در هفته منتهی به ۲۰ مردادماه همچنین عرضه عمده ۷.۰۸ درصد از سهام غیرمدیریتی شرکت پتروشیمی مارون در نماد «مارون۴» در بازار دوم فرابورس ایران صورت گرفت.
در همین حال دادوستد یک هزار و ۲۴ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۴ هزار و ۵۸۷ میلیارد ریال در ۱۸۳ هزار دفعه معاملاتی در بازارهای فرابورس ایران، منجر به افزایش ۴ و ۵۱ درصدی حجم و تعداد دفعات مبادلات و کاهش ۳۵ درصدی ارزش معاملات شد. نباید فراموش کرد که این ارقام مربوط به ۴ روز معاملاتی در هفته گذشته است در حالی که هفته پیش از آن ۵ روز کاری را پشت سر گذاشتیم.
بازارهای دوم و پایه در این هفته عملکرد سبزی را به ثبت رساندند و در مقابل سایر بازارها با کاهش حجم و ارزش مبادلاتی مواجه شدند. بدین ترتیب با جابهجایی ۴۸۴ میلیون سهم به ارزش یک هزار و ۱۱۸ میلیارد ریال، حجم و ارزش مبادلات در بازار دوم نسبت به هفته گذشته به ترتیب ۳۵ و ۲ درصد افزایش یافت.
در بازار اول نیز سهامداران ۸۸ میلیون سهم را دست به دست کردند که ارزش ۱۴۷ میلیارد ریالی را رقم زد. حجم و ارزش مبادلات در بازار اول در مقایسه با هفته پیش بالغ بر ۵۰ درصد کاهش یافت که این کاهش تحت تاثیر تعطیلی یکی از روزهای کاری این هفته نیز بود.
مبادلهگران همچنین ۴۳۷ میلیون سهم به ارزش ۹۵۱ میلیارد ریال را در تابلوهای معاملاتی بازار پایه جابهجا کردند که حجم و ارزش مبادلات این هفته رشد کمتر از ۱۰ درصدی را نشان میدهد.
کاهش مبادلات اوراق بدهی و "تسه"
تغییر مالکیت ۱۵ میلیون ورقه به ارزش ۲ هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال نیز نتیجه نقلوانتقالهای صورتگرفته در بازار ابزارهای نوین مالی بود که حجم و ارزش مبادلات اوراق بدهی و تسهیلات مسکن با کاهش روبهرو شد و در مقابل صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله مبادلات مثبتی را به ثبت رساندند.
بدین ترتیب ۲ میلیون ورقه بدهی به ارزش یک هزار و ۹۴۴ میلیارد ریال و ۳ هزار ورقه تسهیلات مسکن به ارزش ۲۳۳ میلیارد ریال بین خریداران و فروشندگان دست به دست شد. در تابلو صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله نیز ۱۲ میلیون ورقه به ارزش ۱۹۳ میلیارد ریال نقلوانتقال یافت که حجم این مبادلات ۱۱ درصد و ارزش آنها ۱۷ درصد رشد به همراه داشت.
هفته گذشته گروه فلزات اساسی با در اختیار گرفتن ۲۱ درصد از ارزش کل معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام، جایگاه نخست را در میان صنایع فرابورسی به خود اختصاص داد و جایگاه بعدی به لحاظ ارزش معاملاتی به گروه حملونقل، انبارداری و ارتباطات اختصاص یافت. عنوان گروههایی از جمله انبوهسازی، املاک و مستغلات؛ اطلاعات و ارتباطات؛ محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر و گروه سرمایهگذاریها را میتوان در فهرست ۱۰ صنعت برتر فرابورسی دید.
در نهایت شاخص کل فرابورس ایران که در نخستین روزهای مبادلاتی هفته گذشته روندی افزایشی را به ثبت رساند در روزهای پایانی با کاهش مواجه شد و در ارتفاع ۹۲۴ واحدی مبادلات این هفته را خاتمه بخشید و به استقبال آخرین هفته مبادلاتی مردادماه رفت.
انتهای پیام/