Performancing Metrics

مهاجرانی: کالابرگ الکترونیک، نوبتی به هفت دهک پرداخت می شود | اتاق خبر
کد خبر: 465175
تاریخ انتشار: 10 تیر 1404 - 16:00
سخنگوی دولت با اشاره به مهمترین برنامه‌های دولت در حوزه اقتصادی تاکید کرد: بهبود وضعیت تولید و رشد اقتصادی و بهبود معیشت مردم از برنامه های دولت است. کنترل قیمت کالاها را دنبال خواهیم کرد.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، صبح امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری خود با اشاره به تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران گفت: در جنگ ۱۲ روزه، شاهد حمله به صلح، علم و رسانه بودیم. فجایعی رخ داد که جهان را در بهت و حیرت فرو برد؛ از جمله حمله به سازمان صداوسیما، کوی اساتید، و زندان اوین. چه کسی به زندانی بی‌پناهی که در بند است حمله می‌کند؟ در این مدت حتی بیمارستان‌ها، یگان‌های امدادرسان و تیم‌های هلال‌احمر نیز هدف قرار گرفتند.وی افزود: روزهای سختی را پشت سر گذاشتیم، اما ایران سرزمینی است که در آن، همواره حسین‌ها، علی‌ها، سیاوش‌ها و اسفندیارهایی در دفاع از وطن برخاسته‌اند.دولت از اولین لحظات بحران وارد عمل شدسخنگوی دولت تأکید کرد: دولت، به عنوان نهاد خدمت‌رسان، از نخستین لحظات آغاز تجاوز دشمن وارد عمل شد. دکتر ظفرقندی، وزیر بهداشت، در همان دقایق ابتدایی جنگ، اتاق‌های کنترل اورژانس را فعال کرد و هماهنگی با دانشگاه‌های علوم پزشکی را در دستور کار قرار داد. ایشان مرد میدان علم و بحران است و خوشبختانه امور به‌خوبی مدیریت شد.مهاجرانی ادامه داد: روز جمعه، جلسه فوق‌العاده دولت با حضور معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد. در این جلسه چهار کارگروه اصلی شامل اقتصادی، زیربنایی، امنیت شهروندان و رسانه شکل گرفت تا نیازهای فوری مردم نظیر سوخت، کالاهای اساسی و دارو تأمین شود. همچنین اقدامات لازم برای برقراری امنیت جانی شهروندان، در پی ترورهای پراکنده در سطح کشور، انجام گرفت.
 
وی توضیح داد: در کارگروه امنیت شهروندان، وزارت کشور به‌عنوان نهاد متولی، مسئول حفظ جان مردم بود. کارگروه زیربنایی با محوریت سازمان برنامه و بودجه مسئولیت تثبیت زیرساخت‌ها را بر عهده گرفت و در حوزه اطلاع‌رسانی، شورای اطلاع‌رسانی دولت مدیریت امور رسانه‌ای را عهده‌دار شد. در این چارچوب، تأمین و توزیع پایدار سوخت، کالاهای اساسی و ایجاد ثبات در ذخایر راهبردی کشور به‌طور دقیق مدیریت شد.۹۳۵ شهید تقدیم وطن شدسخنگوی دولت، در ادامه نشست خبری خود با اشاره به آمار جان‌باختگان و مجروحان جنگ ۱۲ روزه گفت: طبق آمار پزشکی قانونی، تاکنون ۹۳۵ نفر از هموطنان به شهادت رسیده‌اند که از این تعداد، ۱۴۰ نفر زن و کودک بودند. متأسفانه در برخی موارد، شاهد شهادت خانوادگی تا ۱۲ عضو از یک خانواده نیز بوده‌ایم.وی افزود: بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت، ۵۶۴۶ نفر از مجروحان به بیمارستان‌ها مراجعه کرده‌اند. ارائه خدمات درمانی به این افراد، فراتر از ظرفیت معمول سیستم درمانی کشور بوده است. در این حملات، ۱۱ دستگاه آمبولانس منهدم شد و ۹ نفر از کادر درمان و ۵ نفر از نیروهای امدادی جمعیت هلال‌احمر نیز به شهادت رسیدند.آسیب به مراکز درمانی و حمایتی در تهران و غرب کشورمهاجرانی با اشاره به خسارات وارد شده به زیرساخت‌های درمانی و حمایتی گفت: علاوه بر مناطق مسکونی، بیمارستان‌های مطهری، ولی‌عصر، خاتم‌الانبیاء، مرکز توانبخشی هلال‌احمر و بیمارستان لبافی‌نژاد در تهران، همچنین بیمارستان فارابی در کرمانشاه و مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست در قصرشیرین دچار آسیب جدی شدند. یک مرکز توانیابی نیز صدمه دیده است. در جریان حمله به زندان اوین نیز ۷۱ نفر به شهادت رسیدند و عملیات آواربرداری در این محل همچنان ادامه دارد.
 
استفاده از ظرفیت سامانه‌های روانشناسی برای آرامش‌بخشی به مردمسخنگوی دولت با اشاره به فعال‌سازی سامانه‌های مشاوره‌ای گفت: با فعال کردن سامانه‌های ۱۴۸۰ و ۴۰۳۰، از تجربه موفق دوران کرونا برای کمک به کاهش اضطراب و نگرانی مردم استفاده کردیم. تاکنون بیش از ۹۲ هزار تماس با سامانه ۴۰۳۰ برقرار شده است. اساتید دانشکده‌های روانشناسی زیرمجموعه وزارت علوم نیز در این زمینه اقدامات شایسته‌ای انجام داده‌اند.برنامه‌های دولت در حوزه اقتصادی پس از بحرانمهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره انتخاب وزیر اقتصاد و رویکرد دولت در حوزه اقتصادی تصریح کرد: دولت بر بهبود وضعیت تولید، رشد اقتصادی و بهبود معیشت مردم تمرکز دارد. کنترل قیمت کالاها به‌طور جدی دنبال خواهد شد. همچنین حمایت از کسب‌وکارها و بازسازی زیرساخت‌ها در مناطق آسیب‌دیده از اولویت‌های مهم دولت به شمار می‌رود.مشخص شد دشمن ایرانیان را نمی‌شناسندسخنگوی دولت خاطرنشان کرد: در طول مدت جنگ «همدلی ملی» شکل گرفت. با توجه به قائل بودن به رسیدن به محضر خدا با شهادت، در این جنگ دستاوردهای زیادی به دست آوردیم. هم زدیم و هم خوردیم اما پیروز شدیم چون توانستیم انسجام ملی را دوباره زنده کنیم و دشمن را متقابلا زدیم. دشمن فکر کرد با زدن فراجا مردم به کف خیابان‌ها می‌آیند اما مشخص شد ایرانیان را نمی‌شناسند.وی اظهار کرد: شاهد کمترین احتکار و گران‌فروشی در این جنگ بودیم. با همکاری مردم و اصناف مشکل روغن برطرف شد. این جلوه همدلی است که در این جنگ اتفاق افتاد.
 
مهاجرانی گفت: به همت هلال احمر پویش خانه‌ات آباد شکل گرفت برای کمک به ساخت منازل هموطنان آسیب دیده. اسکان آسیب دیدگان از اولویت های اساسی کارگروه‌های چهارگانه دولت و شهرداری تهران بود. هتل شهر و ورزش شهرداری به کمک آمدند و آموزش و پروش هم از خانه‌های معلم استفاده کرد. وزارت میراث فرهنگی نیز هتل لاله را در اختیار شهروندان آسیب‌دیده قرار داد.وی در پاسخ به سوال دیگری تاکید کرد: سایت‌های هسته‌ای ما آسیب دیده است، اما درباره مذاکره هنوز تاریخی برای این موضوع اعلام نشده است. نقش مؤثر فراجا و بسیج در خنثی‌سازی اقدامات عناصر نفوذی سخنگوی دولت در سخنانی ضمن قدردانی از نیروهای نظامی، انتظامی و امدادی کشور گفت: مصاحبه‌های متعددی با رسانه‌های خارجی توسط وزیر امور خارجه و برخی از مسئولان کشور انجام شد تا روشنگری لازم صورت گیرد. از تلاش‌های سپاه، ارتش، نیروهای پدافند و نیروهای امدادرسان قدردانی می‌کنیم و با افتخار دست آن‌ها را می‌بوسیم. همچنین، نیروهای فراجا و بسیج با راه‌اندازی گشت‌های خیابانی نقش مؤثری در خنثی‌سازی اقدامات تروریستی عناصر نفوذی و خائنان به کشور ایفا کردند.وی با اشاره به اعتصاب برخی از رانندگان کامیون افزود: در شرایطی که با اعتصاب روبه‌رو بودیم، بسیاری از رانندگان با شکستن اعتصاب، به انتقال کالاهای اساسی و سوخت پرداختند. همچنین رانندگان اتوبوس و لوکوموتیوهای قطار، شهروندان در راه مانده را به مقصد رساندند. از نانوایان، صاحبان فروشگاه‌ها و تمام کسانی که تلاش کردند جریان زندگی در تهران و شهرستان‌ها متوقف نشود، تشکر می‌کنم.
 
وی ادامه داد: از صاحبان مشاغل، مدیران اصناف، هنرمندان، دانشگاهیان و مداحان نیز سپاسگزارم که با رفتار مسئولانه خود، جلوه‌ای از همبستگی و ایستادگی را به نمایش گذاشتند. حضور ارکستر سمفونیک در میدان آزادی اقدامی شجاعانه و درخور توجه بود. همچنین از اقلیت‌های دینی و اکثریت ملت ایران که در مسیر حفظ وحدت و همدلی گام برداشتند، صمیمانه سپاسگزاری می‌کنم.سخنگوی دولت در ادامه اظهار داشت: دانشمندان ما در خواب و در دل پایتخت، در سعادت‌آباد، به شهادت رسیدند. کدام کشور را سراغ دارید که با نخبگان و دانشمندان خود چنین رفتاری داشته باشد؟مهاجرانی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره پیگیری جنایت و تجاوز رژیم صهیونیستی گفت: ما این موضع را به صورت مستمر از سازمان ملل پیگیری کردیم، شکایت های متعددی در نهادهای مختلف انجام شده است.
 
فاطمه مهاجرانی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر گفت: در جریان حملات شیمیایی به منطقه سردشت و روستاهای پیرامون آن، برخلاف تمام پروتکل‌های بین‌المللی، بمب‌های شیمیایی بر سر مردم بی‌دفاع ریخته شد، اما جهان در برابر این جنایت سکوت کرد. دنیا باید بداند که چرا ایران به قدرت دفاعی و موشکی نیاز دارد. صدای ملت ایران باید از طریق رسانه‌ها به گوش جهانیان برسد؛ ما ملتی هستیم که مورد تهاجم قرار گرفته‌ایم و ناگزیر از دفاع مشروع بوده‌ایم.وی در ادامه با ادای احترام به شهدای حادثه هفتم تیر سال ۱۳۶۰، یاد آنان را گرامی داشت و افزود: ملت ایران همواره با فداکاری و پایداری مسیر عزت و استقلال را طی کرده است.ناکافی بودن محکومیت صرفسخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره اقدامات دولت در نهادهای بین‌المللی و شورای امنیت در واکنش به تجاوز رژیم صهیونیستی، گفت: اقدامی که رژیم صهیونیستی انجام داده است از منظر کیفری و بین‌المللی یک جنایت محسوب می‌شود. به همین دلیل، از همان روز جمعه و در اولین ساعات، مکاتبات ما با شورای امنیت سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری آغاز شد.وی افزود: حداقل ۱۰ مکاتبه با دبیرکل سازمان ملل و نهادهای مرتبط از جمله شورای امنیت صورت گرفته است و سه جلسه مشخص نیز در سطح شورای امنیت برگزار شده است.مهاجرانی ادامه داد: مستندسازی این جنایات به طور دقیق در حال انجام است و کمیته حقوقی ویژه‌ای در سطح معاونت حقوقی ریاست جمهوری برای این موضوع تشکیل شده است.
 
سخنگوی دولت عنوان کرد: کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران، که ریاست آن بر عهده جمعیت هلال احمر است و اعضایی از وزارت کشور، وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت و درمان، دادگستری و نیروهای مسلح دارد، تشکیل جلسه داده و در راستای پیگیری‌های حقوقی، کار خود را دنبال می‌کند.مهاجرانی یادآور شد: شکایت‌های متعددی در حوزه‌های مختلف از جمله محیط زیست، حقوق بشردوستانه و کیفری بین‌المللی به نهادهای بین المللی ذیربط ارائه شده است.برنامه‌های اقتصادی دولتمهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره انتخاب وزیر اقتصاد در شرایط جنگی، تصریح کرد: یکی از اهداف اصلی دولت، بهبود وضعیت تولید، رشد اقتصادی، کنترل نرخ تورم و ارتقاء سطح معیشت مردم است. البته رویکرد دولت پرهیز از مداخلات مستقیم گسترده و حرکت به سوی سیاست‌های پایدار و هدفمند حمایتی است. سیاست‌های تنظیم بازار در مواقع ضروری اجرا خواهد شد، اما تمرکز دولت بر حمایت از تولید و کسب‌وکارهاست. بازسازی زیرساخت‌های اقتصادی، ایجاد الزامات لازم برای تولید و رفع ناترازی‌های ساختاری در دستور کار جدی دولت قرار دارد.وی همچنین از تدوین یک بسته حمایتی ویژه برای صنایع آسیب‌دیده خبر داد و گفت: این بسته به‌زودی با هدف جبران خسارات و بازگرداندن توان تولید به بنگاه‌ها اجرایی خواهد شد.هیچ تاریخی برای مذاکرات تعیین نشده استسخنگوی دولت تاکید کرد: متأسفانه برخی از سایت‌های هسته‌ای کشور دچار آسیب‌ شده‌اند و موضوع در حال بررسی دقیق فنی و امنیتی است.وی درباره روند مذاکرات نیز گفت: بر اساس اظهارات وزیر امور خارجه، تاکنون هیچ تاریخ مشخصی برای ازسرگیری مذاکرات تعیین نشده است و احتمال دارد که این زمان نزدیک نباشد.
 
برنامه عملیاتی دولت برای حمایت از آسیب‌دیدگان جنگ فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در نشست خبری امروز با اشاره به برنامه‌های دولت برای افزایش تاب‌آوری کشور گفت: ایران از ثروت تمدنی و فرهنگی بسیار ارزشمندی برخوردار است. بازگشت بیشتر قدرت و فرصت‌ها به مردم، محور اصلی سیاست‌های دولت در راستای ارتقای تاب‌آوری اجتماعی است. در این مسیر، مهم است که به جای دسته‌بندی‌های «خودی» و «ناخودی»، همه ایرانیان و تمامی صداهای داخلی به رسمیت شناخته شوند و فرصت بیان نظرات به آنان داده شود.وی افزود: تأکید بر هویت دینی ایرانیان نیز یکی از سیاست‌های کلیدی دولت است؛ زیرا ایران و اسلام در هم تنیده‌اند و تفکیک میان هویت ملی و هویت دینی کار عاقلانه و منطقی نیست. ایرانِ حسین تا ابد پیروز خواهد بود و اقلیت‌های مذهبی نیز به این شخصیت بزرگ اعتقاد دارند و همدل و هم‌نظر با دیگر هموطنان هستند.حمایت دولت از بازسازی منازل آسیب‌دیدهمهاجرانی با اشاره به خسارات وارده در جریان جنگ ۱۲ روزه گفت: بر اساس آخرین آمار سازمان مدیریت بحران، حدود ۳۵۰۰ واحد مسکونی در سراسر کشور آسیب دیده است که ۳۳۲ واحد آن مربوط به تهران است. این آسیب‌ها در سه دسته تخریب کامل، تعمیرات اساسی و خسارت‌های جزیی طبقه‌بندی شده‌اند. دولت در اولویت قرار دادن اسکان آسیب‌دیدگان مصمم است.وی افزود: شهرداری تهران، وزارت گردشگری و هتل‌های تحت پوشش آن‌ها به خوبی پای کار آمده‌اند و اغلب خدمات هتل‌ها به صورت رایگان در اختیار آسیب‌دیدگان قرار می‌گیرد. همچنین اتحادیه هتلداران تخفیف‌های ۲۰ تا ۵۰ درصدی برای کسانی که تمایل دارند مدت بیشتری در هتل‌ها اقامت کنند، در نظر گرفته است.
 
سخنگوی دولت اعلام کرد: جزئیات مربوط به مبلغ وام‌های ودیعه مسکن و وام‌های ساخت و ساز برای آسیب‌دیدگان متعاقباً اعلام خواهد شد.علت تغییر در تخصیص یارانه کالابرگمهاجرانی در پاسخ به پرسشی درباره حذف چهار دهک از دریافت یارانه کالابرگ گفت: سیاست دولت همچنان حمایت از هفت دهک است، اما به دلیل محدودیت‌های بودجه‌ای در حال حاضر دهک‌های اول تا سوم، یعنی حدود ۲۸ میلیون نفر، امکان دریافت یارانه ۱۱ قلم کالای اساسی را دارند. تخصیص کالابرگ به سایر دهک‌ها نیز به مرور زمان و بر اساس شرایط اقتصادی انجام خواهد شد.
 
ذخائر استراتژیک هنوز دست نخورده استوی گفت: ۲۱۰ هزار تن برنج، ۲۰۰ هزار تن روغن، ۱۰۵ هزار تن شکر، ۴۰ هزار تن آرد و مقادیر زیادی هم نهاده‌های دامی توزیع شد اما تنها ۲۵ درصد از آنها استفاده شد و ذخائر استراتژیک هنوز دست نخورده است.سخنگوی دولت در تشریح برنامه دولت برای ساماندهی اتباع غیرقانونی و اخراج آنها از کشور، گفت: تصمیمات وزارت کشور در این باره اجرایی می‌شود. از دیپلماسی هم استفاده می‌کنیم. امیدوارم هیچ کشوری ناامن نشود و مردمش مجبور به مهاجرت به کشورهای دیگر نشوند. بسیاری از مهاجران در خاورمیانه به دلیل دخالت های بیگانگان مهاجرت می‌کنند.مهاجرانی از سفرهای پیوسته زمینی وزیر امور خارجه تقدیر کرد و گفت: سفرهای پیوسته و زمینی دکتر عراقچی در طول مدت جنگ به دشمنان ایران نشان داد ایران، لبنان نیست و اصلا ما را با این کشور مقایسه نکنید.وی در واکنش به خرید جنگده از چین گفت: این موضوع را از نیروهای مسلح دنبال کنید.سخنگوی دولت گفت: خسارت هایی که از ناحیه جنگ متوجه ایران شد را دنبال می‌کنیم. از تجربه دفاع مقدس استفاده کردیم و کمیته ارزیابی خسارات محیط زیستی را از نخستین روزهای جنگ تشکیل دادیم. این کمیته به صورت میدانی آسیب‌ها را پایش کرد. از سوی این کمیته خاک، آب، هوا و مناطق آسیب دیده در حال مستندسازی است. درباره تخریب محیط زیست با سازمانهای جهانی از طریق وزارت خارجه و محوریت سازمان حفاظت از محیط زیست انجام شده است. پیگیری‌های حقوقی نیز همچنان در حال دنبال شدن است.
 
خودی و غیرخودی کردن درست نیستمهاجرانی خاطرنشان کرد: دولت برای تقویت انسجام و همدلی و بازگشت به مردم برنامه دارد. نمونه بارز این همراهی حضور ارکستر سمفونی تهران در میدان آزادی بود. این گروه نوای زندگی و صلح را در این میدان نواخت. دولت روی ترویج فرهنگی مدنی برنامه‌های مفصل دارد. رییس جمهور در دیدار با اصناف گفتند که حاضر به سپردن مسوولیتها به اصناف هستند تا دولت کوچک‌تر شود. در جلسات هیات دولت نیز اختیارات به وزرا و استانداران مورد بحث جدی بود. حمایت از سلایق و نظرات مختلف را باید داشته باشیم. خودی و بی‌خودی کردن نباید کرد. ارتقاء مشارکت فرهنگی عمومی و ارج نهادن به هنر و هنرمند باید ارج نهاده شود. در دولت بستر این کار را فراهم می‌کنیم.وی با اشاره به مصوبه مجلس برای تعلیق همکاری ایران با سازمان انرژی هسته‌ای، گفت: عضو ان پی تی هستیم و حمله آمریکا محکوم است. طبق اصول ان پی تی حق داریم که تعلیق کنیم و قانونی رفتار می‌کنیم. توانمندی‌ها و مصالح ملی خودمان را به خوبی می‌شناسیم و با قانونی شدن این مصوبه مجلس، تصمیم نهایی را می‌گیریم.
 
با عربستان و مصر مشکلات‌مان را حل کردیمسخنگوی دولت با اشاره به مذاکرات هسته‌ای گفت: مذاکرات از دولت سیزدهم در جریان بود و متوقف نشد، اما تناقض گویی‌های آنان مشکل کرد و در وسط مذاکرات به ایران حمله کردند به همین دلیل در عین بی‌اطمینانی به مذکرات، مسیر مذاکرات را ترک نمی‌کنیم. طی دو دهه اخیر هم آن را نشان داده‌ایم. ایران اهل مذاکره و دیپلماسی است. دیپلماسی با کشورهای همسایه و کشورهای منطقه آن را نشان می‌دهد. مخاصمه با کشورهایی که قطع رابطه داشتیم را حل کردیم. با عربستان و مصر مشکلات‌مان را حل کردیم.مهاجرانی گفت: حمایت از واحدهای تولیدی بسته‌ای در محورهای مالی، تقسیط بدهی‌ها و چک‌های برگشتی، تسهیل تامین مالی از طریق خط اعتباری، تامین ارز و استمهال آن، زیرساختها و تمدید کلیه مجوزهای کسب و کار، تامین برق و سوخت و فرآورده‌های سوختی، تامین ۱۰ مرکز لجستیکی، بازرگانی و ثبت سفارش و تمدید خودکار کارت بازرگانی و ثبت سفارش بدون انتقال ارز برای واردات کالاهای اساسی در دستور کار دولت است.وی اظهار کرد: شهدای زندان اولین به ۷۹ نفر افزایش یافت. پویش به #عشق امام حسین (ع) می‌بخشم از سوی قوه قضاییه فعال شده است تا با رضایت شاکی‌ها زندانیان از زندانها رها شوند.
نظرات
ADS
ADS
پربازدید