
اتاق نیوز _ روز گذشته در خلال برگزاری همایش تبیین طرح تحول بانکی که چیز زیادی برای این طرح با اهمیت در بر نداشت و تنها به کلی گویی هایی بسنده شد، خبرنگار ما سعی کرد با مدیران و کارشناسان حاضر در این همایش پیرامون اختلاس بانکی و تبعاتی که بر نظام بانکی در بر داشته است گفت و گو کند به همین مناسبت بطور اجمالی ماحصل این گپ و گفت می آید:
به گزارش پایگاه خبری اتاق نیوز،بسیاری از کارشناسان و مدیران بانکی بر این باورند که یکی از مهمترین دلایل بروز فساد بانکی اخیر نرخ های سود سپرده ها و تسهیلات بانکی بوده است.
واقع مطلب اینست که نرخ های سود بانکی نقش بسزایی در تعیین تقاضای پول از نظام بانکی دارند و در صوزتیکه در شرایط کنترل شده و پایین تر از نرخ های تعادلی و تورم تعیین شوند ،تقاضای مازاد بر نیاز برای اخذ تسهیلات را به دنبال خواهد داشت.
خود این مساله باعث می شود فعالان،تجار و افرادیکه مار اقتصادی می کنند اخذ وام را در شرایط تورمی بهترین راهکار و راه حل تلقی کنندو با شناسایی ابزارها و مهره های کلیدی در نظام بانکی به مقاصد خود دست یابند.
با این استدلال پیامدهای منفی بسیاری با پایین نگه داشتن دستوری نرخ سود گریبان گیر سیستم بانکی را گرفته است که جبران آن با صرف هزینه های زیادی مواجه خواهد شد.
باید دید نقش این پیامدهای منفی تا چه میزان در تحقق سو استفاده اخیر پررنگ بوده است؟
بیشتر مدیران بانکی بر این باور صحه می گذاشتند اگر نرخ سود بانکی درشراط رقابتی تعیین می شد یکی از شاه راههای کلیدی اختلاس بزرگ بسته می شد.
گفتنی است چالش های پیرامون اتفاق حادث شده در شبکه بانکی آنقدر زیاد است که بسیاری از مدیران بانکی با عصبانیت از آن یاد کرده و آنرا نقطه ننگینی می نامیدند که تا سالیان زیاد از پیکره سیستم بانکی پاک نخواهد شد.
همچنین آنان بر این باور بودند که مسببان اصلی این اختلاس راست راست راه می روند اما قوه قضائیه به افراد دیگری گیر داده اند.
همچنین برخی مدیران بانکی بر این عقیده بودند که سوء استفادههاي كه انجام شد به طور طبيعي بازنگري در قوانين و دستورالعملهاي مربوط به ال سی ها و خطوط اعتباری را ضروري كرده است.
در واقع قفل شدن ال سی ها که فعالان اقتصادی و تولید کننده ها را با مشکلات عدیده ای در این روزها مواجه ساخته است تنها یکی از تبعات نامناسب جابه حایی ابن رقم بزرگ می باشد.
پایان پیام/