرعت160 کیلومتر در ساعت و برای قطارهای باری با سرعت 120 کیلومتر در ساعت طراحی و احداث شده است.
به اعتقاد کارشناسان حمل و نقل، این مسیر به عنوان کوتاه ترین مسیر ریلی ارتباط بین دو کشور ایران و عراق است که امکان استفاده از پتانسیل های موجود در بنادر مهم خرمشهر و امام خمینی (ره) و منطقه آزاد اروندرود و بندر بصره را در راستای حمل و نقل ترکیبی در حالت دریائی - ریلی ترانزیت کالا فراهم می کند.
با بهره برداری کامل از راه آهن شلمچه – بصره، ایران به بازارهای اروپا راه پیدا میکند و در عین حال دسترسی به بازارهای عراق، اردن و سوریه و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس فراهم می شود.
همچنین این پروژه دسترسی عراق به آسیای مرکزی و چین و نیز پاکستان و هند را از طریق اراضی ایران فراهم می کند.
اعتبارات پروژه راه آهن شلمچه – بصره، حدود یک میلیارد دلار برآورد شده است.
وزیر حمل و نقل عراق در خصوص لایروبی اروند رود (شط العرب) نیز گفت: همکاری های آبی ایران و عراق یکی از بهترین نمونه های همکاری بین دو کشور است که دارای تاریخی طولانی است و دستاوردهای این همکاری نیز کاملا ملموس است.
کاظم فنجان افزود که دو کشور ساحل نشین اروند رود (شط العرب) در زمینه همکاری و ارتباطات در خصوص این رودخانه با هم به طور مرتب در حال تماس و هماهنگی هستند.
وی اضافه کرد که در آینده نزدیک برای بحث و گفت وگو در خصوص همکاری های مشترک با وزیر راه و ترابری جمهوری اسلامی ایران، عازم تهران می شود.
انتهای پیام/
کد: 94108