اتاق خبر- معاون وزیر اقتصاد کشور دیروز در نشست خبری که در وزارت اقتصاد تشکیل شد، ظرفیت فاینانس کشور در سال 95 را 45 میلیارد دلار اعلام کرد. وی از تصویب 7 میلیارد دلار پروژه سرمایه گذاری مسقیم خبر داد. محمد خزاعی همچنین از استقبال طرف های خارجی از فاینانس صحبت کرد و لازم دانست که فاینانس به سمت طرح هایی هدایت شود که بازپرداخت آن از محل همین طرح ها تضمین و تامین شود. در رابطه با اهمیت فاینانس و تاثیر آن بر تجارت کشور گفت و گویی را باآقاي عباس آرگون عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران ترتیب داده ایم که در ادامه می خوانید.
عباس آرگون عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران در همین رابطه گفت: بعد از برداشته شدن تحریم ها شرایط برای تامین منابع مالی از کشورهای خارجی فراهم شده است و به نوعی کشور پس از برجام به اقتصاد جهانی بازگشت وزمينه توسعه اقتصادي كشور فراهم شد.
عباس آرگون در گفت و گو با اتاق خبر افزود: ایران در شرایط فعلی می تواند از منابع مالی در قالب فاینانس و یوزانس بهره ببرد.
وی ادامه داد: ایران در اجرای پروژه هاي كلان در زمينه هاي متعدد ، خرید ماشين آلات وتجهیزات، سرمایه گذاری و استفاده از خدمات فنی- مهندسی می تواند از منابع مالی بین المللی استفاده کند. در شرایط فعلی کشور می تواند با نرخ های پایین تری منابع مالی را جذب کند.
آرگون در رابطه با ضررهای وارد شده به ایران در دوره نبود فاینانس گفت: قطعا اقتصاد کشور از منابع بی شماری محروم شده بود و آسیب های مختلفی بر ما وارد شد. البته از میزان آسیب ها نمی توان برآورد ریالی دقیقی داشت ولی قطعا رقم بسیار بالایی است.
وی ادامه داد: درواقع در دوران تحریم ها در یک دایره محدود و بسته فعالیت می کردیم و نمی توانستیم ارتباطات پولی و مالی با اقتصاد بين الملل داشته باشیم.
عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران تصریح کرد: درشرایط تحريم بهاي تمام شده کالاهای وارداتی نسبت به شرایط پساتحریم بین 8 تا 10 درصد بالاتر بود. در جهت نقل وانتقال پول و دور زدن تحریم ها هزینه های زیادی پرداخت می شد.
وی تاکید کرد: حال با برداشته شدن تحریم ها و برقراری دوباره خطوط اعتباري ،قیمت تمام شده کالاها کاهش پیدا می کند و به نوعی از منابعی که در دنیا وجود دارد در قالب اعتبارات اسنادی و فاینانس استفاده می شود.
آرگون در رابطه با اهمیت فاینانس معتقد است: درواقع در بحث تجارت جهانی ،تعاملات فی مابین کشورها از اهمیت زیادی بر خوردار است . دراين شرايط می توان از منابع بین المللی استفاده کرد و از فناوري هاي روز برخوردار گرديد.
وی ادامه داد: در این دوره و در فرصت به وجود آمده باید با فراهم نمودن تمام ظرفيت ها و زیرساخت های کشور از شرایط به وجود آمده حداكثر استفاده را نمود
آرگون در رابطه با پیشنهاد وزارت اقتصاد مبنی بر راه اندازی خانه سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی و اتاق بازرگانی گفت: ضرورت دارد هرچه بیشتر از اقتصاد دولتی فاصله گرفت و به سمت بخش خصوصی گام برداشت که درواقع توسعه بخش خصوصي موجب رشد اقتصادی کشور است.
وی ادامه داد: بهره وری بخش دولتی پایین است، اگر به سمت بخش خصوصی حرکت کنیم با ارتقا بهره وري می توانیم درآمدهای پایداری داشته باشیم. باید وابستگی دولت به درآمدهای نفتی کاهش پیدا کند و به سمت درآمدهای ناشی از مالیات با توسعه بخش خصوصي و اتکا به آن گام برداشت.