مذاکرات موقتی، سرکاری، مذاکره برای مذاکره یا توافقهای کوتاهبرد – به خاطر مزاحمتها و کارشکنیهایی که برخی از مخالفین مذاکرات چه در داخل ایران و چه در آمریکا و چه در منطقه مانند اسرائیل دارند – آسیبپذیرند. آنها بعداً مزاحمت ایجاد خواهند کرد.
ابراهیم اصغرزاده، فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با خبرآنلاین در پاسخ به این سوال که «اگر به گذشته برگردید، سفارت را تسخیر نمیکنید؟» گفت: «آن اتفاق متعلق به زمان دیگری است. چنین سوالی را نمیشود مطرح کرد. اما الان که نگاه میکنیم میبینیم که در تله همان مسیر افتادیم. یعنی به جای آنکه آن را به یک حادثه موقت تبدیل کنیم، آن را به یک استراتژی بلندمدت تبدیل کردیم. آمریکا شاه را پذیرفته بود. حتی اگر ما آن را یک نقشه در نظر میگرفتیم، نباید آن را به استراتژی بلندمدت تبدیل میکردیم تا تمام حیثیت سیاسی و توسعه کشور را گروگان یک نوع نگاه نسبت به غرب و نسبت به آمریکا کنیم.»
او درباره مذاکرات ایران و آمریکا گفت: «اتفاقاتی که در ماههای گذشته در منطقه رخ داد، شرایطی را ایجاد کرد که حکومت تصمیم گرفت تا مسیر سیاست خارجی خود را اصلاح کند و دارای انعطاف باشد و بحث مذاکرات را شروع کند. فکر میکنم شکست این دور از مذاکرات، به این خاطر مهم است که جریانی شروع شده است که اگر شکست بخورد، متوقف شود، یا تبدیل به یک عدم توافق شود، هزینه فوقالعاده سنگینی را برای ما در بر خواهد داشت.
در این صورت آمریکا و ایران دوباره روایتهای گذشته خود را بازخوانی خواهند کرد و هر کدام به لحاظ هویتی طرف مقابل را متهم میکنند. آمریکا میگوید ایران تروریست است و ایران هم میگوید آمریکا برانداز است. بنابراین، دوباره سر جای اول خود برمیگردیم. بنابراین شکست مذاکرات فوقالعاده مهم است و نباید این مذاکرات شکست بخورد.» او همچنین گفت: «بهعنوان یک اصلاحطلب همیشه پیشنهادم این بوده است که مذاکرات جامع باشد، یعنی فقط محدود به پرونده هستهای ایران نباشد؛ درمورد همه مسائل باشد تا بتوانیم رابطه خود را با غرب و آمریکا اصلاح کنیم.
مذاکرات موقتی، سرکاری، مذاکره برای مذاکره یا توافقهای کوتاهبرد – به خاطر مزاحمتها و کارشکنیهایی که برخی از مخالفین مذاکرات چه در داخل ایران و چه در آمریکا و چه در منطقه مانند اسرائیل دارند – آسیبپذیرند. آنها بعداً مزاحمت ایجاد خواهند کرد. برای اینکه این اتفاق نیفتد به نظرم مذاکرات باید فوری و هم جامع باشد. باید به همه حوزهها برسد، در سطوح عالیه باشد و به سمت باز کردن راههایی برود که ایران بتواند از مواهب این مذاکرات برخوردار شود.»