پايين بودن سطح آگاهي كشاورزان و نبود اقدامات ترويجي از سوي وزارت جهاد كشاورزي ميزان برداشت زعفران را به يك سوم حد مطلوب كاهش داده است.
اتاق نیوز- سيد علي حسيني ـ رييس انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان زعفران خراسان جنوبي ـ در گفتوگو با ايسنا با اشاره به اينكه برداشت زعفران از آبانماه آغاز ميشود، گفت: با توجه به اينكه مزارع جديد اختصاص يافته به توليد زعفران، بارور شدهاند و از تهديد خشكسالي در امان بودهايم، امسال توليد زعفران به ۲۵۰ تن ميرسد اما اين رقم راضيكننده نيست.
وي تصريح كرد: بيش از ۷۰ هزار هكتار سطح زيركشت زعفران در دو استان خراسان رضوي و جنوبي است كه از هر هكتار ۳.۵ كيلوگرم زعفران توليد ميشود، در حاليكه بايد از هر هكتار مزرعه زعفران ۱۰ كيلوگرم زعفران استحصال شود و توليد ۲۵۰ تني به ۷۰۰ تن برسد.
به گفته حسيني در دهه ۶۰ و ۷۰ از هر هكتار سطح زيركشت زعفران ۴.۵ تا پنج كيلوگرم محصول برداشت ميشد اما اكنون عليرغم افزايش سطح زيركشت مزارع زعفران، عملكرد اين محصول كاهش يافته است.
عضو شوراي ملي زعفران نامرغوب و درهم بودن بودن پيازهاي كشت زعفران را يكي از دلايل پايين بودن عملكرد اين محصول عنوان و اظهار كرد: پيازهاي كمتر از هشت گرم باروري كمي داشته و پيازهاي بالاي هشت تا ۱۰ گرم باروري بيشتري دارند لذا اگر اصول كشت به گونهاي رعايت شود كه پيازهاي با وزن بالاي هشت گرم براي كشت زعفران انتخاب شوند، عملكرد قطعا افزايش خواهد داشت.
وي افزود: اگر مزارع زعفران توسط كود دامي تامين شوند، توليد زعفران دو برابر ميشود.
حسيني تصريح كرد: كشاورزان آگاهي چنداني ندارند كه ضروري است در اين زمينه ترويج، اطلاعرساني و آموزش به زعفرانكاران و بهرهبرداران صورت گيرد اما وزارت جهاد كشاورزي در اين زمينه اقدام چندان مناسبي نداشته است.
او با تاكيد بر اقدامات ترويجي وزارت جهاد كشاورزي براي افزايش آگاهي به كشاورزان گفت: در صورتيكه تشكلها، كشاورزان و وزارت جهاد كشاورزي براي افزايش آگاهي در توليد همكاري كنند، قطعا ميزان توليد زعفران در سطح زيركشت فعلي دو برابر ميشود.
منبع:افکار نیوز