مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از بهره برداری کامل خط لوله انتقال گاز دامغان- کیاسر- ساری تا پایان ماه جاری خبرداد.
به گزارش اتاق خبر به نقل از شانا، حسن منتظر تربتی درتوضیح تاثیرات راهبردی بهره برداری این خط لوله گفت: این خط لوله زیرساختی مهم، در تحقق مدیریت واردات گاز از ترکمنستان و نیز تقویت، پایدارسازی و انعطاف پذیری سیستم انتقال گاز شمال کشور است که خواهد توانست مشکل تامین گاز استانهای شمالی را رفع کند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به این که به دلیل حساسیت موضوع و استراتژیک بودن این خط انتقال گاز، تصمیم بر آن شد تا از منابع داخلی شرکت ملی گاز برای تامین مالی پروژه استفاده شود، خاطرنشان کرد: از سال ۹۲، این تصمیم وارد مرحله عملیاتی شد و از سال ۹۴، پروژه شتاب بیشتری به خود گرفت و در کل، با ارزش هشت میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال، به طور کلی به همت پیمانکاران و مشاوران داخلی به انجام رسید.
وی با یادآوری این که این خط، به عنوان یکی از اهداف راهبردی دولت یازدهم، از مدتها پیش در برنامه اجرایی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران قرار گرفته است، تصریح کرد: این خط از سال ۹۴ با اهتمام ویژه دولت و وزارت نفت و شخص وزیر، شتاب بیشتری به خود گرفت.
تربتی با اشاره به این که این خط انتقال گاز به طول ۱۷۰ کیلومتر با قطر ۴۲ اینچ و با ظرفیت انتقال گاز ۴۰ میلیون مترمکعب در روز، منشعب از خط انتقال گاز ۴۸ اینچ دوم شمال- شمال شرق کشور است، اظهار کرد: خط لوله انتقال گاز دامغان- کیاسر- ساری به منظور تقویت، پایدارسازی و انعطاف پذیری سیستم انتقال گاز شمال کشور و با هدف مدیریت واردات گاز از ترکمنستان است.
به گفته این مقام مسئول قرار است مسیر این خط انتقال گاز از حوالی قوشه دامغان به صورت انشعاب از کیلومتر ۲۵۰ خط انتقال گاز ۴۸ اینچ دوم شمال- شمال شرق آغاز و پس از عبور از شهرهای کیاسر، ساری و نکا، ضمن تقویت سیستم انتقال گاز از جنوب به شمال کشور، سبب پایدارسازی شبکه گازرسانی در استانهای شمالی کشور خواهد شد.
پیش بینی می شود که این خط لوله علاوه بر حل مشکل تامین گاز استانهای شمالی بتواند در ورود ایران به چرخه تجارت جهانی گاز و سوآپ آن مثمرثمر باشد.