اتاق خبر- تولید کنندگان درگیر بدهی های معوق به بانک ها هستند و در حال حاضر شرایط اخذ تسهیلات جدید را ندارند. مشکل فعلی تولید نقدینگی به تنهایی نیست.
مهدی معصومی اصفهانی، نائب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران درباره تسهیلات جدید 16 هزار میلیارد تومانی برای حمایت از تولید گفت: در سال های گذشته بحث یارانه تولید و فشار سازمان مالیاتی بر بخش شناسنامه دار اقتصاد یعنی تولید را داشتیم و به نظر من ساماندهی این دو حوزه از ارائه تسهیلات جدید به تولید در اولویت است، بویژه بحث مالیات.
مدیرعامل شرکت تلاونگ گفت: مدت هاست که یارانه تولید را ندادند و فشار مالیات هم بیشتر شده. تولید کنندگان درگیر بدهی های معوق به بانک ها هستند و در حال حاضر شرایط اخذ تسهیلات جدید را ندارند. مشکل فعلی تولید نقدینگی به تنهایی نیست. در واقع محدودیت استفاده از نقدینگی یا ممنوعیت آن برای بخشی از تولید است.
معصومی با تاکید بر اینکه مشکل اصلی ما این است که بازاری برای محصولات وجود ندارد گفت: مجموع عوامل مختلفی باعث وضعیت فعلی بخش تولید و کاهش استفاده از ظرفیت واحدهای تولیدی شده اما مهم ترین مسئله تولید این است که بازاری برای محصولات وجود ندارد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران با اشاره به اینکه حرف های دولت در مورد کاهش فشار مالیاتی بر تولید و اخذ مالیات از بخش های دیگر در اقتصاد که تاکنون مالیات نداده اند عملیاتی نشده و در سال 95 هم نمی شود گفت: کسی که پرونده نداشته، واسطه بوده و کار ثبتی نکرده و عمده درآمد ها را هم در اختیار داشته چه مالیاتی پرداخت کند؟ دولت چطور می خواهد از واردات قاچاقی مالیاتی بگیرد. اگر قصد افزایش درآمدهای مالیاتی شان را دارند راحت ترین راه این است که اعداد را در وصول مطالبات بالا ببرند. من بعید می دانم که دولت بتواند از بخش های چون شرکت های نیمه دولتی و خصولتی ها یا واسطه ها مالیات بگیرد چون فرایند شناسایی و گرفتن مالیات از این بخش ها براحتی عملیاتی نخواهد شد.
معصومی گفت: در نظر گرفتن تسهیلات جدید برای تولید جای خودش اما بعید است این تسهیلات بتواند تغییری در وضعیت فعلی تولید ایجاد کند. اول باید بازار لازم برای تولیدات ایرانی را فراهم کنیم. ما در بخش های لبنیات و تخم مرغ بازار نداریم و با مازاد تولید مواجهیم در حالیکه با ظرفیت پایین تولید می کنیم.
منبع: اتاق تهران
94106