Performancing Metrics

سند راهبردی حوزه زنان و خانواده تدوین شده است | اتاق خبر
کد خبر: 306570
تاریخ انتشار: 15 دی 1394 - 05:14
معاون رئیس‎جمهور:
معاون رئیس‎جمهور در امور زنان و خانواده گفت: سند راهبردی و برنامه میان‌مدت حوزه زنان و خانواده تهیه‌شده است.

اتاق خبر- معاون رئیس‎جمهور در امور زنان و خانواده گفت: سند راهبردی و برنامه میان‌مدت حوزه زنان و خانواده تهیه‌شده است.

بنابراین گزارش شهین دخت مولاوردی شامگاه دوشنبه در نشست صمیمی با بانوان فرهیخته استان گلستان، افزود: با مشارکت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و رجوع به گزارش‌ها دو سال گذشته و تشکیل کارگروه تخصصی سند ۳۰۰ صفحه پشتیبان تهیه‌شده است.

وی ادامه داد: سند راهبردی و برنامه میان‌مدت پنج‌ساله در شورای ۳۰ گانه برنامه‌ریزی‌شده و پس از تصویب به دستگاه‎های اجرایی ابلاغ می‌شود.

وی از تهیه پیش‎نویس برنامه افزایش ۱۰ درصدی مدیران زن خبر داد و اضافه کرد: باید در سه سال گذشته ۳۰ درصد به مدیران زن افزوده می‌شد که هنوز این برنامه در مرحله پیش‌نویس است و تصویب نشده است.

مولاوردی یادآور شد: این پیش‌نویس در سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی قرار دارد که امیدواریم به‌زودی مصوب و اجرایی شود.

وی اضافه کرد: هم‌اکنون تنها سه درصد از مجلس و حدود چهار درصد از سطوح عالی و تخصصی را مدیران زن در اختیاردارند.

به گفته وی تاکنون در جلسات و محافل مختلف به فرصت‌های برابر آقایان و بانوان تأکید شده و مصوباتی وجود دارد اما باوجود شناسایی و معرفی بانوان توانمند به وزرا همچنان در این حوزه نتایج مطلوبی کسب نشده است.

تحقق ۳۰ درصدی برنامه‌های توسعه‌ای کشور

وی بابیان اینکه رویکرد دولت بررسی برنامه‎های توسعه‎ای است، تصریح کرد: پنج برنامه توسعه قبل از انقلاب و پنج برنامه توسعه بعد از انقلاب اسلامی تصویب و اجرا شد که به نظر می‎رسد این برنامه‎های دارای ایراداتی بوده و نتوانسته‎ایم همه برنامه‌ها را عملیاتی کنیم و تنها ۳۰ درصد برنامه‎های توسعه محقق شده است.

معاون رئیس‎جمهور در امور زنان و خانواده افزود: محقق نشده و نبود توفیق لازم در برنامه‎های توسعه نشان می‎دهد که برنامه‎ها یا کلی‎گویی بوده یا بسیار آرمان‎گرایانه نوشته‌شده است.

مولا وردی با تأکید بر به اینکه در برنامه‎های توسعه باید موضوعات خاص هدف‎گذاری شود، گفت: معتقدم برنامه‌های توسعه‌ای کشور باید به‌صورت مسئله محور و پروژه محور تهیه شود.

وی بابیان اینکه احکام برنامه ششم آماده‌شده است، افزود: این برنامه حول پنج موضوع خاص اعم از بحران آب، محیط‌زیست، گردشگری، صندوق‎های بازنشستگی و توسعه آمایش بر اساس مکان است.

معاون رئیس‎جمهور در امور زنان و خانواده بابیان اینکه شاخص اجرای برنامه‎ها باید محرک توسعه باشد، گفت: باید تلاش شود تا موانع توسعه برداشته شود.

مولاوردی با اشاره به اینکه موضوعات بانوان و خانواده در رده موضوعات غیر خاص قرارگرفته است، متذکر شد: باید تلاش کنیم از فرصت تدوین برنامه ششم توسعه استفاده کنیم تا به جایگاه بانوان و خانواده توجه بیشتری شود.

معاون رئیس‎جمهور در امور زنان و خانواده به موضوع بیمه بانوان خانه‎دار نیز اشاره و تصریح کرد: بعدازاینکه شورای نگهبان نظر داد که موضوع بیمه زنان خانه‎دار نیاز به قانون دائمی دارد و جای این مباحث در قانون بودجه نیست لایحه جداگانه‎ای برای بیمه بانوان در نظر گرفته شد.

مولاوردی افزود: سازمان تأمین اجتماعی در چارچوب ماده‌قانون تأمین اجتماعی در حال تصویب بیمه‎های چندلایه و فراگیر است که یکی از لایحه‎های آن را زنان خانه‎دار را پوشش می‎دهد و بهترین فرصت برای استفاده از این موضوع است.

وی به لایحه تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت که در کمیسیون لوایح متوقف‌شده بود اشاره و اضافه کرد: این لایحه بسیار جامع بود و مجموعه تدابیر لازم در آن اتخاذ و کار کارشناسی روی آن صورت گرفته بود که ما این لایحه را دوباره به جریان انداختیم.

معاون رئیس‎جمهور در امور زنان و خانواده بابیان اینکه لایحه تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت منحصر به تدابیر بازدارنده، حمایتی و حفاظتی شد، گفت: پیشنهاد یک مرجع هماهنگی تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت مطرح شد که این موضوع در گروه لوایح مورد مخالفت قرار گرفت.

مولا وردی با اشاره به اینکه در سند راهبردی برنامه ششم توسعه به موضوع توازن بین کار وزندگی بانوان پرداخته‌شده است، اظهار کرد: زنان باید ایفاگر نقش‎های خود باشند آن‌هم بدون اینکه نقشی فدای نقش دیگر شود.

به گفته وی توسعه مشارکت‌های اقتصادی زنان و تحکیم بنیاد خانواده از اولویت‌های راهبردی امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری است.

در ادامه مدیرکل بانوان و خانواده استاندار گلستان نیروی عظیم بانوان را برای پیشبرد اهداف هر کشور تأثیرگذار دانست و گفت: اگر معیشت حوزه زنان بهبود یابد بخش زیادی از آسیب‌های اجتماعی نیز کاهش می‌یابد و این امر نیازمند حمایت‌های قانونی است.

کلثوم غفاری افزود: استان گلستان در حمایت از کودکان نیازمند و به‌ویژه کودکان خیابانی و کار، ازدواج زنان با اتباع خارجی، زنان سرپرست خانوار و بی‌سرپرست و بد سرپرست و همچنین اعتیاد نیازمند حمایت‌های ویژه است.

وی ادامه داد: گلستان در حوزه بیمارهای خاص و سرطان زنان از استان‌های اول کشور است که امیدواریم با حمایت‌ها و درایت‌ها گام‌های مؤثری در این حوزه‌ها و کاهش آسیب‌ها برداشته شود.

شایان‌ذکر است؛ توانمندسازی بانوان، به‌کارگیری زنان در پست‌های مدیریتی، تأمین امنیت زنان، پرداخت تسهیلات ویژه به زنان صنعتگر و کارآفرین و رعایت عدالت جنسیتی از موضوعاتی بود که بانوان فرهیخته خواستار توجه بیش‌ازپیش در این حوزه‌ها بودند.

منبع: مهر 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید