Performancing Metrics

نبود فن آوری روز عامل عقب ماندگی بخش معدن | اتاق خبر
کد خبر: 315109
تاریخ انتشار: 17 بهمن 1394 - 13:47
مهدی کرباسیان در گفت و گو با اتاق خبر تاکید کرد:
مدیر عامل ایمیدرو و مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت: برخلاف کشورهای پیشرفته که با استفاده از ماهواره می توانند تا عمق 2000 متری زمین را اکتشاف کنند در ایران به علت نبود دسترسی به فناوری روز و نقشه های ماهواره ای به عقب ماندگی در بخش معدن دچار هستیم.

اتاق خبر- بخش معدن از جمله بخش های اقتصاد کشور است که در دوران تحریم با کمبود سرمایه گذاری روبه رو بود و از این جهت مانند بسیاری از صنایع کشور دچار عقب ماندگی و رکود شد. در حال حاضر با توجه به کاهش قیمت نفت، دولت به دنبال این است که راه های دیگری را برای تامین هزینه های روزانه کشور پیدا کند و در این میان از معادن به عنوان جایگزینی برای صادرات نفت نام برده می شود. اما نبود فناوری لازم برای توسعه معادن و تبدیل مواد اولیه باعث شده است که این بخش، نتواند به جایگاهی قابل قبول در اقتصاد کشور برسد.
برای بررسی اهمیت این موضوع گفتگویی با مهدی کرباسیان مدیر عامل ایمیدرو و مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت انجام داده ایم که مشروح این گفتگو در ادامه خواهد آمد:

اتاق خبر- معادن جزئی از اقتصاد کشور بودند که در زمان تحریمها آسیب جدی به آنها وارد شد به اعتقاد شما وضع معادن کشور پس از این و با اجرای برجام بهبود خواهد یافت؟ تا چه میزان می توان به بهبود اوضاع در این بخش امیدوار بود؟
 منابع مالی و جذب سرمایه در حال حاضر بسیار محدود است و کم شدن درآمد های دولت به دلیل کاهش قیمت نفت نیز به این مشکل دامن می زند. در این شرایط دولت مجبور است که برای جبران کسری بودجه خود به جذب منابع بانکی خارجی روی آورده ، با دادن  تسهیلات مالی از معدن داران حمایت کند. مشکلات بی شماری در حوزه معدن وجود دارد که  عقب بودن صنایع کشور از نفناوری و به روز نبودن تجهیزات نیز بر مشکلات افزوده است.

در حوزه معدن و صنایع معدنی اعداد و ارقام بسیار نجومی هستند و قابل مقایسه با صنایع کوچک و متوسط تولیدی نیستند. به همین دلیل هم در بخش تولید و هم در بخش فناوری با این مشکلات مواجه هستیم. برای مثال در حوزه اکتشاف معادن با این که ایران جز وسیع ترین کشورهای جهان و غنی ترین آنها از نظر ذخایر معدنی است با نوعی عقب ماندگی تاریخی روبه رو هستیم. برخلاف کشورهای پیشرفته که با استفاده از ماهواره می توانند تا عمق 2000 متری زمین را اکتشاف کنند در ایران به علت نبود دسترسی به فناوری روز و نقشه های ماهواره ای به عقب ماندگی در بخش معدن دچار هستیم. با این حال امیدوار هستیم با توجه به رفع تحریم ها با استفاده از سرمایه گذاری خارجی شرکت های معتبر بتوانیم به فناوری روز دست پیدا کنیم.
اتاق خبر-  ورود سرمایه های خارجی چه تاثیری بر وضعیت اشتغال در بخش معدن خواهد داشت؟
 با ورود سرمایه گذاری خارجی این امکان برای بسیاری از افراد شاغل در این بخش مانند پیمانکاران و مشاورین فراهم خواهد شد که از این امکانات استفاده کنند و در کنار آن برای بسیاری از افراد شغل و درآمد ایجاد شود. در این بین با توجه به اینکه بیشتر معادن ما در نواحی محروم قرار دارند، رشد و توسعه معادن کشور باعث می شود که از این مناطق محرومیت زدایی شود.
اتاق خبر- آیا سرمایه گذاران خارجی بعد از لغو تحریم ها علاقه ای به سرمایه گذاری در بخش معادن ایران از خود نشان داده اند ؟
 در سفری که رئیس جمهور محترم به فرانسه و ایتالیا داشتند یادداشت های تفاهم در حدود 5.5 تا 6 میلیارد یورو امضا کردیم و بخشی از آن بزودی به مرحله اجرا خواهد رسید. برای مثال شرکت پرشین متالیک قراردادی را با سقف دومیلیارد یورو بسته است که به زودی در چابهار به مرحله عملیاتی شدن می رسد. با این حال عملیاتی شدن همه این قرار دادها زمان بر است اما چیزی که تاکنون عملیاتی شده است برقراری ارتباط بانکی بین المللی است. همانطور که می دادنید در ده سال گذشته نقل و انتقالات ارزی از طریق صرافی ها صورت می گرفت و تا این اواخر تا 15 درصد هزینه نقل و انتقال در امر صادرات سهم صرافی هایی بود که این کار را انجام می دادند و این خسارتی به مردم و منافع ملی کشور بود.


اتاق خبر- به عنوان سوال آخر، وضعیت معدن مهدی آباد به کجا رسید ؟
 در مورد معدن مهدی آباد ما کار مناقصه بین المللی را انجام داده ایم و تا کنون دو کنسرسیوم ایرانی – خارجی هستند اعلام آمادگی نموده اند ضمن اینکه یک شرکت چند ملیتی سوئیسی و یک شرکت چینی و چند تولید کننده داخلی که به صورت جوینت هستند به طور شفاهی علاقه خود را برای همکاری با کنسرسیوم ایرانی اعلام کرده اند. امیدوار هستیم که تا بعد از عید نوروز بتوانیم خبر نهایی عملیاتی شدن این معدن را اعلام نماییم.

نظرات
ADS
ADS
پربازدید