
اتاق نیوز – با وجود اینکه طلا وجواهر کالایی سرمایه ای محسوب می شود، هرزگاهی به دلیل مسائل اقتصادی کشور دچار نوسان قیمت می شود. البته تنها سیاست های کلان اقتصادی نیست که می تواند در وضعیت بازار طلا موثر باشد بلکه موضوعی همچون ضعف یک مرجع قانونی برای رسیدگی به مشکلات، می تواند در فضای کسب و کار تاثیرگذار باشد.
به گزارش اتاق نیوز، بدیهی است که اتحادیه ها متولی اصلی رسیدگی به مشکلات صنف خود هستند و در این راستا برخی مسئولان صنفی تمرکز خود را بر روی صدور و یا تمدید پروانه کسب گذاشته اند و دفاع از حقوق اعضا و یا تصمیم سازی برای اثربخشی بیشتر صنف خود در اقتصاد کشور را به فراموشی سپرده اند. در این راستا به منظور مشکلات طلافروشان و مطالبات آن ها از اتحادیه پای صحبت های فعالان این صنف در مناطق مختلف پایتخت نشستیم.
بازار بزرگ تهران
در بازار بزرگ تهران راسته صنف طلا و جواهر که فضای کسب و کار آن به پررونقی سابق نیست؛ با یکی از قدیمی های این صنف هم صحبت شدیم، وی از مالیات ها به عنوان اصلی ترین مشکل این صنف یاد کرد و گفت: مالیات های سنگین سازمان امور مالیاتی و ارزش افزوده منجر به کم اقبالی این کالا در میان مردم شده است زیرا مردم به آن به عنوان کالایی سرمایه ای نگاه می کردند اما زمانی که شاهد این مبلغ اضافه( مالیات بر ارزش افزوده) هستند که از آن ها مطالبه می شود ما را مقصر می دانند و نمی توانند به ما اعتماد کنند.
این فعال اقتصادی در رابطه با مالیات بر ارزش افزوده راهکاری نیز ارائه کرد و گفت: باید یک بار برای همیشه این مشکل را کارشناسانه حل کرد و واسطه گری میان دولت و مردم از روی شانه های صنف را برداشت تا شاید بتوان مجددا اعتماد مردم را جلب کرد.
وی با تأکید بر تحقق دولت الکترونیک ادامه داد: دولت باید سیستمی طراحی کند که به هنگام خرید مردم به صورت خودکار مالیات بر ارزش افزوده از حساب خریدار کم شود.
او اشاره ای به وضعیت نابسامان واردات و صادرات را داشت و گفت: تنوع در بازار طلا بسیار کم است اگر کمی نظارت بیشتر و مدیریت بهتری از سوی دولت و اتحادیه در این زمینه صورت گیرد شاید انگیزه تولیدکننده داخلی وخریداران افزایش یابد.
پاساژ نگین
پاساژ نگین در خیابان کریم خان زند یکی از مراکز خرید و فروش طلا و جواهر است. به کمک راهنمایی بسیاری از اهالی پاساژ با یکی با سابقه ترین اعضای این صنف در خصوص نوع حمایتی که اتحادیه صنف طلا و جواهر از صنف خود می کند پای گفت و گو نشستیم. او پس از ابراز ناراحتی و عدم رضایت از فعالیت های اتحادیه گفت: تنها رابطه ای که من و خیلی از هم صنفی هایم با این اتحادیه داریم در پرداخت مبالغ حق عضویت و جواز است.
وی در خصوص شرکت در انتخابات اتحادیه گفت: حتما رأی می دهم اما این که خود نامزد شوم بسیار مشکل است زیرا ضوابط و شرایط سختی برای این کار در نظر گرفته اند که در هر دوره تنها یک سری افراد معین و تکراری به عنوان نامزد انتخاب می شوند. ما نیز به عنوان رأی دهنده گزینه های بسیار محدودی داریم.
این فعال اقتصادی در خصوص عملکرد اتحادیه می گوید: در حال حاضر به دلیل رکود در بازار در اکثر روزها، فروش در این صنف نزدیک به صفر است اما مالیات بسیار سنگینی برای ما در نظر گرفته اند. این صنف جدا از 7 درصد مالیات دارایی خود باید 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده را از مردم بگیرد و به خزانه دولت بدهد که اغلب اوقات مردم راضی نمی شوند و ما این شکاف را باید با کاهش از سود خود پر کنیم و در این شرایط سود بسیار ناچیزی برای ما می ماند. تنوع در بازار نیز بسیار کم است اگر به صادرات و واردات کمکی می شد شاید برای تولید کننده و خریدار انگیزه بیشتری ایجاد می شد.
سال گذشته صنف اعتراضی به مالیات ها داشت اما اتحادیه به جای این که در کنار ما قرار بگیرد در مقابل ما ایستاد. اتحادیه نه تنها به نفع ما فعالیت نمی کند گاهی هم اقداماتی علیه ما صورت می دهد.
وی در رابطه با انگیزه افرادی که ریاست اتحادیه را به عهده گرفته اند گفت: جدا از قدرت طلبی که در وجود هر انسانی است من فکر می کنم اعتباری که این پست برای آن ها به همراه می آورد نیز مدنظر داشته اند. طبیعتا برای خرید طلا توسط مردم به رئیس اتحادیه بیشتر اطمینان می شود تا به من خرده فروش.

