کد خبر:
22771
تاریخ انتشار: 10 فروردین 1391 - 10:06
رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه خرید از محصولات داخلی، تیری است که بر قلب دشمنان فرو خواهد نشست،گفت: نامگذاری سال91 بهترین فرصت برای دستیابی به اقتدار اقتصادی است.
اتاق نیوز به نقل از سایت اتاق تهران؛ یحیی آل اسحاق اظهار داشت: مقام معظم رهبری در حالی سال جدید را به عنوان سال "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری کرده اند که به نظر می رسد یکی از ضرورت های اقتصاد ایران در سال جاری به دلیل واقعیت های اقتصادی کشور و شرایط ویژه بین المللی، حمایت از تولیدات داخلی باشد.
وی افزود: برخی صاحب نظران بر این عقیده اند که منابع طبیعی، معادن، سرزمین و نیروی انسانی و به طور کلی مواهب خدادادی، قدرت اقتصادی کشور ها را تعیین می کند. در حالی که این گونه نیست و درجه اقتدار اقتصادی کشورها همواره متناسب با حجم تولید تنظیم شده است؛ قدرتی که در تبدیل منابع طبیعی و تولید محصولات اقتصادی اعم از اقلام مصرفی، نرم افزاری و سخت افزاری معنا می شود. به بیانی دیگر، تولید به عنوان ملاک اقتدار اقتصادی کشورها قلمداد می شود. بنابراین نامگذاری سال 91 به عنوان بهترین فرصت برای دستیابی به اقتدار اقتصادی است.
آل اسحاق گفت: ایران از حیث یرخورداری از منابع طبیعی در شمار غنی ترین کشورها قرار دارد. حال آنکه پس از انقلاب نیز سرمایه گذاری های بسیاری برای توسعه امور زیر بنایی درکشور صورت گرفته است. حتی به اذعان مجامع بین المللی، جمهوری اسلامی ایران در زمینه توسعه و آموزش نیروی انسانی به رشد چشمگیری دست یافته است. افزون براین، ایران به عنوان دروازه طلایی ورود و خروج ، محور ترانزیت کالا و ارتباطات منطقه ای و بینالمللی نیزهست. درواقع، مجوارت با 15کشور، این امکان را برای ایران فراهم کرده است که بازاری بزرگ با ظرفیت 300 میلیون مصرف کننده در اطراف خود داشته باشد و حتی مواد اولیه تولیدات برخی از این کشورها را تامین کند.
وی افزود: در کنار سرمایه گذاری هایی که تاکنون برای توسعه زیرساخت ها به ثمرنشسته است، حوزه های متنوعی برای سرمایه گذاری وجود دارد. سرمایه گذاری های مرتبط با زنجیره ها و پایه های تولید مانند تولید فولاد و محصولات پتروشیمی، احداث جاده، سد و نیروگاه ها که در سال های گذشتهبه اوج رسید.
رئیس اتاق تهران گفت: نگاهی به روند واردات در 30 سال گذشته نیز نشان می دهد که حدود50 تا 70 درصد از اقلام وارداتی کشور، مواد اولیه، کالاهای سرمایه ای و ماشین آلات بوده است. آمار ها و گزارش ها نیز حکایت از آن دارد که به رغم همه محدودیت ها و بدخواهی دشمنان وضعیت منابع مالی وامکانات ارزی، برای سرمایه گذاری به مراتب بهتر از سالیان گذشته است. به گونه ای که ارزش ذخایر ارزی، حدود 140میلیارد دلار برآورد شده است. همه این موارد، ظرفیت های بالقوه ای است که برای تولید ملی فراهم شده است. اما پشتیبانی از تولیدات داخلی، بدون توجه به ملزومات آن میسر نخواهد بود؛ به ویژه در شرایطی که دشمنان بدخواه کشور، حدود 30 سال است که به عناوین مختلف در حوزه های نظامی، سیاسی و فرهنگی به دنبال وارد آوردن آسیب های جدی به ایران بوده اند اما با عنایات لهی، حمایت مردم و هدایت مقام معظم رهبری، تاکنون نتوانستهاند به اهداف خود دست یابند.
وی افزود: البته مدتی است،عزم خود را جزم کرده اند تا این بار با ابزار تحریم اقتصادی ما را تحت نفوذ خود درآورند. اما حمایت از تولید داخلی پاتکی است که آنان را دراین آوردگاه نیز ناکام خواهد گذاشت. سال گذشته را نیز مقام معظم رهبری به همین دلیل به عنوان سال جهاد اقتصادی نامگذاری کردند.
آل اسحاق گفت: همان گونه که پیش از این نیز اشاره کردم، حمایت ازتولید داخلی، مستلزم توجه به پیش نیازهای آن است که مردم به عنوان مصرف کنندگان و تولیدکنندگان باید به آن توجه کنند. تولید گستره بسیار وسیعی را در بر می گیرد؛ از تولید کالا و محصول قابل مصرف تا تولید علم و فناوری های جدید. امروزه تولیدات سایبری و مجازی، یکی از حوزه های عمده تولید محسوب می شود. اما به طور کلی دارایی های طبیعی تا زمانی که تبدیل به محصول قابل مصرف نشده است نمی تواند به عنوان دارایی های اقتصادی معنا شود. مانند ذخایر معدنی ایران که ارزش آن بالغ بر250 میلیارد تن تخمین زده می شود. در حالی که تاکنونحدود 50 میلیارد تن این ذخایر به مرحله استحصال رسیده است.
وی افزود: از سوی دیگر، کشوری میتواند تولید محور باشد که محصولات خود را منطبق با دانش روز تولید کرده باشد. بنابراین یکی از حمایت های ضروری، توجه بیشتربه تولید دانش بنیان است. موضوع دیگری که ضرورت دارد تولید کنندگان به توجه کنند، کیفیت تولید و افزایش بهره وری است. موضوعی که در سند چشم انداز 20 سال و البته در رهنمودهای مقام معظم رهبری، بارها مورد تاکید قرار گرفته است. اما یکی از آسیب های برخی تولیدات کشور که منجر به افزایش قیمت تمام شده ین کالاها می شود، سطح نازل بهره وری است که از قدرت رقابت آن ها را نیز می کاهد. بنابراین آنچه به تولیدکنندگان مربوط می شود افزایش بهره وری، رعایت کیفیت و سلیقه در تولید کالاهاست؛ به نحوی که بتوانند با رقبا و همگنان خود رقابت کنند. البته این انتظار خارج توانایی های تولیدکنندگان ایرانی نیست و کیفیت محصولات داخلی با اندکی توجه، انظباط و نوعی جهانی نگری ارتقا می یابد. همان گونه که مقام معظم رهبری سال گذشته نیز به " تولید صادرات محور" اشاره کردند. در واقع چنانچه، نگاه صادرات محور و برون نگر بر تولید، حاکم باشد قدرت رقابت نیز افزایش می یابد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: اما مصرف کنندگان داخلی از مصرف کنندگان خرد تا صاحبان خط تولید و مصرف کننده خدمات نیز باید بدانند که کشور در شرایط ویژه ای به سرمی برد و نوع خرید و تقاضای آنان در سرنوشت کشور موثر است. مصرف کنندگان با انتخاب خود دو هدف را نشانه می گیرند. جبران نیاز ها و هم مشارکت در دفاع از کشور. به گمانی دیگر، خرید از محصولات داخلی، تیری است که بر قلب دشمنان فرو خواهد نشست. چرا که اقتصاد کشور، اکنون مورد هدف قرار گرفته است.
وی افزود: اما اگرمصرف کنندگان کالای خارجی را به کالای داخلی ترجیح دهند، در حقیقت آب به آسیاب دشمن ریخته اند. البته این بدان معنا نیست که ضرورتی برای واردات وجود ندارد. بدون تردید، لازم است برای افزایش تولید و رفع برخی نواقص و حتی برای تداوم برخی مبادلات بین المللی دوسویه، واردات به صورت مدیریت شده صورت گیرد؛ واردات برا ی تولید در جهت صادرات.
آل اسحاق گفت: بنابراین باید برای مقابله با دشمن بدخواه و هم برای رشد و توسعه اقتصادی کشو دست به دست هم دهیم تا در نتیجه شاهد افزایش اشتغال،سرمایه گذاری های جدید و ظهور ابداعات و اختراعات جدید و استفاده از دستاوردها ی علمی باشیم. یک نشاط کامل در اقتصادی ایجاد شود. همچنین ضرورت دارد به این رهنود مقام معظم رهبری یعنی "حمایت از تولید داخلی" به عنوان یک وظیفه ملی ودینی و تاریخی بنگیریم وآن را در عمل دنبال کنیم؛ به رغم بدخواهی ها، زیربناهای تحقق این هدف در کشور فراهم شده است و البته تحولات منطقه ای یا آنچه با عنوان " بیداری اسلامی" رخ داد نیز فضای مناسبی را برای آینده اقتصاد ایران فراهم کرده است. کشور هایی که تا پیش از این، ارتباطاتی با کشور های غیر اسلامی برقرار کرده بودند، امروزه با نگاه ویژه به ظرفیت های ایران به دنبال برقراری ارتباطاط مستحکم باایرانی ها هستند. ترجمه عملیاتی فرمایشات مقام معظم رهبری، ایران را در حوزه اقتصادی به رشد و توسعه خواهد رساند .