
به گزارش اتاق خبر به نقل از فارس؛ رسانههای عبری روز دوشنبه ۳۰ ژوئن، از آماری شوکآور درباره تلفات ارتش رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۵ پرده برداشتند؛ آماری که حاکی از اوجگیری چشمگیر خسارات برغم تداوم سیاست سرپوشگذاری و سانسور از سوی نهادهای نظامی این رژیم است.به نوشته خبرگزاری فلسطینی شهاب، بر اساس دادههای رسمی ارتش اشغالگر، تنها در ماه ژوئن بیش از ۵۴ نظامی اسرائیلی در جبهههای مختلف کشته شدند که تازهترین مورد آن، کشته شدن یک نظامی در انفجار بمب کنار جادهای در جبالیا واقع در شمال نوار غزه در روز یکشنبه هفته جاری است. از زمان آغاز مجدد حملات به غزه در نیمه مارس، شمار کشتهشدگان ارتش به ۳۰ نفر رسیده که ۲۱ تن از آنها در انفجار بمب کشته شدهاند.به این ترتیب، آمار کل کشتههای ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز عملیات زمینی در غزه به ۴۳۸ نفر رسیده و از آغاز جنگ در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا امروز، مجموع تلفات به ۸۸۰ کشته رسیده است. همچنین، شمار مجروحان به ۶۰۲۹ نفر رسیده که از این تعداد، ۲۷۴۳ نفر تنها در جریان حمله زمینی زخمی شدهاند؛ آماری که شکست آشکار در مهار خسارتها را نشان میدهد.
سانسور نظامی و سیاست سیستماتیک پنهانکاریمرکز اطلاعرسانی فلسطین نیز با بازتشر این گزارش نوشت: با وجود این ارقام، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی همچنان به اعمال سانسور شدید و ممنوعیت انتشار اطلاعات مربوط به تلفات ادامه میدهد. هرگونه گزارش یا آماری درباره کشتهها، بدون تأیید رسمی ارتش، مشمول مجازات است. در توجیه این رفتار، ارتش اعلام کرده که تا اطلاع خانوادهها نمیتوان اسامی یا ارقام را منتشر کرد؛ دلیلی که بهگفته تحلیلگران، بیشتر برای کنترل افکار عمومی است تا رعایت ملاحظات انسانی.روزنامه «هاآرتص» پیشتر از شکاف قابلتوجه بین آمارهای اعلامشده از سوی ارتش و ثبتشده در بیمارستانها خبر داده بود؛ شکافی که از تلاش هدفمند برای پنهانسازی واقعیت پرده برمیدارد.پنهانسازی تلفات در میان گروههای خاصفراتر از سانسور عمومی، برخی دستههای خاص از کشتهها بهطور کامل از آمارهای رسمی حذف میشوند. از جمله این گروهها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:- مزدوران خارجی که با ارتش رژیم صهیونیستی همکاری میکنند.- نظامیان تنها؛ افرادی که بدون خانواده به فلسطین اشغالی مهاجرت کردهاند.نظامیان بیهویت یا فاقد پروندههای مدنی کامل، که اغلب در خط مقدم قرار داده میشوند.گزارشهایی نیز از پرداخت پول به خانوادههای کشتهشدگان، بهویژه در میان جوامع یهودیان شرقی، روستبار، دروزی و بدوی، برای جلوگیری از اعلام نام و هویت فرزندانشان منتشر شده است؛ اقدامی که برای حفظ تصویر یکپارچه و مقتدر از ارتش در چشم جامعه صهیونیستی انجام میگیرد.
بحران روحیه و ناکامی میدانیهمزمان، تحلیلگران نظامی از فروپاشی روحیه در میان نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی و ضعف جدی در آمادهسازی نیروهای زمینی سخن میگویند.«آوی اشکنازی» تحلیلگر نظامی اسرائیلی میگوید که ارتش در تجهیز نیروهای خط مقدم بهشدت کوتاهی کرده و ادامه استهلاک انسانی، ارتش را به وضعیت بحرانی کشانده است.از زمان ازسرگیری حمله به غزه در مارس ۲۰۲۵، گروههای مقاومت فلسطین با تاکتیکهای پیشرفته کمین و انفجار، خسارات سنگینی به نیروهای اشغالگر وارد کردهاند. در شرایطی که ارتش موفق به تحقق اهداف نظامی کلان نشده، فرسایش روزافزون انسانی و روانی، بزرگترین چالش این رژیم در جنگی شده که پایانش نامعلوم است.