Performancing Metrics

افزایش 37 میلیونی مسافران ریلی ظرف پنج سال | اتاق خبر
کد خبر: 321557
تاریخ انتشار: 8 اسفند 1394 - 20:28
با وجود عمر طولانی راه‌آهن در اقتصاد ایران همواره این نوع از حمل‌ونقل در کنار گزینه‌هایی مانند جاده و هواپیما در حاشیه قرار داشته است، موضوعی که دولت یازدهم قصد دارد آن را متحول کرده و در قالب برنامه ششم راهبردی جدید برای آن تعریف کند.

با وجود عمر طولانی راه‌آهن در اقتصاد ایران همواره این نوع از حمل‌ونقل در کنار گزینه‌هایی مانند جاده و هواپیما در حاشیه قرار داشته است، موضوعی که دولت یازدهم قصد دارد آن را متحول کرده و در قالب برنامه ششم راهبردی جدید برای آن تعریف کند.

به گزارش اتاق خبر به نقل از ایسنا؛ هرچند در طول حدود سه سال گذشته با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای محوریت‌یافتن دوباره راه‌آهن اوضاع این صنعت قدری متحول شده و جایگاه آن در عرصه مسافری و باری بهبود پیدا کرده، اما هنوز نمی‌توان امید داشت جایگاه راه‌آهن در ایران به مدل‌های اروپایی خود برسد.

باقی‌ماندن ظرفیت خالی در برخی مسیرهای ریلی در ایام پیک سفر نوروز در سال گذشته آن هم در شرایطی که در صورت پرشدن تمام ظرفیت‌ها حتی تعداد مسافران راه‌آهن در این ایام به سه میلیون نفر نمی‌رسد به خوبی نشان می‌دهد هنوز مردم ایران این نوع از حمل‌ونقل را به عنوان انتخاب نخست خود در نظر ندارند.

محدودیت ظرفیت مسیرهای راه‌آهن، سرعت پایین حرکت قطارها در برخی از محورها و مزیت نسبی کیفیت خدمات ارائه شده در برخی از حوزه‌های حمل‌ونقل در قیاس با راه‌آهن برخی از عواملی است که باعث شده در طول این مدت قطار نتواند خود را به عنوان انتخاب اول در سفرهای درون کشوری مطرح کند موضوعی که به نظر می‌رسد وزارت راه و شهرسازی و دولت یازدهم برای آن چاره‌ای جدی در برنامه ششم توسعه در نظر گرفته است.

طبق اعلام مدیر عامل شرکت راه‌آهن براساس برنامه ششم توسعه میزان جابه‌جایی‌ها در حوزه ریلی به عنوان یکی از محورهای مهم مطرح شده که براساس آن باید طی پنج سال میزان جابه‌جایی بار از 35 میلیون تن به 91 میلیون تن افزایش یابد و تعداد مسافران ریلی نیز در ابتدا از 25 میلیون نفر به 42 و با اضافه شدن ظرفیت 20 میلیونی قطارهای حومه‌ای به 62 میلیون نفر در سال برسد.

پورسید آقایی اعلام کرده در صورت نهایی شدن پروژه‌هایی مانند قطار سریع‌السیر در ایران می‌توان انتظار داشت که این روند با سرعت بیشتری پیگیری شود. هرچند بزرگ‌بودن عدد افزایش 37 میلیون نفری مسافران در عرض کمتر از پنج سال عددی بسیار بزرگ محسوب می شود که راه‌آهن ایران تاکنون نیز نتوانسته به آن دست یابد، اما با توجه به باز شدن امکان متنوع‌سازی منابع مالی در حوزه ریل و جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای این بخش از یک سو و تمرکزی که دولت برای افزایش توان زیرساختی عرصه ریل گذاشته از سوی دیگر این امید را به وجود آورده که قدری از این اهداف تامین شود.

مدیر عامل راه‌آهن چندی پیش در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرده بود که این بخش برای دستیابی به تمام اهداف‌اش به بیش از 100 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز خواهد داشت که شاید بخشی از این منابع در قالب برنامه ششم توسعه تامین شود. برنامه‌ای که می‌تواند راه‌آهن ایران را به وری جدی متحول کند.

94111

نظرات
ADS
ADS
پربازدید