اتاق خبر- اگر بخواهیم با متر سیاسی مسائل اقتصادی را حل کنیم، به همین وضعیت فعلی می رسیم.
یحیی آل اسحاق، عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران و در واکنش به حذف 24 میلیون یارانه بگیر گفت: به هرحال حذف این تعداد از یارانه بگیران برای دولت یک امتیاز است اما دولت بنا به دلایلی پیشنهاد مجلس شورای اسلامی را قابل اجرا نمی داند. . باید از آقای نوبخت پرسید که علی رغم تمام مشکلات دولت در تامین منابع مالی، چرا با حذف این تعداد از یارانه بگیران مخالفند و باید علت مخالفت آنان با نمایندگان مجلس و دلایلشان برای اجرایی نبودن این طرح را برای افکار عمومی روشن کنند.
آل اسحاق گفت: بدهی های دولت به بانک ها و پیمانکاران هم چنان پابرجاست و در صورت صدور اوراق بدهی توسط دولت، باید به فکر پرداخت سود سالانه این اوراق هم باشند. از سوی دیگر، دولت با کاهش جهانی قیمت نفت و مشکلاتی در فروش نفت مواجه شده. دولت یازدهم در حال حاضر در تنگنای درآمدی است و هنوز مقدمات لازم برای جذب سرمایه خارجی یا بکارگیری سرمایه داخلی که بتواند موتور تولید را به حرکت در بیاورد و رونق را به واحدهای صنعتی برگرداند فراهم نشده. درحالیکه پروژه های عمرانی و زیرساختی دولت در سال 94 یعنی سال رکود عمیق اقتصادی، روی زمین مانده، روا نیست که ماهانه نزدیک به 3500 هزار میلیارد تومان هزینه پرداخت یارانه هایی شود که همه آن به دست افراد نیازمند به معنی واقعی نمی رسد. کسانی که درآمدهایی نزدیک 50 یا 100 میلیون در سال دارند، به واقع نیازی به یارانه گرفتن ندارند. در حال حاضر بخش تولید ایران که از کوران رکود جان سالم به در برده اما تنها با 30 درصد از ظرفیتش تولید می کند و انبارهای آن پر از محصولات بی تقاضاست، از هرچیز و هرکس در کشور نیازمند تر است. بعضی از واحدهای صنعتی و کارگاهی ما تنها نیازمند وام های مختصری در حد 50 یا 60 میلیون تومانند.
رییس اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به اینکه سیاست زدگی اقتصاد، یکی از مهم ترین دلایل توسعه نیافتگی ایران است گفت: مجموعه اقتصاد با نگاه سیاسی متر می شود نه نگاه اقتصادی. همه چیز سیاسی است و با شاخص های اقتصادی، سیاسی برخورد می شود. عالم سیاست هم عالم رقابت و چگونه خارج کردن رقیب از گردونه است. اینکه چطور رقیب را شکست بدهم؟ چطور رییس جمهور بشوم و تحقق اهدافی از این دست درحالیکه اقتصاد، یعنی سود و زیان، تولید، درآمد ملی و رفاه مردم. جنس این دو مقوله با هم متفاوت است. اگر بخواهیم با متر سیاسی مسائل اقتصادی را حل کنیم، به همین وضعیت فعلی می رسیم.
منبع: اتاق تهران
94106