
به نوشته این تحلیلگر، کشورهای دمکراتیکی مانند کره جنوبی و ژاپن، به اندازه یک کشور دیکتاتور، میتوانند به نحو موثری با یک ویروس مقابله کنند. در حقیقت، جوامع باز نسبت به کشورهای اقتدارگرا، مزیت مشخصی دارند، چون برخلاف روزهای اول کرونا در چین، نمیتوانند اطلاعات ناخوشایند را برای مدت طولانی انکار یا سرکوب کنند. اما، برای اروپا و آمریکا، کووید-۱۹ یک حمله غافلگیرانه از سوی دشمنی است که تاکنون ناشناخته بود. بنابراین، عجیب نیست که واکنش اولیه کشورهای غربی به بحران بهداشت عمومی دیرهنگام و نابسامان بود.
به گزارش اتاق خبر، به نقل از فرارو، تا قبل از شیوع جهانی ویروس جدید کرونا، کمتر کسی فکر میکرد در قرن بیست و یکم یک بیماری همهگیر شیوع پیدا کند و تقریبا کل جهان را برای هفتهها تعطیل کند. بسیاری معتقد بودند چنین بیماریهایی دیگر فقط در کتابهای تاریخ و فیلمهای تخیلی پیدا میشوند. اما کرونا ظاهر شد و با سرعتی کم نظیر تمام قارهها را درنوردید و حالا به گفته برخی کارشناسان، همین اعتقاد باعث شده که بسیاری از کشورهای پیشرفته در مقابل کرونا زانو بزنند.
کرونا همچنان در بسیاری از کشورها تاخت و تاز میکند و هر روز جان صدها نفر را میگیرد. موارد ابتلا به ویروس جدید کرونا، معروف به کووید-۱۹، به یک میلیون نفر نزدیک میشود. تعداد مبتلایان در سراسر جهان، از ۸۶۰۰۰۰ و تعداد قربانیان از ۴۳ هزار نفر فراتر رفته است. در حالی که موارد ابتلا در منشأ اولیه کووید-۱۹، یعنی چین، رو به کاهش است، تعداد بیماران و قربانیان این بیماری در غرب در حال اوج گیری است. ظرف یک روز، ۵۶۳ نفر در بریتانیا در اثر کرونا جان باختند. تعداد مبتلایان اسپانیا نیز از ۱۰۰ هزار نفر عبور کرده و رو به افزایش است. در آمریکا، اوضاع بسیار وخیمتر است. این کشور، با داشتن بیش از ۱۸۶ هزار مورد ابتلا به کرونا، بیشترین تعداد بیماران را در جهان دارد. فوتیهای آمریکا نیز از ۴۰۰۰ هزار نفر گذشت. کاخ سفید به تازگی بر اساس یک مدل جدید پیش بینی کرده که بین ۱۰۰ تا ۲۴۰ هزار آمریکایی بر اثر کرونا جانشان را از دست خواهند داد.
همه اینها در حالی است که کرونا در شهر ووهان چین، که منشأ اولیه این ویروس کشنده میباشد، مهار شده است. پس از دو ماه اعمال محدودیتهای شدید، زندگی در ووهان در حال عادی شدن است.
همه اینها در حالی است که کرونا در شهر ووهان چین، که منشأ اولیه این ویروس کشنده میباشد، مهار شده است. پس از دو ماه اعمال محدودیتهای شدید، زندگی در ووهان در حال عادی شدن است.
دو دیدگاه
این تفاوت در نوع مقابله با کرونا پرسشهای مهمی را مطرح کرده که شاید مهمترین آنها، این است که چرا چین و به طور کلی کشورهای آسیایی، در مقایسه با کشورهای غربی، در مهار یا حداقل کند کردن روند شیوع کرونا عملکرد موفقتری داشتهاند؟
در پاسخ به این پرسش، نظرات مختلفی مطرح شده است که به طور کلی به دو بخش تقسیم میشوند. گروهی با متهم کردن چین به پنهانکاری در موضوع کرونا، از اساس صحت این پرسش را زیر سوال میبرند. برخی رسانههای غربی، به وضوع این دیدگاه را مطرح میکنند که مقامات چین درباره شدت و گستره شیوع بیماری کرونا در کشورشان شفاف نبوده اند. این رسانه ها، از طریق مصاحبه با شهروندان ووهان یا بررسی آمار فوتیهای بیمارستان ها، میگویند تلفات چین از کرونا بسیار بیشتر آمار رسمی است.