به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، محمدرضا شاملو در سفر به قزوین از فعالیتهای عمرانی بنیاد مسکن استان قزوین در مناطق مختلف دیدن کرد و در جریان کارهای انجام شده قرار گرفت.
شاملو در حاشیه این بازدید اظهارداشت: تاکنون ۳ میلیون و ۲۱۰ هزار واحد مسکونی در روستاها و شهرهای کمتر از ۲۵ هزار نفر جمعیت در سراسر کشور سند دار شده اند.
وی اضافه کرد: با اجرای این طرح حدود نیمی از واحدهای روستایی سند دار شده و برای بقیه واحدها نیز برنامه ریزی لازم صورت گرفته است تا همه آنها دارای سند شوند.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب کشور تصریح کرد: امسال نیز ۱۸۰ هزار واحد مسکونی شامل ۱۲۰ هزار واحد روستایی و ۶۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای کمتر از ۲۵ هزار نفر سند دار می شوند.
شاملو تصریح کرد: سند دار شدن واحدها به اعتبارات دولتی متکی نیست و با مشارکت خود مردم اجرا می شود و از این اسناد می توان در گرفتن تسهیلات بانکی و یا در محاکم قضایی نیز استفاده کرد.
تهیه طرح هادی در ۳۷ هزار و ۹۰۰ روستا
وی گفت: در حال حاضر ۳۹ هزار و ۴۶۵ روستای کشور دارای جمعیت بیش از ۲۰ خانوار است که طرح هادی در ۳۷ هزار و ۹۰۰ روستا تهیه شده است.
شاملو یادآورشد: یکی از کارهای خوب بنیاد مسکن تهیه سند و نقشه راه است که بر اساس آن فعالیتهای عمرانی و کالبدی صورت می گیرد و دهیاران نیز باید بر همین اساس خدمات خود را ارائه دهند.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: اجرای طرح هادی برای کنترل ضابطه مند ساخت و سازها ضروری است و در ادامه این کار بازنگری در آن اجتناب ناپذیر است تا فعالیتها به روز شود.
اجرای طرح هادی در ۷ هزار روستای کشور
وی اظهارداشت: در حال حاضر در یک دوره ۱۰ ساله بیش از ۷ هزار روستای کشور دارای طرح هادی شده اند و ساماندهی این طرح ها سالانه به ۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
شاملو گفت: در اجرای طرح هادی روستایی فعالیت هایی مانند بهسازی و احیاء بافت های با ارزش روستایی و نوسازی و اصلاح معابر نیز مورد توجه جدی قرار می گیرد.
۵ هزار طرح عمرانی در روستاها نیمه تمام است
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۵ هزار طرح عمرانی در روستاهای کشور نیمه تمام است که برای تکمیل آنها به ۳۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
شاملو بیان کرد: در خوشبینانه ترین حالت حدود یک سوم این اعتبار تامین می شود و بشدت در تنگنای مالی هستیم و نمی توانیم همه مطالبات و توقعات مردم روستاها را برآورده کنیم.
۳۰۰۰ روستای کشور دارای بافت بارزش است
معاون عمرانی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یادآورشد: در حال حاضر در سراسر کشور ۳۰۰ روستای دارای بافت تاریخی و باارزش شناسایی شده و ۲۰۰ روستا هم شاید هسته های با ارزش داشته باشد که برای احیاء و بهسازی آن اقدام خواهد شد.
وی اضافه کرد: بیشتر این روستاها از مناطق گردشگری محسوب می شوند و جاذبه های تاریخی و فرهنگی و گردشگری دارند که در برنامه پنج ساله ششم یک طرح ویژه برای نوسازی این روستاها تهیه شده که عملیاتی خواهد شد.
شاملو تصریح کرد: در استان قزوین نیز ۴ روستای اوان، وربن، یله گنبد و گازرخان دارای بافت تاریخی شناخته شده اند و در طرح پایلوت مورد توجه قرار خواهند گرفت.
بازنگری طرح هادی روستاها
وی اضافه کرد: در بازنگری طرح های هادی نیازمندی های جدید روستاها، محدوده روستا، شبکه معابر و نیازمندی های زیرساختی مورد بازنگری و مطالعه قرار می گیرد تا اجرای طرحها بر اساس نیاز روز صورت گیرد.
معاون عمران روستایی بیناد مسکن انقلاب اسلامی یادآورشد: در بهسازی و احیاء بافت های با ارزش توجه به معماری بومی هدف گذاری شده و در اولویت قرار دارداما متاسفانه هجوم فرهنگ شهری باعث شده تا ساخت و سازهای نازلی را شاهد باشیم و مدیریت چند گانه در این بخش مشکل ساز شده است.
شاملو بیان کرد: در گذشته نگاه دو بعدی در بهسازی روستاها حاکم بود اما امروز به سیما و منظر روستا توجه جدی می شود و ما نیز با ارائه الگوهای کاربردی تلاش می کنیم نمونه های خوبی را به روستاییان ارائه کنیم که مورد توجه قرار گیرد.
استفاده از مصالح نوین در کنار مصالح بومی
وی گفت: استفاده از مصالح نوین در کنار مصالح سنتی و بومی با حفظ معماری اصیل ایرانی و روستایی در بهسازی مورد توجه جدی است و تاکید می شود و باید وفاداری به محیط زیست و حفظ معماری روستا و فضای سبز آندر ساخت و ساز و بهسازی ها جدی گرفته شود.
شاملو تصریح کرد: امروز مصالحی مانند کاشی و سرامیک در روستاها به تقلید از شهرها زیاد استفاده می شود که به نظر ما می توان به جای آن از چوب، بتن و فلز با حفظ معماری بومی استفاده کرد تا زیبایی سیما و منظر روستا حفظ شود.
وی یادآورشد: باید چندگانگی در فعالیت های روستایی را گنار بگذاریم و با فرهنگ سازی و دادن تسهیلات تشویقی بتوانیم الگوهایی را به مردم معرفی کنیم که مورد استقبال عمومی قرار گیرد.
بهسازی ۱۷ هزار و ۵۰۰ روستای کشور
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن گفت: عملیات بهسازی محیط های روستایی از دیگر کارهایی است که برای زیباسازی روستاها توسط این نهاد انجام می شود که تاکنون در ۱۷ هزار و ۵۰۰ روستای کشور عملیات بهسازی محیط روستاها انجام شده و به پایان رسیده است.
وی بیان کرد: این بهسازی بر اساس شرایط هر منطقه، شهرستان و روستا صورت می گیرد و از نظر ساکنان روستایی در اجرا نیز بهره مند می شویم.
شاملو گفت: بر اساس ماده ۲۶ قانون بودجه باید حدود ۵ تا ۸ درصد اعتبارات عمرانی استانها در امور روستایی هزینه شود که در برخی استانها این میزان تا ۱۸ درصد هم می رسد که این رویکرد به عمران روستایی کمک شایانی کرده است.
وی اظهارداشت: امروزه عمران روستایی به یک مطالبه عمومی در این مناطق تبیدل شده است و دولت نیز نگاه حمایتی دارد و با روشهای مختلف تلاش می کند در این زمینه همراهی لازم را صورت دهد.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بیان کرد: سالانه با اختصاص سهم قیر دولتی توانسته ایم روند کارهای عمرانی را تسریع کنیم و در این راستا در سال گذشته ۵۱۰ میلیارد تومان سهمیه قیردولتی به روستاها اختصاص یافت و امسال هم امیدواریم همین میزان قیر توزیع شود.
۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبارات مصوب روستایی
وی اضافه کرد: در سالهای اخیر دهیاری های کشور همکاری خوبی با بنیاد مسکن داشتند و بسیاری از کارهای عمرانی را تحت نظارت این نهاد انجام دادند و سرعت فعالیتها مطلوب بود.
شاملو در خصوص میزان اعتبارات عمرانی روستایی هم اظهارداشت: امسال حدود ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبارات مصوب بخش روستایی است که ۵۰ تا ۶۰ درصد آن تخصیص خواهد یافت.
انتهای پیام/