
گزارش لحظه به لحظه خبرنگار پارلمانی اتاق نیوز از جلسه استیضاح وزیر راه و مسکن و شهرسازی:
ساعت 11:52
ساعت 11:20، یک نماینده مخالف استیضاح
|
وی به کاهش 60 درصدی بودجه و اعتبارات کشور در اثر مشکلات خارجی ناشی از مسائل دیگر اشاره کرد. وی گفت از 6 هزار میلیارد تومان تخصیص از سوی سازمان برنامه و بودجه تنها 1000 میلیارد تومن است، در حالی که 120 هزار میلیارد تومان قرارداد داریم و ما با استفاه از راهکارهای مختلف و تکنیک های مختلف اقدام به ادامه پروژه های موجود و نخوابیدن آنها کرده ایم.
آخوندی سپس به کاهش قدرت وام دهی بانکها اشاره کرد و گفت قدرت وام دادن کل بانک های کشور به زیر 10 درصد رسیده است. ...
سه سیاست اصلی وزارتخانه: افزایش بهره وری، افزایش صادرت و قطع تدریجی وابستگی به بودجه نفت بوده است و برای این امر بازسازی پایانه های مرزی در اولویت قرار داده ایم، وصل شدن به کریدورهای بین المللی و آسیایی از دیگر اقدامات ما بوده است.
ساعت 10:05 حمایت وزیر ورزش از وزیر راه
گودرزی وزیر ورزش و جوانان در خصوص استیضاح وزیر راه و مسکن و شهرسازی گفت: عباس آخوندی چهره ای متخصص، پرتلاش و آشنا به نیازهای کشور در حوزه راه و شهرسازی است که قطعاً حذف وی با استیضاح از سوی مجلس ضربه بزرگی به توسعه پایدار، زیرساخت سازی و پیشرفت کشور در این حوزه تخصصی وارد خواهد کرد.
ساعت 9:55 آمار رو به افزایش کشته های سوانح جاده ای
موافق سوم استیضاح اما به برخی آمارها در حد فاصل سالهای 2008 تا 2015 اشاره کرد که بر اساس ادعای وی تعداد سوانح، کشته شدگان و مجروحان با سیر صعودی 150 درصدی مواجه شده است.
ساعت 9:45 حملات شدید اللحن علیه روحانی و کابینه
موافق دوم استیضاح اما حملات بسیار شدیدی را علیه وزیر راه و همچنین شخص رئیس جمهور و دیگر اعضای کابینه وارد کرد. وی استیضاح را استیضاح پابرهنگان علیه دولت بد قول و تنبل و دولتی که با شیطان بزرگ دست می دهد خواند.
ساعت 9:36 انتقاد لاریجانی از برخی ادعاهای رسایی
علی لاریجانی ریاست مجلس در پایان سخنان حمید رسایی گفت برخی گفته های وی در مورد کارت زرد دادن به وزیر راه را نادرست و جفای به هیات رئیسه خواند
ساعت 9:20 - رسایی وزیر راه را به فریبکاری در پروژه مسکن مهر متهم کرد
حمید رسایی یکی از مخالفین اصلی ادامه کار وزیر راه انتقادات خود را آغاز کرد عمده انتقادات این نماینده عضو جبهه پایداری به سیاست های وزیر در قضیه مسکن مهر وارد شد و آخوندی را متهم به فریبکاری در این حوزه و عدم عملکرد مناسب متهم کرد. وی سپس فیلمی را در صحن علنی در مورد افرادی که در مسکن مهر ثبت نام کرده اند را منتشر کرد فیلمی که در آن نفرات هنوز چشم انتظار مسکن خود بودند. رسایی سپس در ادامه مدعی شد که هدف وی سیاسی نیست بلکه می خواهد برای خدا و قیامت به وزیر رای عدم اعتماد بدهد. رسایی در ادامه پس از قطع فیلم یکبار دیگر خواهان پخش نیمه دوم فیلم شد وی چندین بار جمله ای به نقل از وزیر که در آن گفته شده است، طرح مسکن مهر یک طرح مزخرف است را بازتکرار کرد.
ساعت 9:13 غیبت رئیس جمهور در جلسه استیضاح
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور بجای دکتر روحانی در حمایت از وزیر راه به مجلس آمده است.
ساعت 9:08 جلسه استیضاح آغاز شد
به گزارش اتاق نیوز استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی با 13 امضا در جلسه علنی روز یکشنبه (پنجم مهرماه) مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد. روح الله حسینیان، مهدی کوچک زاده، حمید رسایی، حسینعلی حاجی دلیگانی، جواد کریمی قدوسی، زهره طیب زاده، فاطمه آلیا، موسی الرضا ثروتی، محمود نبویان، مجتبی رحماندوست، بهرام بیرانوند، حسن کامران و نیره اخوان، 13 نماینده ای هستند که پای این طرح را امضا کرده اند که اکثر این نمایندگان از اعضای جبهه پایداری هستند. محورهای اصلی استیضاح وزیر راه و شهرسازی عدم انجام تعهدات زمان رای اعتماد، مشکلات عمومی وزارت راه و شهرسازی، مشکلات زمین و مسکن شهری و روستایی، حوزه حمل و نقل و مشکلات حوزه مالی وزارتخانه اعلام شد. براساس آیین نامه داخلی مجلس ابتدا باید موافقان و مخالفان استیضاح در دو ساعت به تشریح دیدگاه های خود نسبت به استیضاح آخوندی بپردازند و سپس وزیر راه و شهرسازی صحبت می کند. طبق آیین نامه داخلی مجلس وزیر راه و شهرسازی و رییس جمهوری حداقل سه ساعت فرصت دارند از عملکرد این وزارتخانه دفاع کنند.