Performancing Metrics

واگذاري وظيفه تنظيم بازار پنبه به وزارت صنعت، معدن و تجارت | اتاق خبر
کد خبر: 1890
تاریخ انتشار: 4 مرداد 1390 - 14:18

دبير انجمن صنايع نساجي خواستار واگذار شدن وظيفه تنظيم بازار پنبه كشور به وزارت تازه تاسيس صنعت، معدن و تجارت شد.

عليرضا حائري در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به اين‌كه هم‌اكنون پنبه توليد داخل كفاف نياز صنايع نساجي كشور را نمي‌دهد، عنوان كرد:‌ امسال در بهترين شرايط ممكن حدود 65 هزار تن پنبه در كشور توليد خواهد شد كه با موجودي سال قبل اين رقم به حداكثر 68 هزار تن مي‌رسد. اين در حالي است كه كل نياز صنعت نساجي كشور به پنبه دست‌كم 150 هزار تن است؛ بنابراين براي تامين اين نياز به واردات پنبه نياز داريم.

وي افزود: صنايع نساجي خواستار اين هستند كه واردات پنبه امسال مانند سالهاي قبل با محدوديت و ممنوعيتي مواجه نشود و از سوي ديگر صنايع تعهد مي‌دهند كه علاوه بر واردات، كل پنبه توليد داخل را نيز از پنبه‌كاران بخرند.

حائري با بيان اين‌كه هم‌اكنون حدود 90 درصد از واردات پنبه صنايع نساجي از ازبكستان انجام مي‌شود، اظهار كرد: البته واردات پنبه از ازبكستان موقتي بوده است، چرا كه دولت اين كشور سرمايه‌گذاري زيادي روي كارخانه‌هاي ريسندگي و نساجي انجام داده تا ارزش افزوده بيشتري در اين حوزه به دست آورد؛ بنابراين در آينده نمي‌توان به واردات پنبه از ازبكستان اميدوار بود و بايد تلاش کنيم تا پنبه موردنياز صنايع را در داخل کشور تامين كنيم.

دبير انجمن صنايع نساجي با تاكيد بر اين‌كه بهتر است تنظيم بازار پنبه كشور به وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت سپرده شود، افزود: در ماده 16 قانون بهره‌وري كشاورزي مصوب مجلس شوراي اسلامي وظيفه تنظيم بازار محصولات كشاورزي به وزارت جهاد كشاورزي سپرده شده است، در حالي كه به نظر ما منظور قانون‌گذار در اين ماده محصولاتي مانند گندم، برنج و ميوه‌ بوده كه مستقيما به دست مردم مي‌رسند، اما پنبه محصول موردنياز صنايع بوده و مستقيما به دست مردم نمي‌رسد؛ بنابراين بهتر است وظيفه تنظيم بازار اين محصول استراتژيك به وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت سپرده شود.

او درباره‌ تعرفه واردات پنبه نيز تاكيد كرد: تعرفه واردات پنبه هم‌اكنون چهار درصد بوده و هيچ بحثي درباره افزايش اين تعرفه مطرح نشده است.

دلال بازي در بورس كالا!

اين فعال صنعتي همچنين با اشاره به مشكلات صنايع نساجي كشور در زمينه تامين مواد اوليه موردنياز خود از شركتهاي پتروشيمي توضيح داد: متاسفانه هم‌اكنون شرايطي به گونه‌اي است كه شركتهاي نساجي مجبورند به صورت هفتگي مواد اوليه موردنياز خود را از بورس كالا خريداري كنند. اين در حالي است كه با اين نوع شيوه خريد نمي‌توان براي توليد در درازمدت برنامه‌ريزي كرد.

وي گفت: پيشنهاد مي‌كنيم محصولات پتروشيمي موردنياز نساجي‌ها خارج از بورس به آنها عرضه و اين كار با توافق دو طرفه بين شركتهاي پتروشيمي و نساجي انجام شود.

به گفته وي شيوه خريد مواد اوليه از بورس كالا به صورت نقدي بوده كه اين موضوع به صنايع نساجي فشار نقدينگي زيادي وارد كرده و به دليل نقدينگي ضعيف صنايع نساجي باعث ورود سرمايه‌هاي سرگردان به اين حوزه و شيوع دلال‌بازي مي‌شود و بهتر است شيوه فروش مانند گذشته به صورت خارج از بورس و با توافق با توليدکنندگان و به صورت اقساطي بازگردانده شود.

او در عين حال به برخي دلال‌بازي‌هاي رخ داده در بورس كالا اشاره كرد و افزود: بارها پيش آمده كه يك دلال مواد اوليه موردنياز نساجي‌ها را به صورت گسترده از بورس خريداري كرده و سپس با قيمت بيشتر به آنها فروخته است.

وي افزود: ‌به عنوان مثال ظرفيت توليد گرانول پلي پروپيلين در کشور بيش از تقاضاي بازار و مصرف است. اما اين محصول هم بازار سياه دارد. بايد پرسيد چرا؟ ‌چون در بورس دلال‌بازي مي‌شود.

انتهاي پيام

مطالب مرتبط
نظرات
ADS
ADS
پربازدید