یک کارشناس اقتصادی گفت: اگر اقتصاد بدون نفت را در کشور پیاده نکنیم، رفع تحریمها ما را به خواستههای ملی درباره استقلال اقتصادی نخواهد رساند.
اتاق نیوز - علیاکبر نیکواقبال اظهار کرد: تاریخ 60 ساله کشور نشان میدهد بیماری هلندی از اقتصاد ما دست برنمیدارد. ما همواره نفت را فروختیم، واردات را رونق دادیم، از صنایع حمایت نکردیم، رفاه کاذب ایجاد کردیم و در نتیجه با ایجاد یک اقتصاد آسیب پذیر با هر شوک خارجی دچار بحران شدیم.
وی با اشاره به توافق جامع هستهای خاطرنشان کرد: در صورت رفع تحریمها رشد اقتصادی در شرایط واقعبینانه میتواند به چهار تا پنج درصد برسد. البته اگر مقداری ایدهآلیستی نگاه کنیم این رشد تا هشت درصد قابل افزایش است چرا که افزایش ارتباطات با کشورهای اروپایی و آمریکا، میتواند باعث رشد صنعتی و مبادلات تجاری شود.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه باید خود را از وابستگی به نفت و گاز آزاد کنیم، تصریح کرد: کشوری مثل نروژ از درآمدهای نفتی بالایی برخوردار است اما بیش از 50 درصد آن را در سرمایهگذاری بینالمللی قرار میدهد. به این ترتیب دچار تب هلندی و تورم نمیشود.
نیکواقبال ادامه داد: رفع تحریمها میتواند منجر به افزایش درآمدهای نفتی شود اما باید توجه کنیم که این درآمدها نباید ما را سرخوش کند. باید پول نفت را در صندوق توسعه ملی ذخیره و آن را برای رشد شرکتهای کشاورزی و صنعتی اختصاص دهیم. باید در خرج کردن منابع بسیار دقت کنیم تا افزایش نقدینگی به تورم جدید دامن نزند.
وی با اشاره به حجم حدود 600 هزار میلیارد تومان نقدینگی سرگردان در کشور گفت: با توجه به امن بودن سپردهگذاری در بانکها این نقدینگی عموما در شبکه بانکی قرار دارد و شبکه بانکی آن را به امور دلالی و واسطهای اختصاص داده اما اگر این حجم نقدینگی به کارآفرینان واقعی اقتصاد برسد، منجر به رشد اقتصادی و اشتغال خواهد شد.
کد خبر:
100406
تاریخ انتشار: 22 فروردین 1394 - 09:35
یک کارشناس اقتصادی گفت: اگر اقتصاد بدون نفت را در کشور پیاده نکنیم، رفع تحریمها ما را به خواستههای ملی درباره استقلال اقتصادی نخواهد رساند....
کلید واژه ها :