Performancing Metrics

بازنشستگان در صف انتظار؛ حقوق اردیبهشت و معوقات چه زمانی می‌رسند؟ | اتاق خبر
کد خبر: 464697
تاریخ انتشار: 16 اردیبهشت 1404 - 12:04
احکام جدید حقوقی و معوقات فروردین بازنشستگان تأمین اجتماعی قرار است با افزایش ۷۰ درصدی متناسب‌سازی و رشد سالیانه حقوق، از پایان اردیبهشت پرداخت شود.

با نزدیک شدن به موعد پرداخت حقوق اردیبهشت‌ماه، بازنشستگان تأمین اجتماعی همچنان در انتظار صدور احکام جدید حقوقی و دریافت معوقات فروردین هستند؛ احکامی که قرار است افزایش سالیانه حقوق و مرحله دوم متناسب‌سازی را در خود جای دهند.

احمد پنجکی، عضو هیأت‌مدیره کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی، با اشاره به وعده سازمان تأمین اجتماعی در خصوص اجرای ۷۰ درصد از متناسب‌سازی ۹۰ درصدی برنامه هفتم توسعه، گفت: این افزایش شامل ۴۰ درصد متناسب‌سازی سال گذشته و ۳۰ درصد امسال خواهد بود. او تأکید کرد که احکام جدید باید پیش از آغاز واریز حقوق اردیبهشت صادر شود تا پرداخت‌ها طبق افزایش‌های وعده‌داده‌شده انجام شود.

اعتراض به فیش‌های قدیمی و تأخیر در پرداخت

به گفته پنجکی، انتشار فیش‌های اردیبهشت بدون تغییر نسبت به ماه قبل باعث نارضایتی گسترده بازنشستگان شد و در نهایت، این فیش‌ها از سامانه حذف شدند. او ابراز امیدواری کرد که احکام جدید هرچه سریع‌تر صادر و در سامانه بارگذاری شوند.

همچنین یکی از دغدغه‌های جدی بازنشستگان، تأخیر مکرر در پرداخت‌هاست؛ در حالی که تا سال گذشته پرداخت‌ها از بیستم هر ماه آغاز می‌شد، حالا به روزهای پایانی ماه موکول شده است. پنجکی ضمن انتقاد از این رویه گفت: تأمین اجتماعی نباید کمبود نقدینگی را بهانه تأخیر در پرداخت‌ها کند، چرا که این تاخیر برای بازنشستگان به‌ویژه حداقل‌بگیران بسیار سخت و چالش‌برانگیز است.

وضعیت حداقل‌بگیران و وام ضروری؛ نشانه‌ای از بحران معیشتی

پنجکی در بخش دیگری از سخنان خود از ادامه پرداخت کمک‌معیشت ۷۱۶ هزار تومانی به بازنشستگان حداقل‌بگیر خبر داد و گفت: این مبلغ در سال گذشته در قالب متناسب‌سازی پرداخت می‌شد و اکنون نیز مقرر است تداوم یابد. علاوه بر آن، وعده افزایش ۱۰ درصدی حقوق این گروه نیز مطرح شده، اما هنوز اجرایی نشده است. او از دولت و مجلس خواست برای تحقق این وعده همکاری کنند و یادآور شد که در شرایط تورمی، این افزایش ناچیز نیز برای بازنشستگان حیاتی است.

او همچنین به تراکم شدید بازنشستگان در کانون‌ها برای دریافت وام ۵۰ میلیونی ضروری اشاره کرد و آن را نشانه‌ای از فشار اقتصادی شدید دانست. به گفته او، بیشتر بازنشستگان این وام را صرف نیازهای حیاتی مانند دارو و درمان می‌کنند، نه کالاهای مصرفی یا تجملاتی.

مطالبه جدی بازنشستگان: تحقق وعده‌ها و ثبات پرداخت‌ها

پنجکی در پایان با تأکید بر لزوم صدور سریع احکام جدید و پرداخت معوقات فروردین‌ماه، خاطرنشان کرد: بازنشستگان در شرایط سختی به سر می‌برند و لازم است وعده‌ها عملیاتی شود تا حداقل بخشی از فشار معیشتی آن‌ها کاهش یابد.

 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید