
اتاق نیوز - معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه 40 درصد از نیروی بازار کار ایران فاقد بیمههای اجتماعی هستند گفت: به همین منظور طرحی تحت عنوان «بیمه اجتماعی فراگیر» را تدوین و آییننامههای آن را تنظیم کردهایم که امیدواریم با اجرای آن همه نیروی کار ایران از حداقل بیمه اجتماعی برخوردار شوند.
احمد میدری در نشست تخصصی نقد و بررسی احکام سالمندان در برنامه ششم توسعه، به اختلاف وزارت بهداشت و بهزیستی اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت و بهزیستی باید اختلافاتشان را روی میز گذاشته و در جهت رفع آنها اقدام کنند.
وی ادامه داد: براساس مطالعات صورت گرفته، رابطه فقر و سالمندی به شدت در ایران وجود دارد که باید شکافی در آن ایجاد کنیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تامین حداقل رفاه اجتماعی برای سالمندان وظیفه ماست اما تاکنون توجه کافی به آن نداشتهایم در حالی که در اوایل انقلاب اسلامی طرحی به عنوان "طرح شهید رجایی" انجام میشد که بسیاری از کشورهای دنیا از آن الگو میگرفتند اما متاسفانه آن طرح در ایران پیگیری نشد و ادامه نیافت.
میدری درخصوص سالمندی نیز گفت: سالمندی تهدید نیست بلکه فرصت است ومیتوانیم از ظرفیتهای سالمندی در بخشهای مختلف کشور استفاده کنیم، اما در حال حاضر با توجه به شرایط به وجود آمده برای سالمندان در ایران از جمله عدم تعریف محیطهای دوستدار سالمند، این قشر تبدیل به کانونهای نق زدن در منازل شدهاند.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر شعارهای خوبی را دادهایم اما دولت و نظام اجرایی در برخی مواقع نمیتوانند آرمانهای خود را پیش ببرند زیرا با مسائل پیچیدهای روبهروست.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: در حال حاضر در ایران با پدیدههایی از جمله رشد شهرنشینی، تغییر شدید روابط خانوادگی و نابودی محلات روبهرو هستیم و به دلیل آنکه جامعه به سمت فردگرایی رفته است، قدرت هدایت دولت بسیار سخت شده و نمیتواند منافع عمومی را هدایت کنند.
میدری در ادامه به طرح CBR بهزیستی اشاره کرد و گفت: این طرح از اواخر دهه 70 در روستاها اجرا و بهزیستی با شکلگیری کانونهایی اقدام به شناسایی و در نهایت آموزش کرد تا معلولیتها با آسیبهای کمتری در جامعه همراه شوند که این طرح از طرحهای موفقی بود که میتوانیم از اینگونه طرحها در شهرها استفاده کنیم.