وی در پاسخ به این سوال که آیا کرباسیان همچون طیبنیا میتواند موفقیت دولت را در مهار و کنترل تورم دنبال کند تصریح کرد: اکنون شرایط کشور به گونهای است که شاید برای ایجاد رونق اقتصادی، دولت از مهار تورم کوتاه بیاید و با آزاد گذاشتن آن، شرایط را برای رونق در اقتصاد کشور مهیا کند.
ترکان همچنین با انتقاد از سیستم بانکی کشور گفت: سیستم کنونی بانکی کشور دارای اشکالاتی است که هم باعث ایجاد اختلال در تولید کشور و نگرانی علما شده است.
او یکی از این نگرانیها را سود علیالحساب دانست و افزود: اگر سود بانکی برحسب کار و فعالیت است مقدارش نباید مشخص باشد و باید سود علیالحساب باشد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد ویژه اقتصادی با انتقاد از این که سود بانکها روزانه است، گفت: سود روزانه بدیهی و واضح است که ربوی است چرا که هیچ کسب و کار و درآمدی نیست که روزانه سودش معین باشد و این قطعاً ربا است و نگرانی علما در این مورد بیجا نیست.
وی اشکال بعدی بانکها را بهره بر حسابهای جاری دانست و گفت: این موارد یعنی پرداخت سود بالا و بهره بر حسابهای جاری باعث میشود قیمت تمام شده پول بالا رود و در نتیجه پرداخت وامهای تولیدی به بالای ۲۸ درصد برسد.
ترکان با انتقاد از افزایش سود بانکی گفت: نرخ بهرهای که اکنون به اسم بانکداری اسلامی میپردازیم، در کشورهای سوئیس و ژاپن نیز به اینگونه نیست و ما در دولت یازدهم خواستار تاسیس و الگوبرداری از بانکهای خارجی بودیم، اما بانک مرکزی اقدامات لازم در این مورد را صورت نداد.
انتهای پیام/