Performancing Metrics

پزشک خانواده درترازوی آزمایش | اتاق خبر
کد خبر: 359026
تاریخ انتشار: 24 تیر 1395 - 02:44
برنامه پزشک خانواده درحالی وارد سومین سال اجرای آزمایشی خود درفارس ومازندران می شود که موافقان و مخالفانی دارد و گاهی کفه ترازو به سود یکی از دو طرف سنگینی می کند.

اتاق خبر:به نظر می رسد خود واژه آزمایشی که بار معنایی خاصی دارد و حالت موقتی را به ذهن القا می کند، برای طرح پزشک خانواده موجب اظهارنظرها و موضع گیری ها شده است.
چه موافقان و چه مخالفان به استناد آزمایشی بودن،به کارکردهای این طرح یا برنامه پزشک خانواده می پردازند و در این زمینه مخالفان می پرسند چه زمانی اجرای آزمایشی آن به اجرای دائمی تبدیل می شود؟
موافقان هم می گویند این طرح آزمایشی است و اگر معایبی دارد، به تدریج رفع می شود.
علی اکبری نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی دوشنبه بیست و یکم تیر 1395در آیین گشایش دفتر اقماری کارگزاری شعبه چهار تامین اجتماعی شیراز در شهرک گلستان گفت:با توجه به نارضایتی مردم از طرح پزشک خانواده که در استان فارس اجرا می شود، خواهان رفع مشکلات این طرح هستیم.
او بیان کرد: از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخواست کرده ایم یا مشکلات این طرح را برطرف و آن را در سایر نقاط کشور اجرا کند در غیر این صورت، اجرای این طرح در استان فارس متوقف شود.
همچنین سیدعلی اکبر بنی هاشمی مدیردرمان اداره کل تامین اجتماعی فارس نوزدهم تیر 95 در آیین رونمایی از سردیس دو شهید تامین اجتماعی در شیراز گفت: این اداره کل ماهانه 200 میلیارد ریال برای طرح پزشک خانواده هزینه می کند و توقع این است که مشکلات و نواقص این طرح برطرف و از سوی دیگر نیز انتظار سازمان های بیمه گر هم برآورده شود.یکی از مشکلاتی که مخالفان طرح پزشک خانواده به آن استناد می کنند، معطلی و ماندن پشت درهای اتاق پزشکان عمومی است تا این پزشکان، نامه معرفی بیمار به متخصص به دست بیمار یا همراهانش بدهند.
این نامه در طرح پزشک خانواده به نامه ارجاع معروف شده است.
برخی پزشکان عمومی در ساعتی مشخص چنین نامه هایی را به بیماران می دهند و به گفته بیماران و همراهان،باید ساعت های خاصی بیمار شوید تا نامه ارجاع بگیرید یا نگیرید.
در برخی موارد، پزشکان عمومی از دادن نامه ارجاع خودداری و اعلام می کنند بنا به تشخیص ما شما نباید به پزشک متخصص مراجعه کنید و با همین داروهای ما درمان می شوید.
موافقان، این برنامه را از طرح های خوب دولت می دانند و خواستار موضع گیری ها براساس مستندات می شوند.
** وعده ای برای پزشک خانواده
ششم دی 1394 قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شیراز وعده داد که طرح پزشک خانواده در سال 95 در چهار استان کشور و همچنین شهرهای زیر 100 هزار نفر اجرا می شود.
ایرج حریرچی این نوید را در حاشیه سمینار بین المللی پزشک خانواده در شیراز در گفت و گو با خبرنگاران بیان کرد که تا بیست و سومین روز از تیرماه 95خبر دیگری در مورد اجرا شدن یا نشدن آن منتشر نشده است.
وی گفته بود: برای اجرای این طرح در سایر استان های کشور از تجارب استان های فارس و مازندران بهره خواهیم گرفت زیرا در دو استان فارس و مازندران فعالیت های ارزشمندی برای اجرای پزشک خانواده انجام شده که قابل الگو برداری برای کل کشور است، اما این موضوع به معنای این نیست که ما به نقطه مطلوب در این دو استان رسیده باشیم.
حریرچی اظهار کرد: در حین اجرای برنامه پزشک خانواده نقایصی وجود داشته که شناسایی شده است و در گسترش پزشک خانواده به سایر استان ها، راه های رفع این نقایص نیز دیده شده است .
این مقام مسئول افزود: برای گسترش برنامه پزشک خانواده به سایر استان ها کارها به سرعت در حال انجام است و اجرای این برنامه برای 28 میلیون نفر از جمعیت مناطق روستایی و شهری در شهرهای زیر 20 هزار نفر برای سال 94 تکمیل شده و این جمعیتی معادل یک سوم جمعیت کشور را شامل می شود .
وی ادامه داد: همچنین برای شهرهایی با جمعیت بین 20 هزار نفر تا 50 هزار نفر این طرح در سال 94 اجرایی می شود .
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از استان های یزد و خراسان شمالی به عنوان دو استان دیگر که طرح پزشک خانواده در آنها اجرا می شود، نام برد و گفت: این طرح با توجه به بودجه و شمار پزشکان در دسترس در کشور اجرایی می شود.

**تصورات
یک پزشک عمومی گفت: پزشک خانواده در ایران با تصوراتی که داشتیم و در فیلم های سینمایی و سریال های خارجی دیده بودیم، فاصله دارد.
«م ت» افزود: در فیلم ها می بینیم با تماس تلفنی و یا مراجعه مستقیم به پزشک خانواده، امور درمان براحتی صورت می گیرد و داشتن پرونده خانوادگی نزد پزشک خانواده از بدیهیات است.
او گفت: با توانمندی و شناختی که از پزشکان ایرانی دارم، اجرای پزشک خانواده بااستفاده از تجربیان دیگر کشورها دور از دسترس نیست.

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید